Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

De cand am vazut tortul de ciocolata a lui Miha, mi s-a facut o pofta, pofta de-aia obsedanta :)). Trebuia sa fac si eu o reteta de prajitura cu ciocolata care sa-mi opreasca obsesia :)).

Asa ca am vrut si eu gustul ala-n farfurie, si l-am facut, am facut o prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone, in forma dreptunghiulara, ca n-aveam stare de ornat torturi 😉

prajitura-cu-ciocolata

Ingrediente Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

  • Blat
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • Crema de ciocolata cu mascarpone
  • 300 g ciocolata cu lapte (sau amaruie)
  • 180 ml lapte condensat (neindulcit)/ cred ca merge si frisca lichida
  • 550 gr mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • eu pun si zahar cand topesc ciocolata, imi place mai dulce
  • Sirop
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri Nesquik

prajitura-cu-ciocolata

fg3

 

 

 

[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone”]

  1. Blat
  2. Separa albusurile de galbenusuri
  3. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga, treptat, zaharul mixand pana se dilueaza complet.
  4. Galbenusurile amesteca-le cu uleiul si adauga-le peste albusuri. Pune si faina amestecata cu cacaua si praful de copt, vanilia, apoi omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  5. Tapeteaza o tava de 32/12 cm (o tava de cozonac am folosit eu) cu hartie pentru coppt, toarna compozitia, niveleaza apoi da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (150-160 grade) pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa la racit pe un gratar apoi feliaza blatul in trei.
  7. Crema de ciocolata si mascarpone
  8. Intr-un vas metalic pune laptele condensat si ciocolata, pe baie de abur.
  9. Amesteca pana se omogenizeaza apoi adauga galbenusurile. Mai amesteca 2 minute.
  10. Lasa sa se raceasca. Cand e usor calduta adauga mascarpone si mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
  11. Introdu vasul la frigider. Lasa pana incepe sa se intareasca. Cu cat sta mai mult, cu-atat se intareste. Eu am umplut foile seara iar deasupra, am spritat crema ramasa, dimineata. Aveti rabdare sa se intareasca crema, nu se intareste instant! Puteti chiar s-o pregatiti si de seara si s-o lasati peste noapte, e chiar mai bine 🙂 Daca e prea tare pentru spritat cand o scoateti de la rece, lasati-o la temperatura camerei pana ajunge la consistenta dorita.
  12. Asaza prima felie de blat, insiropeaz-o usor (prepari siropul amestecand pudra de Nesquik cu 2-3 linguri lapte pana se omogenizeaza, apoi torni laptele ramas), intinde 1/4 din crema si asaza a doua felie. Procedeaza la fel.
  13. Asaza ultima felie, apoi imbraca totul cu crema.
  14. Lasa la rece pentru o ora-doua (sau peste noapte) apoi spriteaza cu posul crema ramasa. Daca e prea tare, las-o sa se inmoaie usor la temperatura camerei.
  15. Feliaza prajitura cu crema de ciocolata cu un cutit cu lama subtire.

[/preparare]

12646987_925063450942524_3378200451658155022_ncats

Nota: Daca preferati crema de ciocolata mai dulce si ati folosit ciocolata amaruie, e de preferat sa gustati si daca simtiti ca nu-i fix pe gustul vostru sa mai adaugati zahar pudra inainte de a o baga la frigider 🙂

 

Edit.02.01.2018

De data aceasta am pregatit blatul in tava de 22/22 cm, folosit urmatoarele ingrediente

  • Blat
  • 7 oua mari
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • vanilie

Siropul l-am facut caramelizand 4 linguri de zahar, am stins cu 150 ml apa, am lasat sa se dilueze, am oprit focul si-am adaugat 50 ml Aparetto.

In rest, am respectat reteta de mai sus 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Este foarte buna 🙂 multumesc pt reteta

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email