Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Nu exista week-end fara prajituri de casa 😉

Iar cand prind frigider ai o cutie de mascarpone, in dulap doua ciocolate albe, te gandesti cum sa le combini.
Cand iti mai fuge gandul si la niste nuci caramelizate, prajitura cu ciocolata alba si nuci e gata deja-n minte! :))
prajitura-cu-ciocolata-alba

Ingrediente

Blat Prajitura cu ciocolata alba si nuci

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • 6 linguri cu varf faina cernuta

Crema de ciocolata alba si mascarpone

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • un plic zahar vanilat

In plus

  • 150 g nuci
  • 80 g zahar

 

prajitura-ciocolata[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si nuci „]

  1. Pregatim intai blatul.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
  4. Galbenusurile le batem usor si-adaugam uleiul si sucul de portocala.
  5. Adaugam galbenusurile batute  peste albusuri si amestecam usor. Punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si incorporam totul amestecand usor, de jos in sus.
  6. Turnam compozitia intr-o tava tapetata, nivelam frumos si coacem blatul la foc mic pana devine auriu si trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasam la racit.
  8. Pregatim Crema de ciocolata alba si mascarpone.
  9. Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
  10. Amestecam bine la foc mic (nu lasam sa fiarba!) pana ce compozitia devine omogena.
  11. Lasam la racit apoi dam cratita la rece pentru 3-4 ore (sau jumatate de ora in congelator).
  12. Scoatem de la rece, adaugam intaritorul, zaharul vanilat, omogenizam si incepem sa mixam amestecul pana devine pufos, apoi adaugam mascarpone si mixam pana ce crema capata o consistenta ferma.
  13. Blatul rece il taiem in doua pe orizontala.
  14. Asezam prima felie de blat si intindem uniform jumatate din cantitatea de crema.
  15. Punem apoi a doua felie de blat si intindem restul de crema.
  16. Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam nucile. Amestecam rapid si luam de pe foc.
  17. Turnam amestecul pe folie de aluminiu si lasam sa se racoreasca.
  18. Maruntim nucile si le presaram peste prajitura.
  19. Pastram la rece si portionam in momentul servirii.

[/preparare]

1

DSC_3690

3

4

67

9

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce dimensiuni are tava? Multumesc

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email