zurli

Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea

Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea

O prajiturica simpla si buna care merge de minune alaturi de cafea sau ca desert la pranz.

Ingrediente

Ingredients

  • Blat
    4 oua
    150 gr zahar
    o cana faina
    2 lg ulei
    2 lg apa
    un plic praf copt
    100 gr nuca macinata
    sare
    Crema
    3 oua
    200 gr zahar
    50 ml cafea preparata concentrata
    2 linguri cacao neagra
    un praf de sare
    250 gr unt
    Nuca prajita si tocata pentru pus deasupra

 

Directions

  1. Blat
  2. Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa.
  3. Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in doua etape in compozitia de oua si amesteca.
  4. Adauga nuca, uleiul si apa si omogenizeaza.
  5. Toarna compozitia intr-o tava (cu diminesiunile de 20/25 cm), tapetata cu ulei si faina , niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit.
  6. Coace la 160 grade pana ce blatul este usor usor rumenit la suprafata si trece testul scobitorii.
  7. Crema.
  8. Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si omogenizeaza. Adauga cafeaua si cacaua si pune vasul la foc mic. Amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa si devine ca o smantana groasa. Nu uita sa amesteci continuu.
  9. Freaca untul spuma.
  10. Raceste complet compozitia deoua cu cafea apoi adauga peste unt si amesteca usor, omogenizand.
  11. Taie blatul rece in doua, pe orizontala.
  12. Pe primul blat intinde 2/3 din crema, aseaza al doilea blat si intinde si restul de crema.
  13. Prajeste nuca, las-o sa se racoreasca si toac-o cu un cutit bine ascutit (nu o rasni) .
  14. Presar-o uniform peste prajitura si da prajitura la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Super buna prajitura. Imi place mult combinatia de nuca si cafea. :*


  2. Ce bunatate!! Nuca si cafea…pentru mine e super 😉


  3. prajitura din vremea copilariei mele….yammy!


  4. Si mie imi place prajitura ta cu nuca si cafea! Interesanta crema cu oua, cacao si cafea. De retinut!


  5. Cafea si nuca, combinatia perfecta!!


  6. Papa bun! asa cum numai la tine poti gasi:)


  7. super prajitura, nuca/cafea e combinatie delicioasa!


  8. Arata minunat, dupa ingrediente e un deliciu. Pup!


  9. Arata minunat, dupa ingrediente e un deliciu. Pup!


  10. felicidades por la receta y por el blog, esta genial, asi que con tu permiso me quedo mirando cosas ricas por aqui, saludossss


  11. Ma uitam cu Sormea pe la tine prin retete si asta ne-a atras atentia. O sa incercam sa vedem daca ne iese pentru masa de Craciun.


  12. cind am timp o so fac arata fffffff bine

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email