Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Cand pregatesc prajitura cu branza de vaci cu greu ma pot abtine sa mananc cu limita. Daca mai e si calda…kilogramul in plus e garantat :P.

ps: mie tot ce e cu branza de vaci imi place sa mananc cald, rar voi manca o placinta cu branza, rece.

Vazusem ieri pe bucataras.ro. aceasta prajitura cu branza de vaci postata de Mala si cum nu aveam nimic dulce in casa am pregatit-o repejor. De fapt aluatul poate fi lasat in frigider ore bune, dar si lasat o ora a iesit fraged si buuuun.

mala

Ingrediente prajitura cu branza de vaci

  • Aluat
  • 250 gr. faina
  • 125 gr. margarina/100 gr. untura
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • putin lapte rece – doar daca e necesar
  • Umplutura
  • 500 gr branza de vaci
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 oua
  • stafide – optional (eu nu am pus, ca nu prea plac piticului meu )
  • o lingurita esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • doua  linguri gris

Mod de preparare prajitura cu branza de vaci .

Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana.

Nu a fost cazul sa mai adaug lapte, obtinusem un aluat cu o consistenta perfecta pentru a intinde foi, dar daca e necesar adaugati putin lapte sau chiar o lingura de faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii) pentru a avea un aluat destul de tare pentru a nu fi lipicios dar nici moale pentru a nu-l putea intinde cu sucitorul.

Acopera bila de aluat formata cu folie alimentara si da-o la rece pentru o ora/doua sau chiar peste noapte.

Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, grisul si sarea si omogenizeaza. Albusurile le bati spuma si le adaugi la final amestecand usor

Daca pui stafide lasa-le inmuiate in putina esenta de rom cateva minute si adauga-le compozitiei.

Scoti bila de aluat de la rece si o imparti in doua.

O bucata o intinzi intr-o foaie, cu sucitorul, atat cat sa-ti ajunga pentru o tava de 20/20cm.

Ungi tava cu unt/margarina si asezi foaia.

Torni umplutura iar deasupra distribui uniform restul de aluat ramas, ras prin razatoarea cu ochiuri mari.

Poti sa rupi bucatele, eu asa am facut.

Dai tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura la foc mediu pana se rumeneste frumos la suprafata.

Lasi sa se racoreasca putin si pudrezi cu zahar.

prajitura cu branzapage

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Arata minunat prajiturica asta. Are o culoare splendida.
    Prajiturile cu branza se numara si printre preferatele mele.
    Pupic!


  2. Ce mult imi place. Este o reteta ce o voi testa cu siguranta. Dar daca o sa pun unt oare are ceva?? pup!

  3. Dragoi V. says:

    Multumesc,pentru reteta primita,arata foarte bine! Am sa o fac si eu.Va doresc o zi minunata.


  4. Ce faina e prajitura asta, un desert nesofisticat dar mereu bun si apreciat! Te pup


  5. mama,mama ce bine arata si ce buna este!!


  6. Daca-i branza, hop si eu!!


  7. Foarte buna!!


  8. Ma duc acuma sa incerc aceasta reteta . Multumesc ptr reteta! Pare pe gustul meu.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine pufoasa, fara gluten

Paine pufoasa, fara gluten

Cu totii stim ca vindecarea multor probleme de sanatate incepe cu alimentatia. Si daca nu vindecarea, macar tinerea sub control a bolii, incepe cu eliminarea produselor care mentin sau intensifica inflamatia. Cum ar fi – […]

Print Friendly, PDF & Email
Panini – chifle pufoase

Panini – chifle pufoase

Ca le lasati simple sau le umpleti, n-aveti idee ce textura si gust au aceste mini painici pufoase, atat de adaptabile – mic dejun, burger, pachetel. Daca le-ncercati, va convingeti 😉   Ingrediente Panini – […]

Print Friendly, PDF & Email
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email