zurli

Prajitura Boema

Prajitura Boema

Blat

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • putina sare
  • 3 linguri apa

Crema

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari, ness
  • 500 ml frisca lichida indulcita

Ornat- 400 ml frisca indulcita, batuta + fulgi de ciocolata rasa

  • Sirop de zahar ars

Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor.
Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a mea era de 25/32, Oana a facut-o in una putin mai micuta, de 20/32) turnam compozitia, nivelam si punem tava in cuptorul preincalzit ; coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Crema
Intr-o cratita de tuci (sau orice cratita cu fund dublu) puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinuu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa faca „bulbuci”:)).
Lasam la racit si mixam frisca. Cand compozitia cu ness e complet rece o adaugam peste frisca batuta si mixam 2 minute (trebuie sa fie o crema ferma, foarte bine legata).
Preparam un sirop caramelizand 50-100 gr zahar intr-un ibric, stingem cu apa rece, punem inapoi pe foc si lasam sa dea cateva clocote.
Racim.
Asezam blatul, insiropam, apoi intindem uniform crema cu ness si nivelam cat de bine putem.
Distribuim si frisca pentru ornat, nivelam si presaram ciocolata rasa.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!


  2. Delicioasa prajitura!Hristos a inviat!


  3. Superba! Eu am alta reteta de Boema, dar am sa fac si aceasta varianta…intr-o zi, ca acum nu vreau sa vad prajituri.


  4. Frumoasa si sigur delicioasa!!


  5. Arata super bine si cu siguranta sunt super delicioase! pup


  6. Vai de mine!!!! Senzational!!!!! Pup!


  7. HRISTOS A INVIAT !!!
    Delicioasa praji tau , draga Gaby !
    Paste fericit si vesel !


  8. Mmm, ce deliciu!!Arata tare apetisant!Pup!


  9. Eu sunt cam praf la prajituri :)))) , insa cand vad ce minunatii faci , parca-mi vine si mie sa mai incerc una, alta !!!! O zi superba iti doresc !!!


  10. Trebuie sa o incerc si eu!!!… Arata apetisant!


  11. Asta imi aduce aminte de copilarie! 🙂 O mancam cu parintii ori de cate ori mergeam la o cofetarie…

  12. Anonymous says:

    arata super :X

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email