Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

O reteta de prajitura de casa foarte buna, o combinatie care mi-a cucerit iremediabil piticii, dar pentru care am o singura observatie pe care o voi face la inceputul si nu la finalul retetei.

Data viitoare voi toca batoanele Twix mai marunt si le voi incorpora in crema (asa sa faceti voi 😀 ), ca tare mi-au dat batai de cap la portionat prajitura :-).

Nu m-am gandit de la inceput ca la rece vor deveni tari si de aceea la portionarea  prajiturii va fi destul de greu sa scoti cuburi perfecte 😛 .

DSC03174b

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si boatoane Twix

Blat

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf amidon
  • 2 linguri cu varf faina
  • jumatate plic praf de copt
  • doua linguri si jumatate cacao
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei

Crema

  • 150 gr unt
  • 75 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 6 batoane Twix

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • o lingura plina smantana

DSC03163DSC03166DSC03171

Directions

Blat

  1. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa.
  2. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus.
  3. Spre final incorporeaza si uleiul.
  4. Imparte compozitia egal, in doua boluri.
  5. Pregateste o tava cu dimensiunile 18/23 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna amestecul dintr-un bol.
  6. Baga tava in cuptorul preincalzit si coace blatul de pandispan la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.
  7. Procedeaza la fel si cu amestecul din al doilea bol.
  8. Lasa blaturile sa se raceasca si prepara crema.
  9. Ia din catitatea de unt o lingura si pune-o intr-un ibric impreuna cu ciocolata. Pune-l pe baie de abur si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca.
  10. Untul ramas (la temperatura camerei) mixeaza-l spuma impreuna cu zaharul pudra.
  11. Ciocolata racita adaug-o peste unt si mai mixeaza cateva secunde, pana la omogenizare.
  12. Toaca bucatele mici 😀 batoanele Twix si incorporeaza-le usor in crema.
  13. Aseaza primul blat, intinde uniform toata crema, aseaza al doilea blat si preseaza-l usor cu mainile.
  14. Da tava la rece si prepara glazura prin omogenizarea ingredientelor la foc mic.
  15. Intinde glazura uniform peste prajitura si pastreaza tava la frigider.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Imi si imaginez ce delicioasa a fost…Pup!


  2. La cat de mult imi place Twix-ul sigur as devora rapid si eu doua bucati de prajitura!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii, cu aceste fursecuri cu ciocolata, la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email