placinte-cu-branza-si-cascaval-la-tigaie

placinte-cu-branza-si-cascaval-la-tigaie

Placinte cu branza si cascaval la tigaie

placinte-cu-branza-si-cascaval-la-tigaie

placinte-cu-branza-si-cascaval-la-tigaie

Ingrediente

  • 300 gr faina alba
  • 250 gr branza( eu am pus cas in saramura, dat pe razatoare)
  • 100 gr iaurt
  • 100 gr unt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 1/2 pachetel de drojdie uscata
  • 4 galbenusuri pentru uns
  • 100 gr cascaval ras
  • ulei pentru prajit

placinte-cu-branza-si-cascaval-la-tigaie

placinte-cu-branza-si-cascaval-la-tigaie

Conde

Mod de preparare reteta Placinte cu branza si cascaval la tigaie

.

  1. Se topeste untul si se amesteca cu branza data pe razatoare.
  2. Se adauga iaurtul, ouale , faina si drojdia.
  3. Se framanta un aluat elastic  si se imparte in  bucati de marimea unei mingi de ping-pong
  4. Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul, cat mai subtire.
  5. Foile intinse le ungem cu galbenus de ou si presaram in mijloc cascavalul ras.
  6. Pliem parte peste parte si rulam usor marginea putin oblic , sa nu se desfaca la prajit.
  7. Apasam cu o furculita pe margine. Ungem cu galbenus si prajim in ulei incins.
  8. Le scoatem pe servetele, sa absoarba surplusul de ulei.
  9. Sunt…sunt! Mai bine nu va mai zic :))

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Mmm, ce bine arata! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]