Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

prajitura-vanilie

Ingredients

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • Budinca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lingura unt
  • doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
  • In plus
  • 100 ml frisca vegetala
  • 100 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat.

 

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.

Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga ciocolata tocata, uleiul si incorporeaza-le usor spre final.

Tapeteaza o tava de 20/25 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.

Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit.

Intre timp prepara crema.

Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.

Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.

Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.

Usor calduta intinde-o peste blatul racit.

Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.

Da prajitura penru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.

Sursa de inspiratie

prajitura-vanilie

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. ce dimensiune are tava


  2. Cat de bine arata!!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Un tort tiramisu racoritor si bun pe care-l pregatesc pentru prima oara 🙂 Nu l-am facut foarte mare, fiind pregatit pentru familie, dar voi daca sunteti mai multi prezenti la desert, mariti cantitatile ingredientelor. Gusturile […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email