Popcorn caramel

Popcorn caramel

Aseara, toata gasca ma trimitea la bucatarie sa fac popcorn.
Eu..voiam ceva bun. Asa ca am zis..ce sa combin?
Desi nu mancasem niciodata popcorn cu caramel (mi se parea nepotrivita combinatia :))), fiind cu gandul la caramelul Mihai..., l-am bagat in popcorn.
Un deliciu!!!!

Avem nevoie de

  • boabe de porumb pentru popcorn
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Intr-un ceaun, punem cam 30-40 ml ulei, turnam grauntele (al meu ceaun e mare si pun cate 200gr o data ) si punem capac. Punem ceaunul pe aragaz la foc mic.La un moment dat vom auzi cearta mare in ceaun dar rasturnam intr-un bol doar cand nu mai auzim facand poc in capacul ceaunului :))

Caramel.
Punem la foc intr-o craticioara zaharul si amestecam mereu pana ce se topeste tot si capata culoarea chihlimbarului.
Luam de pe foc, turnam frisca si amestecam cu mare grija la reactii si abur. Punem inapoi pe foc, mai amestecam pana se dilueaza totul si adaugam untul. Mai fierbem doua minute amestecand si apoi turnam peste popcornul din bol , in sens circular, incercand sa acoperim cat mai multe „floricele”. Cu ajutorul a doua linguri incepem sa amestecam mazgalind toate floricelele cu caramel.

Eu nu l-am pus pe tot, am lasat putin in cratita sa mai am unde-mi baga dejtele :)))

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. e bun! lui micha ii place asa, dar eu il cumpar direct la plic pt microunde…mie imi place ala sarat , cel mai mult ala cu unt sau cascaval…de asta dulce nu prea mananc de obicei.


  2. E tare bun, Miha.

    Alino..eu nu folosesc cuptorul cu microunde:P

    Popcornul,imi place oricum ,dar caramelul asta e divin in orice combinatie 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]