Placinte cu mar – de post

Placinte cu mar – de post

Si cand e post copiii vor pachetel si tu vrei ceva bun la micul dejun.

Asa-i?

Aceste placintele rezolva ambele probleme. Alaturi de un compot de pere, tu ai micul dejun, iar piticilor le poti pune cate una in ghiozdanel. Nu vor veni cu ea  inapoi acasa 😛

 

placinte-de-post-cu-mar

Ingrediente

 

  • Aluat
  • 500 gr faina alba
  • aprox. 250 ml apa calda
  • 25 gr drojdie proaspata
  • doua linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 40 ml ulei de masline
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • 5 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • Sirop
  • miere sau 40 ml apa+doua  linguri zahar pudra+doua linguri zeama lamaie

Aluat.

Pune intr-un bol curat faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul.

Adauga treptat apa calduta, omogenizeaza apoi framanta usor cu mana. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui sa mai ajustezi cantitatea de apa adaugata sau sa pui mai multa. Trebuie sa ai un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Adauga treptat uleiul si framanta 10-15 minute.

Acopera bolul si lasa-l la loc cald pentru o ora.

Intre timp curata merele, rade-le pe razatoarea cu ochiuri mari si pune-le intr-o cratita. Caleste-le impreuna cu zaharul si scortisoara, la foc mediu, timp de aprox. 15 minute. Trebuie sa scada tot sucul lasat de mere, sa ai o umplutura legata, putin umeda.

La final adauga esenta de rom.

Intinde aluatul pe masa de lucru infainata, intr-o foaie dreptunghiulara.

Imparte foaia in 6.

Fiecarei bucati portionate cresteaza-i jumatate din suprafata. Pe cealalta jumatate pune umplutura de mar si trece pe deasupra ei toate fasiile din aluatul crestat (vezi fot0), apasand cu degetele sa se lipeasca bucatile de aluatul cu umplutura.

Transfera-le toate intr-o tava in care ai pus hartie petru copt.

Introdu tava in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pe treapta de mijloc. Cand placintele au prins culoare pe talpa scoate tava si pensuleaza placintele cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor sau cu miere.

Introdu tava inapoi in cuptor, de aceasta data pe treapta superioara, si lasa pana ce placintele se rumenesc.

Fierbinti, le ungi din nou cu sirop.

cats

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Sunt foarte bune si mai ales sunt si de post ceea ce ma incanta!


  2. Ce bune si frumoase ti-au iesit! As veni la tine la o cafea 🙂


  3. un desert perfect de toamna 🙂


  4. Multumesc pentru reteta,am sa le fac si eu! :-*


  5. Cat de bune cred ca sunt…


  6. Ia uite cum ai copt-o gata feliata!!placinta cu mere,e preferata mea!!


  7. ce chestii misto ne aduci pe masa. ms

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Print Friendly, PDF & Email