Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Prajitura cu ciocolata alba si nuci

Nu exista week-end fara prajituri de casa 😉

Iar cand prind frigider ai o cutie de mascarpone, in dulap doua ciocolate albe, te gandesti cum sa le combini.
Cand iti mai fuge gandul si la niste nuci caramelizate, prajitura cu ciocolata alba si nuci e gata deja-n minte! :))
prajitura-cu-ciocolata-alba

Ingrediente

Blat Prajitura cu ciocolata alba si nuci

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • sucul de la o portocala
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita praf de copt
  • un vf cutit sare
  • 6 linguri cu varf faina cernuta

Crema de ciocolata alba si mascarpone

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • un plic zahar vanilat

In plus

  • 150 g nuci
  • 80 g zahar

 

prajitura-ciocolata[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu ciocolata alba si nuci „]

  1. Pregatim intai blatul.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam albusurile spuma cu sarea. Adaugam treptat zaharul mixand pana la diluarea completa.
  4. Galbenusurile le batem usor si-adaugam uleiul si sucul de portocala.
  5. Adaugam galbenusurile batute  peste albusuri si amestecam usor. Punem si faina cernuta impreuna cu praful de copt si incorporam totul amestecand usor, de jos in sus.
  6. Turnam compozitia intr-o tava tapetata, nivelam frumos si coacem blatul la foc mic pana devine auriu si trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasam la racit.
  8. Pregatim Crema de ciocolata alba si mascarpone.
  9. Intr-o craticioara punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.
  10. Amestecam bine la foc mic (nu lasam sa fiarba!) pana ce compozitia devine omogena.
  11. Lasam la racit apoi dam cratita la rece pentru 3-4 ore (sau jumatate de ora in congelator).
  12. Scoatem de la rece, adaugam intaritorul, zaharul vanilat, omogenizam si incepem sa mixam amestecul pana devine pufos, apoi adaugam mascarpone si mixam pana ce crema capata o consistenta ferma.
  13. Blatul rece il taiem in doua pe orizontala.
  14. Asezam prima felie de blat si intindem uniform jumatate din cantitatea de crema.
  15. Punem apoi a doua felie de blat si intindem restul de crema.
  16. Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam nucile. Amestecam rapid si luam de pe foc.
  17. Turnam amestecul pe folie de aluminiu si lasam sa se racoreasca.
  18. Maruntim nucile si le presaram peste prajitura.
  19. Pastram la rece si portionam in momentul servirii.

[/preparare]

1

DSC_3690

3

4

67

9

 

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Ce dimensiuni are tava? Multumesc

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]