zurli

Prajitura cu bombite de branza si cocos

Prajitura cu bombite de branza si cocos

O prajitura extrem de indragita de cei mici.

Copiii mei adora cocosul, asa ca aceasta Prajitura cu bombite de branza si cocos e binevenita oricand acasa la noi.

ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))

Varianta Blat 1

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • 50 gr cacao
  • o cana si jumatate faina
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare

Varianta blat 2 – blat cu ciocolata

 

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 20 ml lapte batut
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic praf de copt


Bombite de branza
 

250 gr branza
3 linguri amidon
un ou
50 gr nuca cocos
50 gr zahar
doua plicuri zahar vanilat

Sos de ciocolata

120 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita unt
100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Varianta cu Blat 1
Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute.
Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat.

Adaugati uleiul si mai mixati un minut.
Veti avea o crema pufoasa si fina.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua.
Adaugati peste amestec si omogenizati usor.

Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
 Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .

Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.

——————————————————————————————–

Varianta cu Blat 2

Topesti la baine-marie ciocolata si untul. Mixezi ouale cu zaharul, apoi adaugi laptele batut.

Adaugi in compozitia de oua amestecul cu ciocolata si omogenizezi. Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si amidonul, apoi torni aluatul peste bilele de cocos.

Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
 Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .

Turnati amestecul pentru blat incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 170 grade si coaceti prajitura timp de 35-40 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.

—————————————————————————————–

Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.
Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul.
Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute.
Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati.
Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.

Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider.

Atat de usor si atat de bun 🙂

IMAGINI RETETA

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

21 Comentarii


  1. Minunata! Cu tot cu ursulet si inimioara!
    Uooooofffff! Si ce pofta mi-ai facut cu sosul de ciocolata:)) Pup Gabytza harnicuta! >:D<


  2. O da !! imi place maxim prajitura asta!!! si cum arata Gabyta… ce le tot faci?? pupici


  3. foarte faina,jos palaria.in ce tava ai copt prajitura,adica ce dimensiuni are?pupicei


  4. ce bine arata..cred ca e dlicioasa!Pup


  5. Foarte buna. Am testat-o si noi si merita efortul…)))
    Pupici


  6. Poftesc de multa vreme la prajiturica asta.


  7. Foarte buna!!! Imi place combinatia de branza si cocos! Pupici!


  8. Foarte bine arata! O voi incerca si eu!


  9. Arata foarte bine ! am s-o testez si eu! Pup!


  10. mmmmm 😀 yummyyyy


  11. Ai apucat sä o bagi la Frigider ?? Cred cä nu, sau ???
    Sä-ti bati Copii !!!


  12. Arata minunat si cred ca-i delicioasa!
    Pupici si o seara placuta!!!


  13. Ce delicioasa tre sa fie,imi place mult combinatia!Pupici!


  14. Ca bine zici… ia sa-mi fac si eu! :))


  15. Placeeeeeeeeeeeee , deci tre’ sa-mi fac , de la tine nicio sansa sa primesc , nu ? Am salvat-o , da ?
    Te ,,imbratosaza” cu drag ,
    Diana .


  16. ingrediente 100 % pe gustul meu !!!!! … arata minunat !!!


  17. Asta e reteta de retinut!


  18. am si eu o intrebare : ce fel de branza trebuie folosita ??? va rog sami raspundeti 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email