Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

O reteta de prajitura de casa foarte buna, o combinatie care mi-a cucerit iremediabil piticii, dar pentru care am o singura observatie pe care o voi face la inceputul si nu la finalul retetei.

Data viitoare voi toca batoanele Twix mai marunt si le voi incorpora in crema (asa sa faceti voi 😀 ), ca tare mi-au dat batai de cap la portionat prajitura :-).

Nu m-am gandit de la inceput ca la rece vor deveni tari si de aceea la portionarea  prajiturii va fi destul de greu sa scoti cuburi perfecte 😛 .

DSC03174b

Ingrediente Prajitura cu ciocolata si boatoane Twix

Blat

  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf amidon
  • 2 linguri cu varf faina
  • jumatate plic praf de copt
  • doua linguri si jumatate cacao
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei

Crema

  • 150 gr unt
  • 75 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 6 batoane Twix

Glazura

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura unt
  • o lingura plina smantana

DSC03163DSC03166DSC03171

Conde

Directions

Blat

  1. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa.
  2. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus.
  3. Spre final incorporeaza si uleiul.
  4. Imparte compozitia egal, in doua boluri.
  5. Pregateste o tava cu dimensiunile 18/23 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna amestecul dintr-un bol.
  6. Baga tava in cuptorul preincalzit si coace blatul de pandispan la foc mic spre mediu, pentru aproximativ 15 minute. Fa testul cu scobitoarea.
  7. Procedeaza la fel si cu amestecul din al doilea bol.
  8. Lasa blaturile sa se raceasca si prepara crema.
  9. Ia din catitatea de unt o lingura si pune-o intr-un ibric impreuna cu ciocolata. Pune-l pe baie de abur si omogenizeaza amestecul. Lasa-l sa se raceasca.
  10. Untul ramas (la temperatura camerei) mixeaza-l spuma impreuna cu zaharul pudra.
  11. Ciocolata racita adaug-o peste unt si mai mixeaza cateva secunde, pana la omogenizare.
  12. Toaca bucatele mici 😀 batoanele Twix si incorporeaza-le usor in crema.
  13. Aseaza primul blat, intinde uniform toata crema, aseaza al doilea blat si preseaza-l usor cu mainile.
  14. Da tava la rece si prepara glazura prin omogenizarea ingredientelor la foc mic.
  15. Intinde glazura uniform peste prajitura si pastreaza tava la frigider.

 

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Imi si imaginez ce delicioasa a fost…Pup!


  2. La cat de mult imi place Twix-ul sigur as devora rapid si eu doua bucati de prajitura!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]