zurli

Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

* blat:
* 4 oua
* 80 ml apa
* 150 gr zahar
* 3 linguri cacao
* un praf de sare
* 150 gr faina
* o lingurita praf copt
* crema
* 250 gr mascarpone
* o ciocolata cu lapte
* o lingura de cacao
* un galbenus
* un plic zahar vanilat
* decor-putina frisca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape.
Albusurile le mixam spuma. Jumatate din cantitate o amestecam bine cu restul compozitiei iar cealalta jumatate o adaugam usor, incercand sa scoatem cat mai putin posibil din bulele de aer formate.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si bagam tava in coptorul preincalzit , la foc mic/mediu pentru aprox 30 min (faceti proba scobitorului)

crema:(este reteta de la trufele ciocolatoase ale lui Adi Hadean;) )
Intr-o craticioara punem pe baie de abur ciocolata rupta bucatele. Cand s-a topit adaugam galbenusul de ou, cacaoa,amestecam bine si luam de pe foc.
Adaugam mascarponele si zaharul vanilat si omogenizam.

Din blatul racit, cu un pahar, „decupam” cerculete.
Le taiem in doua pe orizontala.
Le umplem cu crema, punem si deasupra o lingura crema , plasam un motz de frisca si bagam la frigider.
Tipsuri

* 1daca va iese crema mult prea moale pentru a le putea umple, o dati putin la frigider si cand incepe sa se intareasca umpleti blaturile.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. mmmmm, eu inca ma intreb cum te mentii sa nu te ingrasi cu atatea bunataturi

    pupici


  2. Martuc, cred ca si ereditatea e de „vina”. Jumatate din catitatea de dulciuri pe care-o fac, o pap eu, cu siguranta:))). Ma bucur tare cand gasesc cate un rand de la tine! Pup pe toti!


  3. super ciocolatoasa! eu sunt la dieta, deci iti inchioui tu prin ce trec acum!:)) te pup, gaby!


  4. @diamond, suferinta groaznica, nu?:))))).pup si eu. zi minunata!


  5. ce prajitura delicioasa..mmm…si foarte aspectoasa!super


  6. multumesc dienuco >:d<.maine o fac iar ca eu n-am apucat sa mananc:d, dar fac un blat dreptunghiular si-l umplu, sa nu mai pierd din el. pupici.


  7. am facut prajitura asta de 3 ori,cred ca nu mai are rost sa spun cate e de buna,bravoooooooooooo gaby :-*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Gaşca Zurli prezintă spectacolul „Mulțumesc, Moş Crăciun!”

Gaşca Zurli prezintă spectacolul „Mulțumesc, Moş Crăciun!”

Gașca Zurli prezintă , în premieră, spectacolul „Mulțumesc, Moș Crăciun!”, pe data de 9 decembrie, de la ora 11:00, la Circul Globus din București. Orice scrisoare pentru Moş Crăciun ar trebui să înceapă cu “Mulțumesc, […]

Print Friendly, PDF & Email
Piftie de porc/ Racituri de porc

Piftie de porc/ Racituri de porc

Prima mea piftie 🙂 Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Haideți, cu mic, cu mare, să facem școala sclipitoare!

Haideți, cu mic, cu mare, să facem școala sclipitoare!

  Necesarul de produse de curățenie pentru un an întreg! Asta garantează brandul ASEVI instituţiei de învăţământ câştigătoare. Pons Quimicas, care a creat produsele Asevi, are sediul în inima Spaniei și de peste 50 de […]

Print Friendly, PDF & Email