Prajitura cu ciocolata

Ingrediente

* blat:
* 4 oua
* 80 ml apa
* 150 gr zahar
* 3 linguri cacao
* un praf de sare
* 150 gr faina
* o lingurita praf copt
* crema
* 250 gr mascarpone
* o ciocolata cu lapte
* o lingura de cacao
* un galbenus
* un plic zahar vanilat
* decor-putina frisca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar.
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape.
Albusurile le mixam spuma. Jumatate din cantitate o amestecam bine cu restul compozitiei iar cealalta jumatate o adaugam usor, incercand sa scoatem cat mai putin posibil din bulele de aer formate.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si bagam tava in coptorul preincalzit , la foc mic/mediu pentru aprox 30 min (faceti proba scobitorului)

crema:(este reteta de la trufele ciocolatoase ale lui Adi Hadean;) )
Intr-o craticioara punem pe baie de abur ciocolata rupta bucatele. Cand s-a topit adaugam galbenusul de ou, cacaoa,amestecam bine si luam de pe foc.
Adaugam mascarponele si zaharul vanilat si omogenizam.

Din blatul racit, cu un pahar, „decupam” cerculete.
Le taiem in doua pe orizontala.
Le umplem cu crema, punem si deasupra o lingura crema , plasam un motz de frisca si bagam la frigider.
Tipsuri

* 1daca va iese crema mult prea moale pentru a le putea umple, o dati putin la frigider si cand incepe sa se intareasca umpleti blaturile.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. mmmmm, eu inca ma intreb cum te mentii sa nu te ingrasi cu atatea bunataturi

    pupici


  2. Martuc, cred ca si ereditatea e de „vina”. Jumatate din catitatea de dulciuri pe care-o fac, o pap eu, cu siguranta:))). Ma bucur tare cand gasesc cate un rand de la tine! Pup pe toti!


  3. super ciocolatoasa! eu sunt la dieta, deci iti inchioui tu prin ce trec acum!:)) te pup, gaby!


  4. @diamond, suferinta groaznica, nu?:))))).pup si eu. zi minunata!


  5. ce prajitura delicioasa..mmm…si foarte aspectoasa!super


  6. multumesc dienuco >:d<.maine o fac iar ca eu n-am apucat sa mananc:d, dar fac un blat dreptunghiular si-l umplu, sa nu mai pierd din el. pupici.


  7. am facut prajitura asta de 3 ori,cred ca nu mai are rost sa spun cate e de buna,bravoooooooooooo gaby :-*

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Piept de pui la cuptor

Piept de pui la cuptor

„Hmm, mmm, ce bun e! Mama, tu poti sa-ti deschizi un restaurant. Da’ nu restaurant ca restu’, ca nu ai tu timp sa faci la comanda, unu’ in care sa faci o singura masa, de […]

Print Friendly, PDF & Email
Vino si tu in lumea Sweeteria – lumea fara zahar!

Vino si tu in lumea Sweeteria – lumea fara zahar!

Sotul meu nu iubeste dulciurile, asa cum o fac ceilalti 3 membri ai familiei 😀 Pregatisem micul dejun copiilor si ramasese pe masa un bol cu musli fara zahar. Dupa ce-a mancat pranzul, a tot […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii, cu aceste fursecuri cu ciocolata, la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email