zurli

Prajitura cu cocos si ananas

Prajitura cu cocos si ananas

 

Blat pufos, frisca, cocos si ananas.

Abia reusesti s-o tai cat de frageda si pufoasa este. Efectiv ti se topeste in gura.

Nu-mi puteam opri baietelul din mancat :-)))

Este o reteta de prajitura de casa pe care o recomand din suflet!

prajitura cu ananas7

Ingrediente Prajitura cu cocos si ananas

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon alimentar
  • un varf cutit sare
  • un plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema

  • 400 gr ananas din compot
  • 250 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri cocos

Cocos pentru pudrat prajitura

ananas2

Mod de preparare Prajitura cu cocos si ananas

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Amesteca intr-un bol galbenusurile impreuna cu apa,uleiul si zaharul vanilat.
  3. Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
  4. Cerne si adauga faina , apoi amidonul si galbenusurile.
  5. Omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.
  6. Tapeteaza tava cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  7. Coace la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
  8. Lasa-l sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
  9. Scurge ananasul de sirop, pune-l intr-un bol, apoi baga blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtii un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, poti lasa si bucatele mai mari prin el.
  10. Intr-un bol pune frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare.Te opresti atunci cand frisca are consistenta potrivita.
  11. Adaugi cocosul, piureul de ananas si omogenizezi.
  12. Asezi prima foaie de blat in tava si intinzi jumatate din crema. Nivelezi frumos.
  13. Asezi si blatul ramas, pui restul de crema, nivelezi si presari cocos.
  14. Dai prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.

prajitura-cu-ananasprajitura-cu-cocos

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

25 Comentarii


  1. Nici nu vreau sa ma gandesc cat de buna poate fi!


  2. Vai Gabytzo cum arata!!! Mor aici de pofta! Pup :*


  3. Smantana pt frisca nu e acelasi lucru cu frisca lichida?


    • Neata. Nu prea.
      Frisca lichida mixata capata o consistenta foarte legata, smantana pentru frisca se leaga doar pana la o anumita consistenta. De asta imi si permit sa o amestec cu smantana pentru gatit, ca sunt sigura ca se leaga.


    • Dar, poti folosi doar smantana pentru frisca , adaugi ananas si apoi adaos de cocos pana capata potrivita pentru a fi legata bine. Probabil va trebui s-adaugi o lingura doua de cocos in plus.


  4. Nu a iesit chiar asa de pufos blatul, dar una peste alta prajitura a iesit f buna, si e si aspectuoasa. Arata bine si prajitura frageda cu mere, cred ca am sa o fac si pe aceea


    • Neata!
      Cat de pufos iese blatul depinde doar de cat de bine s-au batut albusurile, asta-i secretul blaturilor pufoase, si mai apoi incorporarea celorlalte ingrediente usor.
      Sa testezi si cealalta sa vezi ce buna e. 🙂
      Zi frumoasa sa ai!


  5. Buna ziua
    Vreau sa intreb: 1. cate pliculete de zahar vanilat trebuie incorporate in crema? (nu se specifica la ingredientele pentru crema, dar sunt trecute apoi in reteta) si 2. ce dimensiuni are tava in care ati copt blatul? Multumesc anticipat pentru raspuns.


  6. Este una dintre prajiturile mele preferate. Este extrem de gustoasa! Va multumesc pentru reteta si va felicit!


  7. Am si eu o intrebare va rog,in blat nu se pune praf de copt?

  8. Valentina says:

    Buna cu ce Pot inlocui amidonul

  9. Valentina says:

    Ce cantitate de faina

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email