zurli

Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

O prajitura simplu de realizat, pufoasa, aromata, pe care eu cu Danutu’ am papat-o fara sa clipim :)))
Am mancat amandoi o jumatate in doar cateva minute.
Se prepara foarte rapid. Mai multa rabdare trebuie sa ai la copt si la racorit (desi..eu nici sa se raceasca nu aveam rabdare :))) )

Ingrediente
prajitura cu cirese
3 oua (mari)
150 gr zahar
150 gr faina +o lingura
1/2 sticluta esenta vanilie
un varf de cutit sare
50 gr unt
400-500 gr cirese.

Mod de preparare prajitura cu cirese

Topesti untul la foc mic.Lasi sa se raceasca.
Separi albusurile de galbenusuri.
Bati spuma albusurile cu telul, pana se-ntepenesc in castron, apoi incepi sa adaugi, treptat, zaharul si bati pana se topeste (poti folosi mixerul).
Adaugi galbenusurile,unul cate unul, esenta de vanilie apoi faina cernuta.
La final incorporezi untul amestecand usor.

Cireselor le scoti samburii. Le pudrezi cu lingura de faina ramasa si amesteci usor.

Pornesti cuptorul la 175 grade.

Ungi o tava cu unt (a mea are diametrul 24 cm),presari zahar sau pesmet si torni aluatul cu oua.
Asezi ciresele deasupra, pe toata suprafata prajiturii.

Setezi cuptorul la foc mic (150-160 grade) si coci prajitura 35-40 minute (trebuie sa prinda deasupra o culoare frumoasa iar atunci cand bagi o scobitoare in blat sa o scoti curata).

O servesti cu frisca, ii poti face bezea si o mai bagi 5 minute la foc mare (200 grade)sau o lasi simpla, cu putin zahar pudra, cum am lasat-o eu.:)

Luna aceasta Provocarea Dulce Romanie a fost foaaarte inspirata, asa incat: Antonina, ma mai gazduiesti intr-un coltisor al „casutei tale”?

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

16 Comentarii


  1. Te-ai scapat la dulciuri! Super prezentarea,tine-o tot asa…e clafouti sau mi se pare mie? cred ca nu imi scapa nici mie,dar sa fac mai intai cheesecake-ul japonez ca de 2 zile asteapta branza in frigider.


  2. Salut, Miti. Nu, nu e clafoutis ca eu..nu prea ma omor dupa budinci.(Cel putin cam asa mi-a zis Corinca ca-i aia, ca o budinca):d
    Asta e o pufosenie :))
    A fost bunaaaa, dar nu am mai apucat sa fac poza la felie si se si innoptase.

    Somnic dulce.Chiar voiam sa te intreb daca ai testat japoneza :))


  3. Si inca ceva..fac si mancare:))),dar n-am ce posta.
    Azi am facut ciorba de perisoare si chiftele..le am deja postate. :D.PUPICI MULTI!


  4. Vreau si eu pufosenie d’asta… dar musai in tavita asta :))) Arata bestial.. si una si cealalta ;_) stii tu … !! Acum si eu cu intrebarea.. asta nu-i pentru provocarea dulce ro?? ;)) Pupici Gabyta


  5. vai da bine arata! ma vait aci de dimineata!:)) la ce bine arata ;)pupici!


  6. :)))neatza, Adelutzo.
    Ma bate gandul s-o fac iar, azi ca nu mai am nicio firimitura .


  7. Anto, pupici.
    Ti-am trimis mail.


  8. Sarumana !!! dementiala reteta cum spuneam !! pupici multi


  9. 🙂
    Te saluta, Andrushca!
    mmm… papa bun. Merge si cu o cupa de inghetata langa?!

    O zi frumoasa si bucuroasa.
    Las la portita… doi ursuleti de plus pentru picinei si un cos cu flori de camp pentru mamica lor.


  10. Merge!!! Da’ ce bine merge!
    Uite ca eu, cu inghetata in frigider :D, nu m-am gandit la asta :)).

    Am pus florile pe semineu, intr-o vaza imprumutata de la mama . Culmea, nu am nicio vaza in casa :))!

    Si am lasat in loc ceva:
    http://www.youtube.com/watch?v=g89Art4LxlI

  11. Anonymous says:

    Super tare totul.Creatia si Presentarea…
    Sie mie imi place Vasul tare……


  12. Salut ,Prietene!!!
    Azi am facut in ea o crema de zahar ars. Acum e la cuptor.
    O s-o exploatez la maxim :)) asa de draga imi e :D.
    O zi frumoasa sa ai!


  13. imi place la nebunie tava, de unde o luasi????prajitura e dementiala!!!!pup :*


  14. Dana, multumesc.
    L-am gasit ieri intr-un magazin 🙂

  15. Anonymous says:

    am facut prajitura dupa reteta ta si a iesit un dezastru, prea putin material, pt aluat, si prea multe cirese, timpule de coacere e cu 15 MIN PESTE , fata de ce ai afisat tu, nu sunt incantata de loc. cred ca cantitatile sunt gresite.


  16. Anonim, e o reteta pe care am facut-o de n ori, nu odata. Nu e prea putin aluat, poate ai pus-o tu intr-o tava prea mare; a mea are diamentrul de 18 cm, mai bine ai fi intrebat intai , ca ti-as fi raspuns cu drag. Daca albusurile sunt bine batute, zaharul topit complet, zau nu are cum sa nu iasa. La fel si timpul cuptorului- daca eu as lasa-o 55 min as scoate-o arsa :).

    ps. uite, voi devia de la reteta asta si-ti voi spune ca am intalnit comentariu, real, -am facut dulceata de trandafir dupa reteta ta si e prea moale. Am facut-o azi iarasi EXACT cum am scris-o, exact timpul prezentat si a iesit fix ca anul trecut, roz, legata si aromata. Deci, unde e vina mea?

    Sa nu crezi ca mie, si tuturor celorlalti bloggeri culinari, ne ies intotdeauna toate retetele. Pot fi de vina zaharul, faina, ouale – crede-ma ca nu scriu aiurea cantitatile .:-).

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email