Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

O reteta de prajitura de casa foarte buna, o combinatie care mi-a cucerit iremediabil piticii, dar pentru care am o singura observatie pe care o voi face la inceputul si nu la finalul retetei.

Data viitoare voi toca batoanele Twix mai marunt si le voi incorpora in crema (asa sa faceti voi 😀 ), ca tare mi-au dat batai de cap la portionat prajitura :-).

Nu m-am gandit de la inceput ca la rece vor deveni tari si de aceea la portionarea  prajiturii va fi destul de greu sa scoti cuburi perfecte 😛 .

DSC03174b

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si boatoane Twix

Blat

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf amidon
  • 2 linguri cu varf faina
  • jumatate plic praf de copt
  • doua linguri si jumatate cacao
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei

Crema

  • 150 gr unt
  • 75 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 6 batoane Twix

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • o lingura plina smantana

DSC03163DSC03166DSC03171

Directions

Blat

  1. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa.
  2. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus.
  3. Spre final incorporeaza si uleiul.
  4. Imparte compozitia egal, in doua boluri.
  5. Pregateste o tava cu dimensiunile 18/23 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna amestecul dintr-un bol.
  6. Baga tava in cuptorul preincalzit si coace blatul de pandispan la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.
  7. Procedeaza la fel si cu amestecul din al doilea bol.
  8. Lasa blaturile sa se raceasca si prepara crema.
  9. Ia din catitatea de unt o lingura si pune-o intr-un ibric impreuna cu ciocolata. Pune-l pe baie de abur si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca.
  10. Untul ramas (la temperatura camerei) mixeaza-l spuma impreuna cu zaharul pudra.
  11. Ciocolata racita adaug-o peste unt si mai mixeaza cateva secunde, pana la omogenizare.
  12. Toaca bucatele mici 😀 batoanele Twix si incorporeaza-le usor in crema.
  13. Aseaza primul blat, intinde uniform toata crema, aseaza al doilea blat si preseaza-l usor cu mainile.
  14. Da tava la rece si prepara glazura prin omogenizarea ingredientelor la foc mic.
  15. Intinde glazura uniform peste prajitura si pastreaza tava la frigider.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Imi si imaginez ce delicioasa a fost…Pup!


  2. La cat de mult imi place Twix-ul sigur as devora rapid si eu doua bucati de prajitura!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email