mnb

Prajitura cu crema de portocale

prajitura-crema-portocale3
3.81KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

M-am dus in bucatarie cu gandul sa prepar o amandina, si din neagra…a iesit alba :)))

Am zarit doua portocale care stateau de multisor in cosul cu fructe si-am testat o crema de portocale.

A iesit o minunatie, buna de tot. Aduce nitel cu prajitura cu crema de lamaie ,   preparata cu ceva timp in urma, si cum stiam ca aia a placut mult tuturor, am stiut sigur ca si asta o sa placa.

Si nu m-am inselat.

 prajitura-crema-portocale.1

prajitura-crema-portocale.1

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Blat


5 oua
6 linguri zahar
6 linguri de faina
o lingurita drojdie uscata
un vaf cutit sare
3 linguri de apa
3 linguri ulei
coaja rasa de portocale

  • Crema

120 ml suc de portocala (stoarceti doua portocale)
o lingura coaja portocala rasa
8 linguri zahar
250 gr unt
doua galbenusuri
o lingura si jumatate faina (lingura plina sa fie cu varf)

  • Pentru ornat

100 ml smantana pentru gatit
100 ml frisca vegetata
o lingura zahar
o lingurita zeama lamaie

[/ingredients]

prajitura-crema-portocale
prajitura-crema-portocale

[directions title=”Mod de preparare”]

 

  1. Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare, pana obtii o spuma legata.
  2. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana la diluare.
  3. Cerne faina apoi amestec-o cu drojdia uscata. Pune-o peste albusuri, adauga si galbenusurile, uleiul, apa, coaja de portocala si omogenizeaza usor amestecand de jos in sus (nu circular)
  4. Tapeteaza o tava de 20cm/22cm cu hartie pentru copt si toarna amestecul. Niveleaza.
  5. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana e rumen la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa la racit si prepara crema.
  7. Intr-un vas cu fund dublu pune galbenusurile impreuna cu 50 ml suc de portocale si zaharul.
  8. Separat amesteca restul de suc cu faina.
  9. Cand amestecul de galbenusuri a inceput sa spumuiasca , adauga faina diluata in suc amestecand continuu.
  10. Lasa la foc mediu amestecand mereu sa nu se prinda, pana se ingroasa usor si devine ca o smantana. Opreste focul.
  11. Mixeaza spuma untul (cauta un unt bun care nu lasa apa; eu folosit unt Raraul, e grozav!).
  12. Raceste amestecul de portocale si adauga coaja rasa. Cand e complet rece adauga cate o lingura peste unt si mixeaza dupa fiecare pana obtii o crema pufoasa si aromata.
  13. Taie blatul in trei pe orizontala.
  14. Imparte crema in doua si asambleaza – blat, 1/2 din crema, blat, 1/2 din crema/ blat.
  15. Mixeaza intr-un bol smantana impreuna cu frisca , zaharul si zeama de lamaie pana ajungi la consistenta dorita.
  16. Orneaza prajitura si da-o la rece.

[/directions]

prajitura-crema-portocale3
prajitura-crema-portocale3

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

12 Comments

Leave a Reply

19 − eleven =