Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

De cand am vazut tortul de ciocolata a lui Miha, mi s-a facut o pofta, pofta de-aia obsedanta :)). Trebuia sa fac si eu o reteta de Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

care sa-mi opreasca obsesia :)).

Asa ca am vrut si eu gustul ala-n farfurie, si l-am facut, am facut o prajitura cu crema de ciocolata, in forma dreptunghiulara, ca n-aveam stare de ornat torturi 😉

prajitura-cu-ciocolata

Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone”

  • Blat
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • Crema de ciocolata cu mascarpone
  • 300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)
  • 180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida
  • 550 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • eu pun si zahar cand topesc ciocolata, imi place mai dulce
  • Sirop
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri Nesquik

 

prajitura-cu-ciocolata

fg3

 

 

 

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri
  3. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga, treptat, zaharul mixand pana se dilueaza complet.
  4. Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu cacaua si praful de copt, vanilia, apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava de 32/12 cm (o tava de cozonac am folosit eu) cu hartie pentru coppt, toarna compozitia, niveleaza apoi da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (150-160 grade) pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa la racit pe un gratar apoi feliaza blatul in trei.
  7. Crema de ciocolata si mascarpone
  8. Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur.
  9. Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute.
  10. Lasa sa se raceasca. Cand e usor calduta adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
  11. Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata. Aveti rabdare sa se intareasca crema, nu se intareste instant! Puteti chiar s-o pregatiti si de seara si s-o lasati peste noapte, e chiar mai bine 🙂 Daca e prea tare pentru spritat cand o scoateti de la rece, lasati-o la temperatura camerei pana ajunge la consistenta dorita.
  12. Asaza prima felie de blat, insiropeaz-o usor (prepari siropul amestecand pudra de Nesquik cu 2-3 linguri lapte pana se omogenizeaza, apoi torni laptele ramas), intinde 1/4 din crema si asaza a doua felie. Procedeaza la fel.
  13. Asaza ultima felie, apoi imbraca totul cu crema.
  14. Lasa la rece pentru o ora-doua (sau peste noapte) apoi spriteaza cu posul crema ramasa. Daca e prea tare, las-o sa se inmoaie usor la temperatura camerei.
  15. Feliaza prajitura cu crema de ciocolata cu un cutit cu lama subtire.

[/preparare]

12646987_925063450942524_3378200451658155022_ncats

Nota: Daca preferati crema de ciocolata mai dulce si ati folosit ciocolata amaruie, e de preferat sa gustati si daca simtiti ca nu-i fix pe gustul vostru sa mai adaugati zahar pudra inainte de a o baga la frigider 🙂

 

Edit.02.01.2018

De data aceasta am pregatit blatul in tava de 22/22 cm, folosit urmatoarele ingrediente

  • Blat
  • 7 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • vanilie

Siropul l-am facut caramelizand 4 linguri de zahar, am stins cu 150 ml apa, am lasat sa se dilueze, am oprit focul si-am adaugat 50 ml Aparetto.

In rest, am respectat reteta de mai sus 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Este foarte buna 🙂 multumesc pt reteta

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Rulada de cacao cu frisca

Rulada de cacao cu frisca

Ma-ntreb uneori, ce-o sa mai scriu in introduceri dupa ce pleaca fiica-mea de acasa? 🙁 E criticul meu no1, fanul meu no1, sinceritatea absoluta si pura a unui copil. Cand i-am dat sa guste, a […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini eclere cu crema de lamaie

Mini eclere cu crema de lamaie

Cat sa tina la noi acasa o portie de mini eclere? Pai…cam 12 ore :))) Din nou copiii au laudat maxim acest desert. Nici n-aveau cum, la cat de bun poate fi rece, la cat […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu ciocolata

Inghetata de casa cu ciocolata

Este timpul pentru o inghetata de casa cu ciocolata! Cremoasa fara masina de inghetata, fara mixare. Nu zic rau, nu? :)) Sincer, a iesit SI MAI cremoasa decat cea de vanilie, cu greu am reusit […]

Print Friendly, PDF & Email
Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Inghetata de casa cu vanilie si zmeura

Visul oricarei gospodine care prepara inghetata de casa, este ca aceasta sa fie buna, cremoasa, fara ace de gheata. Crezi ca acest lucru este posibil fara masina de inghetata, fara scos si mixat sa spargi […]

Print Friendly, PDF & Email