Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Ingrediente
Blat

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un vf. cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 3 linguri cacao
  • un plic praf de copt

Crema 1

  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingura amidon
  • 50 ml apa

Crema 2

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr ciocolata cu lapte

Glazura

  • 200 gr ciocolata
  • 50 ml frisca
  • 50 gr unt

Decor

  • 100 ml frisca lichida
  • o lingura zahar
  • 50 ml smantana

Ca sa usurezi timpul de preparare pregateste intai crema 2. 
Pune frisca la foc si adu-o la punctul de fierbere. Opreste focul , adauga ciocolata tocata si amesteca pana se topeste in frisca. Raceste si da-o la rece. Fie peste noapte in frigider , fie o ora doua in congelator. Trebuie sa fie tare cand o vei scoate si o vei mixa la viteza maxima. Crema se va deschide la culoare si va deveni pufoasa. In timpul mixarii adauga si esenta.

Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul iar albusurile mixeaza-le spuma, apoi adauga treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa si zaharul e complet topit. Adauga galbenusurile peste albusul batut, faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua si omogenizeaza usor, usor. Tapeteaza o tava de 23/28 cm cu hartie de copt, toarna amestecul si niveleaza.
Introdu tava in cuptorul preinclazit, la foc mediu spre mic, pana trece testul cu scobitoarea, undeva la 30-35 minute.

Lasa sa se raceasca si prepara crema 1.

Zmeura impreuna cu apa si zaharul pune-le pe foc si lasa amestecul sa dea in clocot. Adauga amidonul, omogenizeaza si fierbe pana se ingroasa (1,2 minute). Lasa la racit si mixeaza frisca. Cand zmeura e rece amestec-o cu frisca si omogenizeaza.
Taie blatul in doua pe orizontala.
Insiropeaza primul blat cu jumatate din siropul obtinut prin caramelizarea zaharului si fierberea lui timp de doua minute impreuna cu cele 150 ml apa, racit bine.
Intinde crema 1 si niveleaza bine. Pune deasupra crema 2 si intinde-o cat mai uniform.
Aseaza blatul al doilea si insiropeaza. Da tava la rece pentru o ora.
Portioneaza prajitura in patrate (20 bucati au iesit) si distribuie-le pe hartiute pentru briose.

Prepara glazura prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si frisca apoi pune cate o lingura de amestec pe fiecare prajiturica. Lasa sa se raceasca/intareasca.
Mixeaza frisca cu smantana si zaharul si spriteaza cate un mot pe fiecare prajitura.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

11 Comentarii


  1. Cred ca e o bunatate! Doar citind ingredientele si mor de pofta…
    Cam cate bucati ies ? Ca sa stiu daca trebuie sa fac cantitate dubla…


  2. Cu siguranta e un deliciu pentru ca arata extrem de bine!


  3. O bunatate de prajitura! Vreau si eu 2 bucati prin curier:))


  4. Am venit si eu la o bucata de prajitura. In loc de mic dejun, merge grozav de bine 😉


  5. O prajitura super delicioasa.Bravo fata harnica!!!O zi placuta!


  6. mai,vad ca dai asa ca vreau si eu fro doua trei 😉

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. Fie cu modul atat de […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email