Placinte trandafir cu branza si marar

Placinte trandafir cu branza si marar

Cine nu vrea o reteta de placinta si buna si frumoasa? :))

Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc 🙂

placinte

Ingrediente Placinte trandafir cu branza si marar

  • Aluat
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
  • Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua

un ou pentru uns

zahar pudra

placinte2

Mod de preparare Placinte trandafir cu branza si marar

Conde
  1. Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.
  2. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata.
  3. Amesteca si lasa 10 minute la crescut.
  4. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.
  5. Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.
  6. Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)
  7. Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura.
  8. Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.
  9. Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.
  10. Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.
  11. Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine

placinte-trandafir

  1. Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada,  in mijloc.
  2. Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.
  3. Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.
  4. Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.
  5. Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

19 Comentarii


  1. Deocamdata doar admir si ma abtin.Arata tare bine dar eu nu pot sa asociez mararul cu branza cu zahar.Dar fara marar cred ca mi-ar fi pe plac.


    • Die, pai e foarte simplu. Poti pune putin marar doar in umplutura pt doua placinte, in restul nu pui si gusti si vezi daca iti place .
      La noi de mult e comobinatia asta, din batani .


  2. …deci m-ai dat gata cu astea….preferatele mele!!!

    Super!!


    • Multumesc Camy!
      Azi fac iar, ca sa-i duca mama lui bunica.
      S-a schimbat rolul Scufitei Rosii, nu mai trimite mama pe fiica ci invers :))))))


  3. Nu zic ca n-o fi ceva obisnuit la voi,dar nu pot asocia mararul cu zaharul,asa cum nu pot asocia sarmalele cu mamaliga,chiar daca pentru unii e o combinatie obligatorie :))))


  4. Daaaa,mi-ai adus aminte ca de foarte mult timp nu am mai facut asa ceva;este intradevar o nebunie de placinta!!
    Pup Gabitza!!

  5. Mary Udrea says:

    Eu ador combinatia branza + marar!
    Foarte bune-s placintele tale!


  6. Minunat arata si cu siguranta ti se topesc in gura, dar….ori cu branza dulce si zahar , ori cu branza sarata si marar !!!
    Ultima varianta cred….
    Multumim Gaby….te tzuc cu drag !

  7. Andreea Mohorea says:

    Ce-mi plac …tare bune.Trebuiesc incercate…


  8. cate oua se pun in umplutura????chiar nu puteti pune o reteta ca lumea??????


    • 1) 2 oua
      2) Doamna draga, asta-i blogul meu personal, unde eu muncesc, eu scriu texele, eu pozez, eu editez fotografiile, eu platesc gazduirea siteului, eu imi platesc administratorul, pentru ca ASA VREAU EU. Nu am nicio obligatie fata de nimeni, asa ca atunci cand doriti sa stiti ceva ce am omis fara intentie, va rog frumos sa va adresati decent, nu cu fraze „chiar nu puteti pune o reteta ca lumea??????” , pentru ca nu va datorez nimic, nu ma plateste nimeni si daca nu va place cum si ce scriu puteti merge pe alte bloguri care scriu…retete ca lumea.
      Ok?


  9. nu vad dc v-ati enervat asa…..ideea e ca mai suntem si proaste care va urmaresc,va apreciaza retetele si …le mai si incearca….ori,consider ca din moment ce ati creea un blogg …doriti sa fiti si urmarita……asa….ptr a fi urmarita in continuare,doamba draga,editati-va cum trebuie retetele si fiti respectuoasa…….caci ,ma cam indoiesc ca acest blogg este doar asa….pentru a-l admira doar dvs.in concluzie,este crreat pt public…..pe care trebuie sa il respectati din toate punctele de vedere!
    Succes ,doamna draga! Si fiti mai calma ! Nu e demn de o gazda sa se comporte asa…..mai ales cand greseste….;)


    • Claudia, eu nu am facut prost pe nimeni si nici nu gandesc macar asa.
      Cer doar ca atunci cand cineva mi se adreseaza sa imi vorbeasca frumos, asa cum imi prezint si eu retetele,. Respectuasa trebuia sa fii tu cand mi te-ai adresat, si ti-as fi raspuns cu aceeasi masura.
      Aici este totusi „casa mea” si am dreptul sa-mi impun propriile reguli, bunul simt fiind una dintre ele : -)
      ps. pun punct aici oricarei polemici fiind prima de acest gen de 6 ani de cand am blogul si daca vei continua imi rezerv dreptul de a sterge toate comentariile : -)
      Multumesc pentru intelegere!


  10. Am facut de pe acest blog pana acum retete de prajituri. Nu sunt o mare specialista , dar mi-au iesit. Cutoetul egiptian i-am cucerit pe toti si cu prajitura o noapte la venetia. Locuiesc in strainatate si cu toate ca anumite ingrediente le gasesc mai greu , am iesit super. Va multumesc pentru acest blog! Mult succes in continuare!


  11. Imi plac mult reteele succes

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]