Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Din nou o prajitura cu cocos votata in unanimitate pentru o functie importanta in „top prajituri bune” :)))

Copiilor le-a placut in special, iubesc amandoi cocosul, si-am obtinut in plus satisfactia ca putem renunta la produsele Bounty cumparate.

Voi incerca si batoanele Bounty, ca tot am vazut reteta pe multe bloguri 🙂

 

prajitura-bounty

prajitura-bounty

 

Ingrediente Prajitura Bounty

prajitura-bounty

prajitura-bounty

Blat Prajitura cu cocos

  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt

Crema de cocos

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt

Mod de preparare Prajitura Bounty

Blat Prajitura cu cocos

  1. Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
  4. Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  5. Lasa-l la racit.

Sirop

  1. Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
  2. Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema de cocos

  1. Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul  si cele 3 linguri de gris.
  2. Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
  3. Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

Conde
  1. Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
  2. Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

Sursa de inspiratie.

Edit:11.05.2016

De data asta am schimbat cantitatile desi am respectat reteta.

Blat (tava 23/27)

  • 4 oua
  • 100 g zahar brun
  • 125 g unt
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf copt
  • 7 linguri lapte

Crema

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri si 1/2 gris
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca cocos

Siropul si glazura le-am facut la fel ca prima data.

prajitura-bounty

prajitura-bounty-2

prajitura-bounty-3

prajitura-bounty-4

prajitura-bounty-5

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Of ce pacat ca astazi fiind 1 Mai nu se lucreaza la posta si nu-mi poti trimite pachet 🙁 :))
    Excelent arata! Pup :-*


  2. Arata grozav prajitura ta, iar combinatia ciocolata+cocos e fantastic de buna 🙂

  3. Andreea Denisa says:

    Foarte buna!!


  4. Buna ziua!
    Daca te rog, imi dai si mie cateva portii?
    Pllsss, baby! Iti cant ceva :))))

  5. silvia says:

    bunaaa


  6. Ce faina e! Presimt ca o sa fac ca tare-mi place cocosul si inca mai am ciocolata…..de la Pasti! Pupici!


  7. Hello again,

    Unde sunt portiile mele, baby? Vrei sa ma faci sa cry… :))))


  8. Foarte bine arata ! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]