Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

O reteta de prajitura de casa  pe cat de simpla, pe-atat de buna!
Fara prea multa bataie de cap, usor de transportat, minunata alaturi de cafeaua de dimineata sau dupa un pranz consistent.

prajitura-cu-ciocolata1

ciocolata

Ingrediente Blaturi prajitura

  • 5 oua + 2 albusuri
  • 15 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
  • 180 gr zahar tos
  • 150 gr faina
  • 35 gr amidon de porumb
  • 1/2 plic praf copt
  • 2 linguri cacao
  • un plic zahar vanilat
  • o lingura esenta rom sau Amaretto

Ingrediente Crema de ciocolata

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida

prajitura-cu-ciocolata

Mod de preparare prajitura cu ciocolata

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Cele 7 albusuri mixeaza-le spuma impreuna cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul pudra si mai mixeaza 1 minut.
  3. Cele 5 galbenusuri mixeaza-le impreuna cu zaharul tos pana se albeste compozitia si zaharul e COMPLET diluat.
  4. Cerne faina impreuna cu praful de copt.
  5. Galbenusurile adauga-le peste albusuri amestecand usor, de jos in sus.
  6. Adauga si faina amestecata cu amidonul si  praful de copt, zaharul vanilat si omogenizeaza amestecand usor usor.
  7. Pregateste trei boluri egale si imparte compozitia in 3 parti.
  8. In una adauga cacaua si Amaretto.
  9. Preincalzeste cuptorul la 180 grade
  10. Pregateste o tava de 17/27 cm (sau una patrata de aprox22/22cm)  tapetata cu hartie pentru copt.
  11. Toarna compozitia dintr-unul dintre boluri si cu rabdare intinde uniform cu o lingura.
  12. Da tava la cuptor pentru 10-12 minute. Se coace destul de repede si capata o culoare aurie la suprafata.
  13. Scoate tava din cuptor, ia foaia cu tot cu hartie pentru copt , desprinde hartia si lasa sa se racoreasca bloatul
  14. Procedeaza la fel si cu compozitia din celelalte doua boluri.
  15. Lasa blaturile la racit si prepara crema.
  16. Toaca ciocolata in bucatele mici.
  17. Pune frisca intr-un ibric la incalzit.
  18. Cand atinge o temperatura ridicata, fara a fierbe, adauga jumatate din cantitatea de ciocolata, omogenizeaza, adauga si restul, opreste focul si amesteca pana se topeste toata ciocolata.
  19. Pune vasul intr-un alt vas, cu apa rece, si raceste crema.
  20. Cand este doar usor, usor caduta imparte-o ochiometric in trei parti egale.
  21. Aseaza un blat galben, intinde 1/3 din crema, aseaza blatul maro, intinde iar 1/3 din crema apoi aseaza ultimul blat si intinde crema ramasa.
  22. Da prajitura la rece pentru cateva ore. Eu am lasat-o peste noapte.
  23. Portioneaz-o cu-n cutit subtire, bine ascutit.

page

prajitura cu ciocolata, prajituri de casa, crema de ciocolata, blaturi pentru prajituri.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii

  1. Rocsy Ciobanu says:

    Ce pufosenie de prajitura delicioasa. Pup!


  2. ….hmmm…arata delicios ♥…dar nu gasesc gramajul pt faina 🙁


  3. amidonul de porumb la ce il folosim?


  4. Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: alex_dum21@yahoo.com

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email