Prajitura Boema

Prajitura Boema

Blat

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • putina sare
  • 3 linguri apa

Crema

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari, ness
  • 500 ml frisca lichida indulcita

Ornat- 400 ml frisca indulcita, batuta + fulgi de ciocolata rasa

  • Sirop de zahar ars

Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor.
Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a mea era de 25/32, Oana a facut-o in una putin mai micuta, de 20/32) turnam compozitia, nivelam si punem tava in cuptorul preincalzit ; coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Crema
Intr-o cratita de tuci (sau orice cratita cu fund dublu) puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinuu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa faca „bulbuci”:)).
Lasam la racit si mixam frisca. Cand compozitia cu ness e complet rece o adaugam peste frisca batuta si mixam 2 minute (trebuie sa fie o crema ferma, foarte bine legata).
Preparam un sirop caramelizand 50-100 gr zahar intr-un ibric, stingem cu apa rece, punem inapoi pe foc si lasam sa dea cateva clocote.
Racim.
Asezam blatul, insiropam, apoi intindem uniform crema cu ness si nivelam cat de bine putem.
Distribuim si frisca pentru ornat, nivelam si presaram ciocolata rasa.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!


  2. Delicioasa prajitura!Hristos a inviat!


  3. Superba! Eu am alta reteta de Boema, dar am sa fac si aceasta varianta…intr-o zi, ca acum nu vreau sa vad prajituri.


  4. Frumoasa si sigur delicioasa!!


  5. Arata super bine si cu siguranta sunt super delicioase! pup


  6. Vai de mine!!!! Senzational!!!!! Pup!


  7. HRISTOS A INVIAT !!!
    Delicioasa praji tau , draga Gaby !
    Paste fericit si vesel !


  8. Mmm, ce deliciu!!Arata tare apetisant!Pup!


  9. Eu sunt cam praf la prajituri :)))) , insa cand vad ce minunatii faci , parca-mi vine si mie sa mai incerc una, alta !!!! O zi superba iti doresc !!!


  10. Trebuie sa o incerc si eu!!!… Arata apetisant!


  11. Asta imi aduce aminte de copilarie! 🙂 O mancam cu parintii ori de cate ori mergeam la o cofetarie…

  12. Anonymous says:

    arata super :X

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email