Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Din nou o prajitura cu cocos votata in unanimitate pentru o functie importanta in „top prajituri bune” :)))

Copiilor le-a placut in special, iubesc amandoi cocosul, si-am obtinut in plus satisfactia ca putem renunta la produsele Bounty cumparate.

Voi incerca si batoanele Bounty, ca tot am vazut reteta pe multe bloguri 🙂

 

prajitura-bounty

prajitura-bounty

 

Ingrediente Prajitura Bounty

prajitura-bounty

prajitura-bounty

Blat Prajitura cu cocos

  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt

Crema de cocos

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt

Mod de preparare Prajitura Bounty

Blat Prajitura cu cocos

  1. Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
  4. Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  5. Lasa-l la racit.

Sirop

  1. Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
  2. Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema de cocos

  1. Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul  si cele 3 linguri de gris.
  2. Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
  3. Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

  1. Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
  2. Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

Sursa de inspiratie.

Edit:11.05.2016

De data asta am schimbat cantitatile desi am respectat reteta.

Blat (tava 23/27)

  • 4 oua
  • 100 g zahar brun
  • 125 g unt
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf copt
  • 7 linguri lapte

Crema

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri si 1/2 gris
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca cocos

Siropul si glazura le-am facut la fel ca prima data.

prajitura-bounty

prajitura-bounty-2

prajitura-bounty-3

prajitura-bounty-4

prajitura-bounty-5

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Of ce pacat ca astazi fiind 1 Mai nu se lucreaza la posta si nu-mi poti trimite pachet 🙁 :))
    Excelent arata! Pup :-*


  2. Arata grozav prajitura ta, iar combinatia ciocolata+cocos e fantastic de buna 🙂

  3. Andreea Denisa says:

    Foarte buna!!


  4. Buna ziua!
    Daca te rog, imi dai si mie cateva portii?
    Pllsss, baby! Iti cant ceva :))))

  5. silvia says:

    bunaaa


  6. Ce faina e! Presimt ca o sa fac ca tare-mi place cocosul si inca mai am ciocolata…..de la Pasti! Pupici!


  7. Hello again,

    Unde sunt portiile mele, baby? Vrei sa ma faci sa cry… :))))


  8. Foarte bine arata ! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email