Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Nu exista week-end fara prajituri de casa ­čśë

Iar cand prind frigider ai o cutie de mascarpone, in dulap doua ciocolate albe, te gandesti cum sa le combini.
Cand iti mai fuge gandul si la niste nuci caramelizate, prajitura cu ciocolata alba si nuci e gata deja-n minte! :))
prajitura-cu-ciocolata-alba

Ingrediente

Blat Prajitura cu ciocolata alba si nuci

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • 6 linguri cu varf faina cernuta

Crema de ciocolata alba si mascarpone

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • un plic zahar vanilat

In plus

  • 150 g nuci
  • 80 g zahar

 

prajitura-ciocolata[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si nuci „]

  1. Pregatim intai blatul.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
  4. Galbenusurile le batem usor si-adaugam uleiul si sucul de portocala.
  5. Adaugam galbenusurile batute  peste albusuri si amestecam usor. Punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si incorporam totul amestecand usor, de jos in sus.
  6. Turnam compozitia intr-o tava tapetata, nivelam frumos si coacem blatul la foc mic pana devine auriu si trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasam la racit.
  8. Pregatim Crema de ciocolata alba si mascarpone.
  9. Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
  10. Amestecam bine la foc mic (nu lasam sa fiarba!) pana ce compozitia devine omogena.
  11. Lasam la racit apoi dam cratita la rece pentru 3-4 ore (sau jumatate de ora in congelator).
  12. Scoatem de la rece, adaugam intaritorul, zaharul vanilat, omogenizam si incepem sa mixam amestecul pana devine pufos, apoi adaugam mascarpone si mixam pana ce crema capata o consistenta ferma.
  13. Blatul rece il taiem in doua pe orizontala.
  14. Asezam prima felie de blat si intindem uniform jumatate din cantitatea de crema.
  15. Punem apoi a doua felie de blat si intindem restul de crema.
  16. Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam nucile. Amestecam rapid si luam de pe foc.
  17. Turnam amestecul pe folie de aluminiu si lasam sa se racoreasca.
  18. Maruntim nucile si le presaram peste prajitura.
  19. Pastram la rece si portionam in momentul servirii.

[/preparare]

1

DSC_3690

3

4

67

9

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Ce dimensiuni are tava? Multumesc


  2. as putea incerca sa adaug cacao la compozitia de blat?

Public─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca┬á incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma┬á si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email