Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Pentru 4 foi de 25/30 cm

 1 ou
50 g unt
3 linguri miere
150 g zahar
450 g faina
4 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie

Pentru crema

4 oua
250 g zahar
80 g cacao
250 g unt

Foi.
Intr-o craticioara amestecam oul cu untul, mierea , laptele si zaharul.
Punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa se inchida usor la culoare.

Turnam amestecul fierbinte pesta faina cernuta amestecata cu bicarbonatul stins cu otet.
Impartim compozitia in patru si coacem foi pe dosul tavii.
Aluatul se intinde cu usurinta cat timp este cald , la prima foaie este usor deoarece compozitia e calda, iar la urmatoarele ne usuram munca intinzand aluatul direct pe fundul tavii calde, exact dupa ce am scos foaia precedenta.

Coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cate 5-7 minute fiecare foaie (depinde de cuptor , trebuie sa observati momentul in care foaia prinde culoare pe margini).
Treceti usor, usor lama unui cutit mare pe sub foaie si o lasati sa cada pe o coala alba inclinand usor tava.
La prima foaie ungeti tava cu unt si presarati faina iar la urmatoarele ungeti doar cu unt.

Pentru crema amestecam ouale cu zaharul si le punem la foc mic amestecand continuu pana la topirea zaharului.
Adaugam cacaua si untul taiat cubulete si lasam la foc mic amestecand in continuare pana obtinem un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei mamaligute moi, sau…a unei budinci. Eu am fiert cam 14 minute, depinde cat de mare e temperatura de fierbere.

Racim, impartim crema in patru, ungem fiecare foaie, le suprapunem si presaram nuca macinata.
Prajitura asta cu cat sta mai mult, cu atat e mai frageda si mai buna. In poza e taiata dupa cateva ore, ca trebuia s-o distribui :)))

Sursa inspiratie foi.
Sursa inspiratie crema.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. O prajitura delicioasa din punctul meu de vedere.O zi frumoasa!


  2. Cat de bine arata! Asta o salvez sa o fac la Craciun :)). Pup


  3. Si eu la Pasti… :))))


  4. un blog cu un design bun, ordonat, dar si cu continut, felicitari Gaby!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email