zurli

Popcorn caramel

Popcorn caramel

Aseara, toata gasca ma trimitea la bucatarie sa fac popcorn.
Eu..voiam ceva bun. Asa ca am zis..ce sa combin?
Desi nu mancasem niciodata popcorn cu caramel (mi se parea nepotrivita combinatia :))), fiind cu gandul la caramelul Mihai..., l-am bagat in popcorn.
Un deliciu!!!!

Avem nevoie de

  • boabe de porumb pentru popcorn
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Intr-un ceaun, punem cam 30-40 ml ulei, turnam grauntele (al meu ceaun e mare si pun cate 200gr o data ) si punem capac. Punem ceaunul pe aragaz la foc mic.La un moment dat vom auzi cearta mare in ceaun dar rasturnam intr-un bol doar cand nu mai auzim facand poc in capacul ceaunului :))

Caramel.
Punem la foc intr-o craticioara zaharul si amestecam mereu pana ce se topeste tot si capata culoarea chihlimbarului.
Luam de pe foc, turnam frisca si amestecam cu mare grija la reactii si abur. Punem inapoi pe foc, mai amestecam pana se dilueaza totul si adaugam untul. Mai fierbem doua minute amestecand si apoi turnam peste popcornul din bol , in sens circular, incercand sa acoperim cat mai multe „floricele”. Cu ajutorul a doua linguri incepem sa amestecam mazgalind toate floricelele cu caramel.

Eu nu l-am pus pe tot, am lasat putin in cratita sa mai am unde-mi baga dejtele :)))

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. e bun! lui micha ii place asa, dar eu il cumpar direct la plic pt microunde…mie imi place ala sarat , cel mai mult ala cu unt sau cascaval…de asta dulce nu prea mananc de obicei.


  2. E tare bun, Miha.

    Alino..eu nu folosesc cuptorul cu microunde:P

    Popcornul,imi place oricum ,dar caramelul asta e divin in orice combinatie 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email