zurli

plumcake2

plumcake2

Plumcake cu ricotta/urda si lamaie

Atat de simplu si-atat de fraged!

Bun de tot acest Plumcake, preluat de pe bucataras.ro.

Aromat cu lamaie si portocala, umed si dens, o incantare a papilelor gustative.

Chiar mi-a placut mult de tot!

 

plumcake

plumcake

Ingrediente Plumcake cu ricotta/urda si lamaie

  • 250 gr ricotta
  • 150 gr zahar
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 100 gr unt
  • o lamaie
  • o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare

Mod de preparare Plumcake cu ricotta/urda si lamaie

  1. Mixeaza intr-un bol ricotta/urda, impreuna cu zaharul si sarea, timp de 3 minute.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Vei obtine un amestec cremos.
  3. Adauga faina amestecata cu amidonul si praful de copt . Omogenizeaza mixand totul la cea mai mica viteza a mixerului.
  4. Spre final adauga untul lasat la temperatura camerei, coaja si zeama de  lamaie si de portocala.
  5. Mixeaza usor inca 2 minute.
  6. Pregateste o tava de chec tapetata cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 40-50 minute, pana ce se rumeneste frumos.
  7. Lasa-l sa se raceasca complet si feliaza.
  8. Ca de obicei eu am sarit acest pas..:D , am mancat caldut. O bunatate!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Grozav arata si are o culoare asa frumoasa.E asemanator cu blatul ce l-am facut la prajitura cu visine,doar ca eu am pus branza de vaci.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email