Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea

Prajitura cu blat cu nuca si crema de cafea

O prajiturica simpla si buna care merge de minune alaturi de cafea sau ca desert la pranz.

Ingrediente

Ingredients

  • Blat
    4 oua
    150 gr zahar
    o cana faina
    2 lg ulei
    2 lg apa
    un plic praf copt
    100 gr nuca macinata
    sare
    Crema
    3 oua
    200 gr zahar
    50 ml cafea preparata concentrata
    2 linguri cacao neagra
    un praf de sare
    250 gr unt
    Nuca prajita si tocata pentru pus deasupra

 

Directions

  1. Blat
  2. Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa.
  3. Cerne faina impreuna cu praful de copt. Adauga in doua etape in compozitia de oua si amesteca.
  4. Adauga nuca, uleiul si apa si omogenizeaza.
  5. Toarna compozitia intr-o tava (cu diminesiunile de 20/25 cm), tapetata cu ulei si faina , niveleaza si introdu in cuptorul preincalzit.
  6. Coace la 160 grade pana ce blatul este usor usor rumenit la suprafata si trece testul scobitorii.
  7. Crema.
  8. Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si omogenizeaza. Adauga cafeaua si cacaua si pune vasul la foc mic. Amesteca si lasa sa fiarba pana se ingroasa si devine ca o smantana groasa. Nu uita sa amesteci continuu.
  9. Freaca untul spuma.
  10. Raceste complet compozitia deoua cu cafea apoi adauga peste unt si amesteca usor, omogenizand.
  11. Taie blatul rece in doua, pe orizontala.
  12. Pe primul blat intinde 2/3 din crema, aseaza al doilea blat si intinde si restul de crema.
  13. Prajeste nuca, las-o sa se racoreasca si toac-o cu un cutit bine ascutit (nu o rasni) .
  14. Presar-o uniform peste prajitura si da prajitura la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Super buna prajitura. Imi place mult combinatia de nuca si cafea. :*


  2. Ce bunatate!! Nuca si cafea…pentru mine e super 😉


  3. prajitura din vremea copilariei mele….yammy!


  4. Si mie imi place prajitura ta cu nuca si cafea! Interesanta crema cu oua, cacao si cafea. De retinut!


  5. Cafea si nuca, combinatia perfecta!!


  6. Papa bun! asa cum numai la tine poti gasi:)


  7. super prajitura, nuca/cafea e combinatie delicioasa!


  8. Arata minunat, dupa ingrediente e un deliciu. Pup!


  9. Arata minunat, dupa ingrediente e un deliciu. Pup!


  10. felicidades por la receta y por el blog, esta genial, asi que con tu permiso me quedo mirando cosas ricas por aqui, saludossss


  11. Ma uitam cu Sormea pe la tine prin retete si asta ne-a atras atentia. O sa incercam sa vedem daca ne iese pentru masa de Craciun.


  12. cind am timp o so fac arata fffffff bine

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email