Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

Prajitura cu dulce de leche si mascarpone

De cand visam la reteta asta, n-aveti idee.

Intotdeauna am considerat-o cea mai apetisanta prajiturica (dupa gusturile mele, bineinteles) dar nu aveam lapte condensat caramelizat s-o pregatesc.

Iar cum atunci cand iti doresti ceva, universul lucreaza :))), asa s-a facut sa dau peste delatte.ro, unde am gasit….Ati ghicit! Lapte condensat caramelizat.

Si uite-asa am putut sa-mi fac si eu acasa la mine si sa-mi bucur papilele c-o prajitura…fara cuvinte! Blat cu nuca, crema pufoasa si aerata cu caramel si ciocolata.

Stiti voi combinatie mai buna?

Abia astept s-o guste si piticii mei 🙂

prajitura_delatte

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3/4 plic praf de copt
  • o lingura faina
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • o cutie Dulce De Leche
  • 250 g mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 12 g gelatina (in reteta scria 8 g dar eu recomand 12)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • o lingura apa
  • 40 g unt

prajitura_delatte-2

Mod de preparare Prajitura cu dulce de leche si mascarpone
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana s-a diluat complet.
Adauga galbenusurile, unul cate unul, omogenizand usor. La final incorporeaza nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.

Tapeteaza o tava de 20/28 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia si niveleaza bine.

Coace blatul la 180 grade pentru 22-25 minute.

Lasa la racit, apoi desprinde usor blatul de hartie si rastoarna-l pe un platou in care ai pus folie alimentara.

Crema

Pune gelatina la hidratat in 20 ml apa.

Intr-un bol mixeaza mascarpone impreuna cu continutul cutiei de Dulce De Leche.

Separat mixeaza albusurile spuma impreuna cu zaharul.

Peste gelatina hidratata mai pune 20 ml apa si, pe baie de abur, amesteca usor pana este diluata complet gelatina.

Racita, in fir subtire, adaug-o peste amestecul cu mascarpone, mixand usor.

La final incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de jos in sus.

Lasa crema la rece 10 minute apoi intinde-o peste blat.

Da prajitura la rece pentru minim 3 ore.

Cu un cutit cu lama subtire, umezit dupa fiecare taiere, portioneaza prajitura in bucati dreptunghiulare. Ies 20-22 bucati.

Am manevrat-o destul de greu, crema fiind pufoasa si aerata, de aceea recomand 12 g gelatina si nu 8.

Daca nu va impacati bine cu albusurile crude, inlocuiti-le cu 200 ml frisca batuta, incorporata usor cand crema e COMPLET rece.

Mutati prajitura portionata pe o tava, apoi pregatiti glazura amestecand pe baie de abur ingredientele pana la omogenizare.

Cand este usor calduta puneti cate 2 lingurite peste fiecare prajiturica iar in mijlocul lor puneti nuca tocata.

Pastrati la rece.

15194581_1154933701288830_6990012751903457959_o

Pentru ca am fost extrem de incantata de modul in care s-a comportat Dulce de Leche in crema, provoc pe trei dintre bloggeritele mele dragi – Maria, Adina si Timea, sa pregateasca  un desert dupa gusturile si imaginatia fiecareia, folosind, la alegere, laptele condensat in starea normala sau transformat in Dulce de Leche.

Sursa > http://adiscook.blogspot.ro/2012/10/prajitura-cu-dulce-de-leche-2.html

1

23

4567

8

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. Doamne ce-i aici Gabitzoooo!!!! Cat de apetisant arata!!! :*


  2. M-ai oborat cu reteta asta! Chiar imi era pofta de ceva dulce, insa n-am ingredientele in casa. Unde erai cand frigiderul era bine dotat cu mascarpone si eu nu stiam ce sa fac bun cu el?

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Decoratiuni de Craciun

Decoratiuni de Craciun

In decembrie, prioritatile oamenilor sunt total schimbate fata de restul anului. Asa ca lista ar fi cam asa : porc, brad, cadouri, retete (aici va pot ajuta si eu :)), decoratiuni de Craciun. Unii – […]

Print Friendly, PDF & Email
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email