Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente
Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un vf. cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt

Crema 1

  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingura amidon
  • 50 ml apa

Crema 2

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr ciocolata cu lapte

Glazura

  • 200 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Decor

  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura zahar
  • 50 ml smantana

Ca sa usurezi timpul de preparare pregateste intai crema 2. 
Pune frisca la foc si adu-o la punctul de fierbere. Opreste focul , adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste in frisca. Raceste si da-o la rece. Fie peste noapte in frigider , fie o ora doua in congelator. Trebuie sa fie tare cand o vei scoate si o vei mixa la viteza maxima. Crema se va deschide la culoare si va deveni pufoasa. In timpul mixarii adauga si esenta.

Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul iar albusurile mixeaza-le spuma, apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa si zaharul e complet topit. Adauga galbenusurile peste albusul batut, faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua si omogenizeaza usor, usor. Tapeteaza o tava de 23/28 cm cu hartie de copt, toarna amestecul si niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preinclazit, la foc mediu spre mic, pana trece testul cu scobitoarea, undeva la 30-35 minute.

Lasa sa se raceasca si prepara crema 1.

Zmeura impreuna cu apa si zaharul pune-le pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot. Adauga amidonul, omogenizeaza si fierbe pana se ingroasa (1,2 minute). Lasa la racit si mixeaza frisca. Cand zmeura e rece amestec-o cu frisca si omogenizeaza.
Taie blatul in doua pe orizontala.
Insiropeaza primul blat cu jumatate din siropul obtinut prin caramelizarea zaharului si fierberea lui timp de doua minute impreuna cu cele 150 ml apa, racit bine.
Intinde crema 1 si niveleaza bine. Pune deasupra crema 2 si intinde-o cat mai uniform.
Aseaza blatul al doilea si insiropeaza. Da tava la rece pentru o ora.
Portioneaza prajitura in patrate (20 bucati au iesit) si distribuie-le pe hartiute pentru briose.

Prepara glazura prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si frisca apoi pune cate o lingura de amestec pe fiecare prajiturica. Lasa sa se raceasca/intareasca.
Mixeaza frisca cu smantana si zaharul si spriteaza cate un mot pe fiecare prajitura.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Cred ca e o bunatate! Doar citind ingredientele si mor de pofta…
    Cam cate bucati ies ? Ca sa stiu daca trebuie sa fac cantitate dubla…


  2. Cu siguranta e un deliciu pentru ca arata extrem de bine!


  3. O bunatate de prajitura! Vreau si eu 2 bucati prin curier:))


  4. Am venit si eu la o bucata de prajitura. In loc de mic dejun, merge grozav de bine 😉


  5. O prajitura super delicioasa.Bravo fata harnica!!!O zi placuta!


  6. mai,vad ca dai asa ca vreau si eu fro doua trei 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email