mnb

Popsicles – Inghetata pe bat

2.41KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente
600-700 gr smantana pentru frisca
7-8 linguri zahar daca nu e deja indulcita frisca sau deloc daca e deja dulce
4 galbenusuri + 4 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
200 gr cirese
4 buc kiwi
3 linguri sirop menta

Mixam bine smantana impreuna cu zaharul pana obtinem o consistenta ferma, legata.O dam la rece.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul la foc mic amestecand mereu pana se topeste zaharul.Lasam sa se raceasca.

Curatam samburii cireselor si le punem intr-un bol impreuna cu o lingura de zahar. Le lasam putin apoi scurgem zeama si le pasam cu blenderul.

Fructele de kiwi le curatam si le pasam cu o furculita.Scurgem din sucul lasat si adaugam siropul de menta.

Amestecam frisca batuta cu galbenusurile reci si omogenizam.
Impartim amestecul in 3. Punem 1/3 peste cirese, 1/3 peste kiwi iar in cea ramasa adaugam zaharul vanilat.

Omogenizam toate trei compozitiile.

Pregatim paharele de unica folosinta.
Impartim compozitia cu cirese in cate inghetate dorim sa facem. Eu am pus in 10.
Dam la congelator pentru 20 minute apoi scoatem si punem compozitia cu kiwi.
Dupa alte 20 minute adaugam si cea de vanilie.

Mai lasam sa inghete si bagam usor betisoarele.

Lasam la congelator pentru cel putin 3-4 ore.
Cand le scoatem taiem cu o forfecuta paharul apoi tragem usor si-l desprindem complet.

Are menta? Daaa!
Are cirese? Daaa!
Antonina, o noua “replica” la provocarea ta.

Ideea cu paharelele e preluata de la Corina. Multumesc!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

24 Comments

Leave a Reply

eighteen − 7 =