Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Cum e Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone?

E fix pe gustul meu!

Cum se face?

Foarte simplu!

Caut uneori pe google retete de prajituri care sa-mi pice pe suflet. Uite-asa am facut si azi. Desi imi picasera multe :)). nu aveam chef de nimic sofisticat cu multe etape si multe de facut.

Asa am gasit asta la Adygio, dar, pentru ca nu am avut lapte condensat in casa si nici nu se gaseste pe la noi, am adaptat-o cum am crezut eu. E delicioasa, ciocolatoasa, blatul e senzational!!! O sa-l folosesc des de-acum. E umed, nu necesita insiropare si se taie foarte frumos.

Initial am taiat blatul doar in 2, de asta nu mi-s feliile egale, dar mai apoi, dupa ce pusesm crema pe primul blat, m-am gandit ca merge bine si cu 3 foi. Daca voi vreti doar doua sau nu va iese super inalt blatul, lasati asa si puneti un blat, crema, al doilea blat si iar crema.

Ingrediente

Blat – tava de 25/35 cm, cu pereti inalti

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 320 g faina
  • 400 g zahar
  • 120 ml ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita bicarbonat
  • 200 ml cafea gata preparata (eu am pregatit-o cu 2 linguri de ness si 180 ml apa fierbinte, apoi am racit-o)
  • 100 g cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • putina sare

Crema

  • o cutie 250 g mascarpone (in reteta originala era o cutie de lapte condensat si pentru ca acesta e foarte dulce, nu se punea miere)
  • 80 g cacao
  • o lingura ness
  • 4 linguri miere (daca nu aveti, puneti zahar pudra, dar totusi as recomanda mierea)
  • 500 ml frisca lichida indulcita (eu am pus jumi/juma frisca + smantana pentru gatit)
  • optional – zahar pudra. gustati crema si daca o vreti mai dulce adaugati putin zahar pudra

Ornamente de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu crema de cacao, frisca si mascarpone

Simplu de tot!

Porniti cuptorul la 175 grade.

Se amesteca intr-un bol faina cu cacaua, sarea, praful de copt si bicarbonatul.

In alt bol, mai mare, se bat usor ouale, se adauga zaharul si se mixeaza 3-4 minute.

Adaugati apoi laptele, uleiul, cafeaua, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Omogenizati.

Adaugati ingredientele uscate si, cu un tel, omogenizam bine bine, sa n-avem cocoloase. Compozitia pare subtire dar nu va speriati. Cred ca e o idee mai subtire decat la chec.

Pregatiti tava, puneti hartie pentru copt, eu am uns putin si cu ulei, si turnati compozitia.

Introduceti tava la cuptor si coaceti pentru 38 minute.

Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca.

Cand e complet rece asezati deasupra tava in care veti asambla prajitura si rasturnati cu o miscare ferma.

Desprindeti hartia pentru copt si feliati blatul, asa cum am scris in introducere, dupa preferinte.

Crema

Puneti in bol mascarpone, mierea, ness-ul si cacaua.

Omogenizati cu o lingura, adaugati frisca, omogenizati si apoi bagati mixerul. Initial la viteza mica, apoi mariti viteza.

Frisca trebuie sa fie rece!

Mixati pana cand crema e bine legata, ferma si pufoasa. E tare buna crema 🙂

Blatul rece e feliat, crema e gata, asa ca asamblati.

Nu, nu trebuie insiropat deloc!

Blat/crema, blat, crema, ornamente de ciocolata si gata!

Lasati la rece cateva ore bune (nu ca mine :)) ) apoi portionati cu un cutit lung, subtire, pe care-l spalati dupa fiecare feliere.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. În cazul în care, ipotetic vorbind, google te-ar trimite pe vreo pagină de-a mea în care crezi că sunt prăjituri, nu deschide, sigur e virus. 😀 :)))
    Faină și prăjitura ta, așa adaptată, cum ai zic c-ai dres-o. 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de miel cu bors si leustean

Ciorba de miel cu bors si leustean

Pentru zilele de Paste, respectand traditia culinara, sau pentru oricare perioada a anului in care scoateti o punga de carne de miel din congelator, aceasta ciorba de miel cu bors si leustean poate fi deliciul […]

Print Friendly, PDF & Email
Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune

Budinca dulce cu branza si paste la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune este primul meu desert pregatit la acest aparat. Nu stiu daca voi aveti, dac-ati incercat, dar mie tot ce pregatesc la […]

Print Friendly, PDF & Email