zurli

Popsicles – Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni

Popsicles – Inghetata cu cacao, vanilie si capsuni

Si pentru ca popsicles au avut succes la puii mei, m-am gandit sa le fac toata vara :)), dupa diferite retete, forme, arome si culori.


Ingrediente
6 oua
o cana lapte
o cana lapte praf
2 cani zahar+o cana apa (sau miere , sau glucoza)
jumatate sticluta esenta vanilie
o lingura cacao
400 gr capsuni

Mod de preparare

Pentru inceput punem la fiert zaharul cu apa. Lasam sa fiarba aprox 10 minute (trebuie sa obtinem un sirop gros asemanator glucozei).
Lasam la racit.

Daca avem miere sau glucoza renuntam la acest pas.

Punem laptele la fiert. Luam 30 ml din el si amestecam cu laptele praf, il adaugam in lapte apoi il lasam pana da in clocot.
Il dam deoparte.

Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le frecam cu un tel para impreuna cu 1/2 din cantitatea de sirop, racita.
Adaugam in fir subtire laptele caldut amestecand energic apoi punem la foc mic si amestecam pana obtinem o crema asemanatoare smantanii.(nu lasam sa fiarba)

Albusurile le punem intr-un bol metalic, deasupra unui vas cu apa care fierbe.
Bagam mixerul si le spumam bine apoi adaugam putin cate putin restul de sirop ramas mixand in continuare.

Cand compozitia cu galbenusuri s-a racit, o amestecam cu albusurile spuma, usor, usor pana ce se omogenizeaza amestecul.

Capsunile le trecem pe sub jetul de apa. Curatam coditele si le pasam bine cu blenderul.

Impartim amestecul de oua in 3.

O parte o adaugam peste capsuni , in a doua punem vanilia iar in a treia cacaua.

Pregatim pahare de unica folosinta. Le punem pe un plan unde le putem rezema asa incat primul strat sa inghete inclinat.
Impartim din amestecul cu capsuni in paharele (nu toata inghetata , celelalte compozitii sunt mai mici, cantitativ; ne orientam din ochi cam cat e in celelalte iar restul il punem intr-o caserola.)
Dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Scoatem si impartim inghetata de cacao in paharele.

Bagam iar pentru 30 minute (cel putin ).
Ridicam paharele in picioare si punem inghetata de vanilie.

Dupa 30 minute bagam betisoarele.

Dam la rece pentru 4-5 ore (recomandabil peste noapte).

Le scoatem, taiem margina paharului cu o forfecuta apoi desprindem paharelul.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...
Tags:

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. arata superb, cred ca sunt cel putin la fel de gustoase 😀

    abia astept sa incropesc si eu retzeta 😉


  2. Foarte faina idee! Poate imi fac si eu curaj sa le inerc 🙂


  3. Buna dimineata!

    Octaviane, nu e greu, problema mea e doar rabdarea si prea multe vase :)))
    Dar ce placere mai mare poti avea decat atunci cand auzi: cum le-ai facut, mama ?:)) Tu esti o mama buna .:))

    Liana, cate bunatati faci tu, asta e joaca :)), poti jongla cu ce culori si retete vrei tu 😉

  4. Anonymous says:

    Super tare…..
    Cind se incälzeste un pic atuncia se vede cit este de creamoasä, sau ????


  5. Prietene, da’ ce, apuca sa se incalzeasca?:))))))

    Oricum mai cremoasa imi pare cea cu smantana /frisca desi as fugi de ea:))) ca prea mult trebuie pus si e scump si ingrasa :))).

    Asta a avut un gust..gustul copilariei mele, un gust autentic de inghetata de casa.


  6. Ce-mi place ideea asta cu pahare de plastic. Neaparat o sa-mi fac si eu ceva provizii. :)))


  7. Pai iei un set d-ala lung cu 100 :))))), eu am de anul trecut =))) ca luam cand plecam la gratare.


  8. ce prezentare draguta, cred ca cei mici sunt innebuniti dupa popsicle :))


  9. Love love love the collection, corlos, influence, photos.. everything!! Oh… :XEu vreau sa nu mai port geci groase sau paltoane (ma duc acasa curand, iar la frig) vreau sa mananc inghetata pe strada, vreau sa stau 4 ore intr-un parc pe banca, vreau sa calatoresc far away 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email