zurli

placinte-cu-branza

placinte-cu-branza

Placinte cu branza

Nu stiu de ce la o cautare google, dupa „placinta cu branza” imi apar mai mult placinte d-alea prajite in ulei, pentru ca eu..de cand ma stiu , denumirea de placinte am intalnit-o la aluaturile dospite, umplute, coapte in cuptor.

Acum..nu stiu cum o fi corect, sau poate-s ambele 🙂

Aluatul asta e minunat! Placintele nici macar reci fiind nu devin uscate si innecacioase, cum se intampla cu alte preparate a doua zi sau dupa racire. Placinta asta a fost gata intr-o singura seara 😀

Ingrediente placinte cu branza

placinte-cu-branza-3

placinte-cu-branza-3

Pentru aluat

  • 550 gr faina,
  • 3 oua,
  • 3 linguri smantana,
  • un plic drojdie uscata,
  • 40 ml ulei de masline,(aici fac o paranteza. poate parea un moft adaosul de ulei de masline si poate veti zice ca e bun si cel de floarea soarelui, insa incercati macar o data un aluat cu ulei de masline si veti vedea diferenta 🙂 )
  • 3 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • coaja rasa de lamaie,
  • lapte cald, cat cuprinde.(250-300ml)

Pentru umplutura

  • 500 gr branza de vaci, dulce
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 2 linguri gris

un ou batut pentru uns placintele

Mod de preparare placinte cu branza

placinte-cu-branza-1

placinte-cu-branza-1

  1. Intr-un bol pune faina cernuta, ouale, zaharul, sarea , coaja de lamaie, drojdia uscata , smantana si 1/2 din cantitatea de ulei. .
  2. Omogenizeaza usor si incepe sa adaugi lapte cald. Framanta cu mana si adauga lapte doar atat cat sa obtii un aluat moale, nelipicios , elastic. Framanta timp de 10 minute ajutandu-te de uleiul ramas, pe care-l adaugi putin cate putin.
  3. La final aluatul trebuie sa aiba consistenta plastelinei. Daca e prea moale sau se lipeste de mana mai adaugi putina faina.
  4. Acoperi bolul cu-n servet curat si il lasi la loc cald, pana-si dubleaza volumul.
  5. Intre timp amesteci toate ingredientele pentru umplutura.
  6. Cand aluatul a crescut suficient il imparti in 19-20 bucati de dimensiuni aproximativ egale.
  7. Tapetezi o tava cu diametrul de 30 cm (poti face si-n tava dreptunghiulara, daca doresti) cu hartie pentru copt.
  8. Iei cate o bucata de aluat, o aplatizezi pana ajungi la o foaie cu grosimea de 1cm, pui in mijloc cate doua lingurite de umplutura si formezi o boceluta astfel incat sa  cuprinzi umplutura pentru a evita scurgerea in tava.
  9. Asezi bocelutele in tava, una langa alta, ungi cu ou batut si mai lasi la cald timp de 10 minute, timp in care preincalzesti cuptorul.
  10. Introduci tava la cuptor si coci la foc mediu pana ce placintele se rumenesc frumos.
  11. Pudrezi/sau nu cu zahar pudra.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Sunt atat de bune si apetisante. Sa aveti o duminica placuta!


  2. Arata minunat! O sa fac si eu cu ulei de masline, te cred ca e o diferenta 🙂


  3. As dori sa stiu daca se poate face si cu branza sarata.Imi place tare mult cum arata!


    • Elena, buna dimineata!
      Scuze ca vad asa tarziu intrebarea.
      Bineinteles! Doar ca la aluat nu pui 3 linguri de zahar ci una si la umplutura gusti, mie imi place enorm gustul dulce/sarat, dar daca tie nu iti place renunti la zahar.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Print Friendly, PDF & Email