zurli

Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Nu exista week-end fara prajituri de casa 😉

Iar cand prind frigider ai o cutie de mascarpone, in dulap doua ciocolate albe, te gandesti cum sa le combini.
Cand iti mai fuge gandul si la niste nuci caramelizate, prajitura cu ciocolata alba si nuci e gata deja-n minte! :))
prajitura-cu-ciocolata-alba

Ingrediente

Blat Prajitura cu ciocolata alba si nuci

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • 6 linguri cu varf faina cernuta

Crema de ciocolata alba si mascarpone

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • un plic zahar vanilat

In plus

  • 150 g nuci
  • 80 g zahar

 

prajitura-ciocolata[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si nuci „]

  1. Pregatim intai blatul.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
  4. Galbenusurile le batem usor si-adaugam uleiul si sucul de portocala.
  5. Adaugam galbenusurile batute  peste albusuri si amestecam usor. Punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si incorporam totul amestecand usor, de jos in sus.
  6. Turnam compozitia intr-o tava tapetata, nivelam frumos si coacem blatul la foc mic pana devine auriu si trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasam la racit.
  8. Pregatim Crema de ciocolata alba si mascarpone.
  9. Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
  10. Amestecam bine la foc mic (nu lasam sa fiarba!) pana ce compozitia devine omogena.
  11. Lasam la racit apoi dam cratita la rece pentru 3-4 ore (sau jumatate de ora in congelator).
  12. Scoatem de la rece, adaugam intaritorul, zaharul vanilat, omogenizam si incepem sa mixam amestecul pana devine pufos, apoi adaugam mascarpone si mixam pana ce crema capata o consistenta ferma.
  13. Blatul rece il taiem in doua pe orizontala.
  14. Asezam prima felie de blat si intindem uniform jumatate din cantitatea de crema.
  15. Punem apoi a doua felie de blat si intindem restul de crema.
  16. Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam nucile. Amestecam rapid si luam de pe foc.
  17. Turnam amestecul pe folie de aluminiu si lasam sa se racoreasca.
  18. Maruntim nucile si le presaram peste prajitura.
  19. Pastram la rece si portionam in momentul servirii.

[/preparare]

1

DSC_3690

3

4

67

9

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce dimensiuni are tava? Multumesc

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email