Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

M-am gandit ieri sa fac o prajitura cu crema, dar nici eu nu stiam ce vreau si ce-as manca.
Asa ca rascolind prin dulapuri si prin frigider, prin colectia mea cu retete de prajituri, m-am hotarat sa fac o prajitura de casa „cu ce am” :)).
Am frisca, cafea, nuci, oua, ia sa vedem ce putem incropi.
Si-a iesit bunatatea asta pentru care nu am avut rabdare sa o las la frigider decat o ora :)) ; sa vedeti cat de frumos se diferentiaza straturile dupa ce sta cateva ore bune la rece.
Voi s-aveti rabdare, nu ca subsemnata. Da? :)))

prajitura-cu-ness

prajitura-ness

Ingrediente Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci (tava de 18/26 cm; daca vreti sa pregatiti in tava mare a aragazului dublati cantitatile)

  • Blat
  • 5 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina (rase)
  • un vf cutit sare
  • Crema de ness
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • o lingura ness
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri rase faina
  • 100 gr unt
  • Frisca
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr smantana pentru gatit cu  25% grasime
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • nuci prajite tocate pentru ornat sau nuci caramelizate tocate

prajitura-ness- 3

Mod de preparare Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

  1. Blat
  2. Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.
  3. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului.
  4. Adauga galbenusurile, faina cernuta si nuca.
  5. Omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus.
  6. Pune intr-o tava hartie pentru copt. Aici ma opresc si va dau un pont pentru a aseza usor hartia pentru copt in tava. Umeziti-va usor mainile cu apa si luati bucata de hartie pregatita pentru asezat in tava si o strangeti in maini formand un „botz” :)) apoi o desfaceti si o asezati in tava.
  7. Luati compozitia lingura cu lingura, o puneti in tava si nivelati frumos.
  8. Dati tava in cuptorul preincalzit si coaceti blatul la foc mic spre mediu pana prinde o culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  9. Crema de ness.
  10. Mixati untul spuma.
  11. Intr-un vas cu fund dublu puneti galbenusurile, ness-ul, zaharul si faina si omogenizati.
  12. Adaugati, putin cate putin , laptele si omogenizati.
  13. Puneti vasul pe foc , la foc mediu si lasati la fiert, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa si devine ca o smantana legata. Nu va speriati cand incepe sa capete aspect de cocoloase, amestecati energic in continuare , pe foc, si se va omogeniza frumos.
  14. Puneti vasul intr-un alt vas in care ati pus apa rece si amestecati usor pana se raceste budinca.
  15. Cand s-a racit complet adaugati untul si mixati totul pana la omogenizarea completa.
  16. Frisca.
  17. Puneti intr-un bol frisca, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixati pana obtineti o compozitie cu textura ferma, legata.
  18. Asamblare.
  19. Taiati in doua, pe orizontala, blatul cu nuca.
  20. Asezati o foaie de blat, intindeti jumatate din crema de ness, nivelati frumos, intindeti jumatate din cantitatea de frisca si nivelati.
  21. Asezati a doua felie de blat si procedati la fel cu restul de crema si frisca.
  22. Deasupra acestei prajituri cu crema presarati nuca prajita, nuca macinata sau nuci caramelizate, tocate.
  23. Eu am pus prima varianta si s-a completat perfect cu dulceata prajiturii.
  24. Este una dintre cele mai grozave retete de prajituri incercate pana acum!

pagepage2

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

7 Comentarii


  1. Minunata prajitura ai facut! pe gustul meu <3

  2. Rocsy Ciobanu says:

    Asa prajitura as manca si eu acum, dar n-am :D..Pup!


  3. Prajitura asta este asa…ca de concediu. Sa stai intr-un hamac, sa iti adie vantul prin par, si sa savurezi cate portii vrei. Yum! Sper sa nu ma trezesc prea devreme! :)))


  4. Arata minunat prajitura, felicitari! Si are nuca multa, cum imi place mie 🙂


  5. arataaa super :*


  6. Decand am facut-o prima data a ramas desertul preferat al fiicei mele!multumesc pentru reteta!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]