Placinte trandafir cu branza si marar

Placinte trandafir cu branza si marar

Cine nu vrea o reteta de placinta si buna si frumoasa? :))

Si asta am afirmat-o fara modestie si fara gluma :D. Au fost atat de bune placintele astea, nici cand s-au racit nu s-au uscat deloc 🙂

placinte

Ingrediente Placinte trandafir cu branza si marar

  • Aluat
  • 600 gr faina
  • 10 grame drojdie proaspata
  • o lingurita drojdie uscata
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 oua
  • putina sare
  • coaja rasa lamaie
  • Umplutura
  • 250 gr branza telemea
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • marar verde tocat
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua

un ou pentru uns

zahar pudra

placinte2

Mod de preparare Placinte trandafir cu branza si marar

  1. Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa.
  2. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata.
  3. Amesteca si lasa 10 minute la crescut.
  4. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie.
  5. Adauga amestecul cu lapte, treptat, omogenizeaza si apoi framanta aluatul timp de 10 minute. Adauga intre timp si uleiul de masline.
  6. Trebuie sa obtii un aluat elastic , nelipicios. Daca e cazul mai adauga fie putina faina (daca aluatul e prea moale) fie putin lapte cald (daca aluatul e prea ferm)
  7. Acopera vasul si da-l la rece pana pregatesti umplutura.
  8. Amesteca intr-un bol telemeaua rasa, ouale, branza de vaci, zaharul, coaja rasa de lamaie , pesmetul si mararul tocat.Umplutura nu trebuie sa fie prea moale.
  9. Scoate aluatul de la rece, imparte-l in 12 bucati egale.
  10. Pe fiecare bucata modeleaz-o cu mainile in forma de bila.
  11. Intinde fiecare bila cu sucitorul pana obtii o foaie rotunda pe care-o crestezi ca in imagine

placinte-trandafir

  1. Pune in mijloc o lingura plina cu umplutura apoi trece partea 1 din aluat peste umplutura, fara a o acoperi complet. Adu apoi peste umplutura partea 2, lipeste cu degetele de partea 1 (pentru a nu se desprinde la copt) , apoi procedeaza la fel cu a 3-a parte si ultima, a patra. Nu trebuie acoperita complet umplutura, trebuie sa ramana un loc in care umplutura sa se vada,  in mijloc.
  2. Aseaza toate placintele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.
  3. Bate oul ramas cu o furculita si cu ajutorul unei pensule unge placintele.
  4. Baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si lasa pana ce placintele se rumenesc frumos.
  5. Acopera-le cu un servet curat iar cand se racoresc putin pudreaza-le cu zahar.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. Deocamdata doar admir si ma abtin.Arata tare bine dar eu nu pot sa asociez mararul cu branza cu zahar.Dar fara marar cred ca mi-ar fi pe plac.


    • Die, pai e foarte simplu. Poti pune putin marar doar in umplutura pt doua placinte, in restul nu pui si gusti si vezi daca iti place .
      La noi de mult e comobinatia asta, din batani .


  2. …deci m-ai dat gata cu astea….preferatele mele!!!

    Super!!


    • Multumesc Camy!
      Azi fac iar, ca sa-i duca mama lui bunica.
      S-a schimbat rolul Scufitei Rosii, nu mai trimite mama pe fiica ci invers :))))))


  3. Nu zic ca n-o fi ceva obisnuit la voi,dar nu pot asocia mararul cu zaharul,asa cum nu pot asocia sarmalele cu mamaliga,chiar daca pentru unii e o combinatie obligatorie :))))


  4. Daaaa,mi-ai adus aminte ca de foarte mult timp nu am mai facut asa ceva;este intradevar o nebunie de placinta!!
    Pup Gabitza!!

  5. Mary Udrea says:

    Eu ador combinatia branza + marar!
    Foarte bune-s placintele tale!


  6. Minunat arata si cu siguranta ti se topesc in gura, dar….ori cu branza dulce si zahar , ori cu branza sarata si marar !!!
    Ultima varianta cred….
    Multumim Gaby….te tzuc cu drag !

  7. Andreea Mohorea says:

    Ce-mi plac …tare bune.Trebuiesc incercate…


  8. Am facut de pe acest blog pana acum retete de prajituri. Nu sunt o mare specialista , dar mi-au iesit. Cutoetul egiptian i-am cucerit pe toti si cu prajitura o noapte la venetia. Locuiesc in strainatate si cu toate ca anumite ingrediente le gasesc mai greu , am iesit super. Va multumesc pentru acest blog! Mult succes in continuare!


  9. Imi plac mult reteele succes

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email