zurli

Popsicles – Inghetata pe bat

Popsicles – Inghetata pe bat

Ingrediente
600-700 gr smantana pentru frisca
7-8 linguri zahar daca nu e deja indulcita frisca sau deloc daca e deja dulce
4 galbenusuri + 4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 gr cirese
4 buc kiwi
3 linguri sirop menta

Mixam bine smantana impreuna cu zaharul pana obtinem o consistenta ferma, legata.O dam la rece.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul la foc mic amestecand mereu pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.

Curatam samburii cireselor si le punem intr-un bol impreuna cu o lingura de zahar. Le lasam putin apoi scurgem zeama si le pasam cu blenderul.

Fructele de kiwi le curatam si le pasam cu o furculita.Scurgem din sucul lasat si adaugam siropul de menta.

Amestecam frisca batuta cu galbenusurile reci si omogenizam.
Impartim amestecul in 3. Punem 1/3 peste cirese, 1/3 peste kiwi iar in cea ramasa adaugam zaharul vanilat.

Omogenizam toate trei compozitiile.

Pregatim paharele de unica folosinta.
Impartim compozitia cu cirese in cate inghetate dorim sa facem. Eu am pus in 10.
Dam la congelator pentru 20 minute apoi scoatem si punem compozitia cu kiwi.
Dupa alte 20 minute adaugam si cea de vanilie.

Mai lasam sa inghete si bagam usor betisoarele.

Lasam la congelator pentru cel putin 3-4 ore.
Cand le scoatem taiem cu o forfecuta paharul apoi tragem usor si-l desprindem complet.

Are menta? Daaa!
Are cirese? Daaa!
Antonina, o noua „replica” la provocarea ta.

Ideea cu paharelele e preluata de la Corina. Multumesc!

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

24 Comentarii


  1. vai cat de dulci sunt puii!!!!lasa retele ca ne doare burta de la ele :)):)) pup puii mici :*:*:*:*


  2. Sa-ti traiasca mai Gabyta!! Ai copii tare frumosi!!! pe mine nu ma doare inca burta :)) asa ca astept si reteta ;)0 Pupici


  3. Vrei sa fii mamica mea ? :)))


  4. Buna dimineata!
    Dana>:d<


  5. Antonina, am pus reteta si ti-am dat si pe mail
    Surprise!!!!! :))))


  6. Lia, da, dar tu sa fii tot asa mare si sa speli vasele :-)))))
    Auzi,cred ca nu vrei tu,ca tare mai tip 😀 :))


  7. La ce canicula se anunta astazi, servesc cu placere o inghetata…Delicioasa!


  8. Am si eu de kiiiiiiiiwiiiiiiiiii!:D


  9. Ufff… ai tai cum de stiu sa pape asa frumos fara sa se mozoleasca? :))

    Buna inghetata. Dai si mie ca sa nu mai fac un drum la congelator? :)))


  10. Una mai am.
    Nu stiu…ca io mozoliti ii voiam :))

  11. Anonymous says:

    Tare feinä Realizarea…


  12. Asa-i ca da? 😀 :))))


  13. Such beautiful popsicles & cute kids 🙂


  14. Marla, thanks.
    Kisses.


  15. 🙂
    sarut’mana, Gabi!
    mmmmmmmmmmmm mi-ai facut o pofta de ingehtata de-mi vine sa fug de la munca!
    Arata foarte apetisant inghetata ta.
    Plus ca ne-ai dat o idee geniala in privinta formei.
    Mandra mea facea inghetata si o punea in castronele mici.

    Sarut’mana.
    Sa ai o saptamana plina de inspiratie pentru a beneficia si noi… gurmanzii!
    :))


  16. Salut, Andrusca!
    Azi am facut iar , ca cer puii ;))
    Ma bucura vizita ta >:D<
    Zi la mandra ta (ce dulce i-ai zis :)))) ) ca-i taaare simpla „miscarea” asta :))
    Seara faina sa aveti.


  17. Mai Gabyta m-ai lucrat sub acoperire… mai intai pozele.. apoi reteta !! deci m-ai facut clar !! sarumana mult pentru participare…cu niste retete excelente !!! vreau si eu.. mai eeee??? pupici multi


  18. Si io, Antonina draga!


  19. Ce idee faina!Pupici pe obrajorii pofticiosi!


  20. Mercic, Maya.
    Ideea nu-mi apartine. Hai ca pun sursa :)))
    Zi faina!


  21. Superbe popsicles-urile tale Gaby!!! si ai niste copii draguti foc 🙂 Chiar ma gandeam pana imi iau molds de popsicles sa folosesc pahare, arata foarte bine ale tale! trebuie sa vin mai des pe la tine, ca totul arata mega delicios 🙂 Weekend placut!


  22. Multumesc, Alina!
    Duminica frumoasa!Pupici.


  23. Nice funny ice cream. Great pics!


  24. Lizon, multumesc frumos.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email