zurli

Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

prajitura-vanilie

Ingredients

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • Budinca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lingura unt
  • doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
  • In plus
  • 100 ml frisca vegetala
  • 100 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat.

 

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.

Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga ciocolata tocata, uleiul si incorporeaza-le usor spre final.

Tapeteaza o tava de 20/25 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.

Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit.

Intre timp prepara crema.

Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.

Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.

Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.

Usor calduta intinde-o peste blatul racit.

Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.

Da prajitura penru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.

Sursa de inspiratie

prajitura-vanilie

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. ce dimensiune are tava


  2. Cat de bine arata!!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email