Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile

prajitura-vanilie

Ingredients

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita praf copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • o lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • Budinca
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri si jumatate faina de grau sau amidon
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • o lingura unt
  • doua plicuri zahar vanilat/ pastaie de vanilie
  • In plus
  • 100 ml frisca vegetala
  • 100 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat.

 

Blat

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza spuma albusurile cu un varf cutit sare adaugand treptat zaharul.

Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si galbenusurile si omogenizeaza usor amestecand de jos in sos.

Preincalzeste cuptorul.

Adauga ciocolata tocata, uleiul si incorporeaza-le usor spre final.

Tapeteaza o tava de 20/25 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza.

Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit.

Intre timp prepara crema.

Amesteca intr-un vas cu fund dublu galbenusurile, faina si zaharul.

Adauga treptat laptele rece (putin cate putin, sa nu faca cocoloase )si omogenizeaza.

Pune vasul pe foc si fierbe amestecul purtand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Cand compozitia s-a ingrosat bine opreste focul, adauga untul si vanilia si omogenizeaza.

Usor calduta intinde-o peste blatul racit.

Mixeaza frisca impreuna cu smantana, zaharul si zaharul vanilat pana ajungi la consistenta dorita.

Da prajitura penru o ora la rece apoi portioneaza si spriteaza pe fiecare prajitura un motz de frisca.

Sursa de inspiratie

prajitura-vanilie

 

 

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. ce dimensiune are tava


  2. Cat de bine arata!!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]