Prajitura cu branza de vaci si visine

Prajitura cu branza de vaci si visine

Ingrediente

  • blatul:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri de faina
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  •  putina sare
  •  1/2 plic praf de copt
  •  3 linguri cacao

crema:

  • doua galbenusuri
  • o cana zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr branza de vaci
  • 200 gr frisca batuta
  • 4-500 gr visine fara samburi
  • un plic gelatina
  •  o lingurita esenta rom(asa am pus eu..da’ nu stiu daca as mai pune..ii schimba gustull:d)

glazura

  • 12 linguri zahar,
  • 7 linguri apa,.
  • 3 linguri cacao

Mod de preparare

BLAT:
albusurile se bat spuma
galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa
se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de
albusuri batute spuma
amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma
total
tapetati o tava cu ulei si faina(eu am facut intr-o tava mai micuta)
turnati amestecul si bagati la cuptor pt aprox 30min
CREMA:
galbenusurile le amestecati cu o cana de zahar,zaharul vanilat si bateti bine
adaugati apoi gelatina dizolvata
(este a doua oara cand dau gres cu gelatina de la DR.OETKER,desi o folosesc de ani de zile.o
sa incerc alt tip),branza de vaci,frisca si visinele
amestecati totul si lasati putin la frigider pana incepe sa se lege
taiati blatul in doua si umpleti
GLAZURA:
portionati prajitura si faceti o glazura din 12linguri de zahar,7de apa,.3 de cacao(eu asta
o folosesc frecvent)pe care o turnati calduta peste prajitura)

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. wow, ce bine arata! cred ca e delicioasa :)))


  2. da
    e tare buna
    da\ fac ce fac si tot numai amandina as face
    sunt obsedata de prajitura aia:)))))


  3. Imi place reteta ta foarte mult,felicitari pentru blog,pupici


  4. @violeta.
    multumesc!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu ciocolata si afine

Tort cu ciocolata si afine

Un tort de ciocolata care se vrea echilibrat prin adaugarea afinelor intr-una dintre creme. Blat insiropat usor, crema de ciocolata cu lapte, crema de ciocolata alba, cu afine. Am reusit? Doar sarbatorita stie! Cert e […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de  desert fin, cremos – Cheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Imi era dor rau de tot de-o prajitura Amandina, da-mi era pofta si de-o prajitura cu ness. Cum sa faci sa le impaci? Faci o prajitura noua in care combini ambele 😉 Da, a laudat-o […]

Print Friendly, PDF & Email