Prajitura cu branza de vaci

Prajitura cu branza de vaci

Cand pregatesc prajitura cu branza de vaci cu greu ma pot abtine sa mananc cu limita. Daca mai e si calda…kilogramul in plus e garantat :P.

ps: mie tot ce e cu branza de vaci imi place sa mananc cald, rar voi manca o placinta cu branza, rece.

Vazusem ieri pe bucataras.ro. aceasta prajitura cu branza de vaci postata de Mala si cum nu aveam nimic dulce in casa am pregatit-o repejor. De fapt aluatul poate fi lasat in frigider ore bune, dar si lasat o ora a iesit fraged si buuuun.

mala

Ingrediente prajitura cu branza de vaci

  • Aluat
  • 250 gr. faina
  • 125 gr. margarina/100 gr. untura
  • 2 oua
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • putin lapte rece – doar daca e necesar
  • Umplutura
  • 500 gr branza de vaci
  • 4-5 linguri zahar
  • 2 oua
  • stafide – optional (eu nu am pus, ca nu prea plac piticului meu )
  • o lingurita esenta rom
  • coaja rasa de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • doua  linguri gris

Mod de preparare prajitura cu branza de vaci .

Intr-un bol pune faina cernuta impreuna cu praful de copt si margarina, lasata la temperatura camerei cu ceva timp inainte, si le freaca pana se omogenizeaza si obtii o pasta consistenta. Adauga ouale, sarea , coaja rasa de lamaie, si framanta aluatul cu mana.

Nu a fost cazul sa mai adaug lapte, obtinusem un aluat cu o consistenta perfecta pentru a intinde foi, dar daca e necesar adaugati putin lapte sau chiar o lingura de faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii) pentru a avea un aluat destul de tare pentru a nu fi lipicios dar nici moale pentru a nu-l putea intinde cu sucitorul.

Acopera bila de aluat formata cu folie alimentara si da-o la rece pentru o ora/doua sau chiar peste noapte.

Amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, esenta de rom, grisul si sarea si omogenizeaza. Albusurile le bati spuma si le adaugi la final amestecand usor

Daca pui stafide lasa-le inmuiate in putina esenta de rom cateva minute si adauga-le compozitiei.

Scoti bila de aluat de la rece si o imparti in doua.

O bucata o intinzi intr-o foaie, cu sucitorul, atat cat sa-ti ajunga pentru o tava de 20/20cm.

Ungi tava cu unt/margarina si asezi foaia.

Torni umplutura iar deasupra distribui uniform restul de aluat ramas, ras prin razatoarea cu ochiuri mari.

Poti sa rupi bucatele, eu asa am facut.

Dai tava in cuptorul preincalzit si coci prajitura la foc mediu pana se rumeneste frumos la suprafata.

Lasi sa se racoreasca putin si pudrezi cu zahar.

prajitura cu branzapage

 

 

 

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

12 Comentarii


  1. Arata minunat prajiturica asta. Are o culoare splendida.
    Prajiturile cu branza se numara si printre preferatele mele.
    Pupic!


  2. Ce mult imi place. Este o reteta ce o voi testa cu siguranta. Dar daca o sa pun unt oare are ceva?? pup!

  3. Dragoi V. says:

    Multumesc,pentru reteta primita,arata foarte bine! Am sa o fac si eu.Va doresc o zi minunata.


  4. Ce faina e prajitura asta, un desert nesofisticat dar mereu bun si apreciat! Te pup


  5. mama,mama ce bine arata si ce buna este!!


  6. Daca-i branza, hop si eu!!


  7. Foarte buna!!


  8. Ma duc acuma sa incerc aceasta reteta . Multumesc ptr reteta! Pare pe gustul meu.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Lipii pentru shaorma

Lipii pentru shaorma

Cand ai o tigaie buna, inspiratia-ti vine pe loc! Mai greu e sa te hotarasti cu care retete sa-ncepi si care sa le lasi la urma. Cand, intr-un final, te hotarasti, te convingi singur ca […]

Cornuri cu mac

Cornuri cu mac

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei. Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac! Aceste cornuri cu mac m-au […]

Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Ce-i mai bun si mai bun decat o turta calda, cu branza si marar? Eu zic ca nimic! :)) Un aluat elastic si bun care se lucreaza asa de frumos, o umplutura usor iute de […]

Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]