Prajitura cu bombite de branza si cocos

Prajitura cu bombite de branza si cocos

bl2a

Am refacut ieri prajiturica cu bombite cu branza, testata cu ceva timp in urma, savurata cu maaare placere dar..nerepetata
De ce?Nu stiu, poate stiti voi :)))
Daca data trecuta am ales blatul cu ciocolata, de data asta mi-am amintit de pufosenia Corinutei :)) si-am ales sa testez blatul ei.
Pe covor rosu, cu tacamul ursulino si inimioara la purtator :))) prezint cu voce tare „prajitura cu bombite de branza si cocos”,  episodul 2 :)))

bl 1a

ps.vara-mea a zis c-o sa-i fie rau cu ce pofta a mancat-o ;)))

Blat

4 oua
o cana zahar
50 gr cacao
o cana si jumatate faina
4 linguri ulei
1/2 plic praf de copt
un varf cutit sare


Bombite de branza

250 gr branza
3 linguri amidon
un ou
50 gr nuca cocos
50 gr zahar
doua plicuri zahar vanilat

Sos de ciocolata

120 ml lapte
50 gr zahar
o lingurita unt
100 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat
Mixati intr-un bol ouale, timp de doua minute.
Adaugati zaharul si mixati la viteza mare timp de aproximativ 10 minute. Zaharul trebuie sa fie topit iar volumul amestecului dublat.

Adaugati uleiul si mai mixati un minut.
Veti avea o crema pufoasa si fina.
Cerneti faina impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua.
Adaugati peste amestec si omogenizati usor.

Bombite de branza
Amestecati intr-un bol, cu mana, toate ingredientele .
 Preincalziti cuptorul.
Pregatiti o tava de 18/22 cm (cu aproximatie ) si tapetati-o cu hartie pentru copt.
Din amestecul de branza formati cu mana umeda bilute pe care le asezati in tava lasand loc intre ele .

Turnati amestecul cu cacao incercand sa nu deplasati bombitele.
Introduceti tava in cuptorul preincalzit, setati temperatura la aproximativ 165 grade si coaceti prajitura timp de 30-35 minute.
Testati cu o scobitoare daca este coapta bine.

Cat o lasati sa se racoreasca preparati sosul de ciocolata.
Intr-un ibric puneti la fiert laptele cu zaharul.
Aveti grija sa nu dea in foc, fierbeti la foc mic, timp de 5 minute.
Opriti focul, adaugati untul si ciocolata rupta bucatele si omogenizati.
Lasati cateva minute sa se racoreasca dupa care turnati peste prajitura calduta.

Cand s-a racit complet pastrati-o la frigider.

Atat de usor si atat de bun 🙂

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

21 Comentarii


  1. Minunata! Cu tot cu ursulet si inimioara!
    Uooooofffff! Si ce pofta mi-ai facut cu sosul de ciocolata:)) Pup Gabytza harnicuta! >:D<


  2. O da !! imi place maxim prajitura asta!!! si cum arata Gabyta… ce le tot faci?? pupici


  3. foarte faina,jos palaria.in ce tava ai copt prajitura,adica ce dimensiuni are?pupicei


  4. ce bine arata..cred ca e dlicioasa!Pup


  5. Foarte buna. Am testat-o si noi si merita efortul…)))
    Pupici


  6. Poftesc de multa vreme la prajiturica asta.


  7. Foarte buna!!! Imi place combinatia de branza si cocos! Pupici!


  8. Foarte bine arata! O voi incerca si eu!


  9. Arata foarte bine ! am s-o testez si eu! Pup!


  10. mmmmm 😀 yummyyyy


  11. Ai apucat sä o bagi la Frigider ?? Cred cä nu, sau ???
    Sä-ti bati Copii !!!


  12. Arata minunat si cred ca-i delicioasa!
    Pupici si o seara placuta!!!


  13. Ce delicioasa tre sa fie,imi place mult combinatia!Pupici!


  14. Ca bine zici… ia sa-mi fac si eu! :))


  15. Placeeeeeeeeeeeee , deci tre’ sa-mi fac , de la tine nicio sansa sa primesc , nu ? Am salvat-o , da ?
    Te ,,imbratosaza” cu drag ,
    Diana .


  16. ingrediente 100 % pe gustul meu !!!!! … arata minunat !!!


  17. Asta e reteta de retinut!


  18. am si eu o intrebare : ce fel de branza trebuie folosita ??? va rog sami raspundeti 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]