Prajitura Bounty

Prajitura Bounty

Din nou o prajitura cu cocos votata in unanimitate pentru o functie importanta in „top prajituri bune” :)))

Copiilor le-a placut in special, iubesc amandoi cocosul, si-am obtinut in plus satisfactia ca putem renunta la produsele Bounty cumparate.

Voi incerca si batoanele Bounty, ca tot am vazut reteta pe multe bloguri 🙂

 

prajitura-bounty

prajitura-bounty

 

Ingrediente Prajitura Bounty

prajitura-bounty

prajitura-bounty

Blat Prajitura cu cocos

  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt

Crema de cocos

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt

Mod de preparare Prajitura Bounty

Blat Prajitura cu cocos

  1. Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
  2. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
  3. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
  4. Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  5. Lasa-l la racit.

Sirop

  1. Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
  2. Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema de cocos

  1. Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul  si cele 3 linguri de gris.
  2. Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
  3. Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

  1. Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
  2. Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

Sursa de inspiratie.

Edit:11.05.2016

De data asta am schimbat cantitatile desi am respectat reteta.

Blat (tava 23/27)

  • 4 oua
  • 100 g zahar brun
  • 125 g unt
  • 180 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf copt
  • 7 linguri lapte

Crema

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri si 1/2 gris
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca cocos

Siropul si glazura le-am facut la fel ca prima data.

prajitura-bounty

prajitura-bounty-2

prajitura-bounty-3

prajitura-bounty-4

prajitura-bounty-5

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Of ce pacat ca astazi fiind 1 Mai nu se lucreaza la posta si nu-mi poti trimite pachet 🙁 :))
    Excelent arata! Pup :-*


  2. Arata grozav prajitura ta, iar combinatia ciocolata+cocos e fantastic de buna 🙂

  3. Andreea Denisa says:

    Foarte buna!!


  4. Buna ziua!
    Daca te rog, imi dai si mie cateva portii?
    Pllsss, baby! Iti cant ceva :))))

  5. silvia says:

    bunaaa


  6. Ce faina e! Presimt ca o sa fac ca tare-mi place cocosul si inca mai am ciocolata…..de la Pasti! Pupici!


  7. Hello again,

    Unde sunt portiile mele, baby? Vrei sa ma faci sa cry… :))))


  8. Foarte bine arata ! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email