Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

prajitura-vanilie

Ingredients

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • Budinca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lingura unt
  • doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
  • In plus
  • 100 ml frisca vegetala
  • 100 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat.

 

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.

Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga ciocolata tocata, uleiul si incorporeaza-le usor spre final.

Tapeteaza o tava de 20/25 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.

Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit.

Conde

Intre timp prepara crema.

Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.

Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.

Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.

Usor calduta intinde-o peste blatul racit.

Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.

Da prajitura penru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.

Sursa de inspiratie

prajitura-vanilie

 

 

 

 

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. ce dimensiune are tava


  2. Cat de bine arata!!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Creme pentru prajituri

Creme pentru prajituri

Crema de vanilie 2 linguri cu varf amidon alimentar (de porumb) sau faina 2-3 linguri zahar 200 ml lapte 2 galbenusuri ou 150-200 ml frisca batuta bine (indulcita dupa gust) vanilie sau zahar vanilat Mod […]

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee. Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc. Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul […]

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

Prajitura cu crema de mascarpone si lamaie

E prea putina! Atat va pot zice in introducerea acestei retete de prajituri! :)) Dublati cantitatile, s-ajunga 😉 Extrem de simplu de pregatit aceasta prajitura si cu ingrediente destul de putine. Mod de preparare Prajitura […]

Chec in doua culori

Chec in doua culori

    Dulci, sarate, pregatite cu adaosuri diverse, de la fructe, cacao, ciocolata, la branzeturi, spanac sau ciuperci, umede sau uscate, checurile constituie o gustare excelenta acasa, la serviciu sau la scoala. La noi acasa […]