Prajitura cu crema de lamaie

1O prajitura cu crema de lamaie din care garantez ca prima bucatica va fi doar inceputul :))

Sub nicio forma nu te vei putea opri la una, la fel si invitatiii 😉

Foi atat de pufoase, cu texturi diferite, crema delicioasa de-ti vine s-o mananci direct din castron, o adevarata prajitura de sarbatori, care mie mi-a placut tare mult.

Cei ce sunt fani prajituri cu lamaie, trebuie sa o incerce.

prajitura-crema-de-lamaie

Ingrediente Prajitura cu crema de lamaie

  • Pentru foile galbene:
  • 8 oua
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 linguri rase gris
  • 80 ml ulei
  • 45 ml lapte
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilinat
  • 3 linguri miere
  • un vf. cutit sare
  • Pentru foaia maro
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • o lingura cacao neagra
  • o lingura ulei
  • un vf. cutit sare
  • Pentru crema
  • o lamaie
  • 4 galbenusuri
  • 8-9 linguri zahar (mie imi place mai dulce, voi puteti pune zahar dupa gust)
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml frisca
  • un plic zahar vanilat

ciocolata alba pentru decor

prajitura-crema-lamaie-2[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu crema de lamaie”]

  1. Foi galbene
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Galbenusurile pune-le impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi  mixeaza totul pana devine o crema fina.
  4. Amesteca faina cu grisul si praful de copt si adauga-le treptat peste galbenusuri.
  5. Pune apoi laptele, uleiul si mierea.
  6. Mixeaza spuma albusurile.
  7. Adauga jumatate din cantitate peste galbenusuri si amesteca, apoi adauga cealalta jumatate omogenizant usor cu lingura, de jos in sus.
  8. Imparte cantitatea de compozitie in doua parti egale.
  9. Pregateste o tava de 24/32 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna jumatate din compozitie.
  10. Coace foaia timp de aprox 15 minute (trebuie sa treaca testul scobitorii)
  11. Lasati sa se raceasca apoi scoatei hartia de copt cu grija.
  12. Procedati la fel cu cea de-a doua foaie apoi pregatiti foaia cu cacao.
  13. Mixati spuma albusurile cu sarea.
  14. Adaugati treptat zaharul si mixati pana la diluare.
  15. Puneti apoi faina cernuta impreuna cu cacaua, galbenusurile usor batute si omogenizati usor.
  16. La final incorporati uleiul.
  17. Turnati in aceeasi tava in care ati copt foile galbene (tot cu hartie pentru copt) si coaceti pana trece testul scobitorii.
  18. Pregatiti crema
  19. Intr-un vas cu fund dublu puneti gabenusurile impreuna cu zeama de lamaie si 7  linguri zahar la foc mic.
  20. Amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa usor. Raciti bine, adaugati mascarpone, zaharul vanilat si mixati pana la omogenizare.
  21. Separat mixati frisca pana capata o consistenta ferma, legata si pufoasa.
  22. Amestecati cele doua compozitii usor, usor.
  23. Lasati la rece pentru 20-25 minute.
  24. Asamblare prajitura cu crema de lamaie
  25. Din crema de lamaie puneti deoparte 3 linguri.
  26. Asezati prima foaie galbena (e foarte pufoasa, s-o manevrati cu grija) si intindeti jumatate din crema de lamaie ramasa. Asezati foaia maro.
  27. Intindeti restul de crema si asezati cealalta foaie galbena.
  28. Cele 3 linguri de crema le intindeti peste foaia galbena si radeti deasupra ciocolata alba.
  29. Lasati prajitura cu crema de lamaie  la rece cateva ore, apoi portionati.

[/preparare]

DSC_3347B

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Sa va zic, sa nu va zic? :)) Va zic :)) Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu? Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Prajitura cu ciocolata si crema de cocos

Cum sa-ncep? Fix pe gustul copiilor mei! Fata chiar m-a rugat sa fac o data si blatul simplu, fara glazura sau crema 🙂 O prajitura de casa pentru fanii cocosului, c-o crema extrem de fina […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu afine si bezea

Prajitura cu afine si bezea

Atat de usurica! Economica si buna, pe placul copiilor mei. O reteta de prajitura de casa care se face rapid si simplu, aproape tot ce-i necesar ai in casa in mod obisnuit 🙂 Ingrediente Prajitura […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email