Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Vazand cata trecere a avut catre cei dragi prajitura cu lamaie, acest gen de prajitura cu blat pufos, umplut , m-am gandit sa mai incerc si alte variante, in acelasi gen.

Daca initial am zis ca fac blat si o crema de cacao cu unt, galbenusuri si rom, invartindu-ma prin bucatarie ba m-am gandit la caramel, ba la ciocolata, asa c-am deviat cu mult de la reteta initiala si-a iesit o bunatate de prajiturica din care a papat chiar multisor pana si sotul, care nu e mare amator de dulciuri.

prajitura cu ciocolata frisca si nuci

Ingrediente

 

Blat

6 oua

6 linguri zahar

6 linguri faina

1/2 lingurita praf copt

un vf cutit sare

3 linguri ulei

Crema

100 gr zahar + 3 linguri

200 gr unt

100 gr ciocolata cu lapte

100 gr ciocolata alba

300 ml lapte

2 linguri amidon

dulceatadelaptecuciocolata-279x300o lingura MIAM MAIAM CU CIOCOLATA SI VISINATA DE CASA – e optional, dar ii da un gust!! – daca nu aveti adaugati ceva de gen, fie dulce de leche, 2 linguri de visinata…sau nimic

 

Ornat

100 ml frisca lichida

100 ml smantana de gatit

0 lingura zahar

150 gr nuca prajita, tocata

 

Mod de preparare Prajitura cu ciocolata, frisca si nuci

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana e complet diluat si ai o compozitie ferma, lucioasa, care formeaza tepi la atingere.

Adauga galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, uleiul si omogenizeaza amestecand usor de jos in sos (nu circular!)

Toarna amestecul intr-o tava de 25/28 cm unsa cu ulei, pe fundul careia ai presarat faina.

Coace blatul la foc mic pana ce trece testul cu scobitoarea si e frumos rumenit.

Lasa sa se raceasca bine, scoate din tava si taie-l in doua pe orizontala.

Crema

Freaca untul spuma cu 100 gr zahar.

Intr-un vas cu fund dublu caramelizeaza cele 3 linguri de zahar ramase (nu tare, ca amarasti crema! trebuie doar sa capete aroma de caramel).

Ia vasul de pe foc si adauga laptele in care in prealabil ai diluat amidonul.Punem inapoi pe foc si lasa la foc mic amestecand continuu pana ce caramelul e diluat si crema a capatat consistenta de budinca – asta se intampla destul de repede ,cam 2 minute.

Opreste focul ,adauga ambele tipuri de ciocolata rupte bucatele si amesteca pana se topeste in crema. Adauga si crema de lapte cu ciocolata si visinata (daca ai)sau 2 linguri visinata si omogenizeaza.

Raceste crema, adauga untul frecat spuma si omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Asamblare

Aseaza primul blat, intinde jumatate din cantitatea de crema, pune al doilea blat si restul de crema si intinde uniform pe toata suprafata niveland frumos.

Mixeaza frisca cu smantana si zaharul pana ce are consistenta dorita apoi pune peste ultimul strat de crema si niveleaza.

Nuca prajita toac-o grosier pe un fund de lemn apoi presar-o deasupra prajiturii.

Pastreaza prajitura la rece dar las-o la temperatura camerei 10 minute inainte de a o servi – sa se „imprieteneasca” straturile intre ele :)).

mn

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii


  1. Eu deja imi ling degetelele. Super delicioasa!

  2. merisor says:

    Mi-as cam linge si eu degetele de la asa prajitura!


  3. Doar tu puteai gandi o reteta in care sa folosesti atat de fain, ceea ce noi am numit Miam-Miam!
    Multumim frumos Papa Bun!


  4. Iar prajitura?! Ma omori tu pe mine… 🙂


  5. Foarte buna prajiturica!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email