Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Pentru 4 foi de 25/30 cm

 1 ou
50 g unt
3 linguri miere
150 g zahar
450 g faina
4 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie

Pentru crema

4 oua
250 g zahar
80 g cacao
250 g unt

Foi.
Intr-o craticioara amestecam oul cu untul, mierea , laptele si zaharul.
Punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa se inchida usor la culoare.

Turnam amestecul fierbinte pesta faina cernuta amestecata cu bicarbonatul stins cu otet.
Impartim compozitia in patru si coacem foi pe dosul tavii.
Aluatul se intinde cu usurinta cat timp este cald , la prima foaie este usor deoarece compozitia e calda, iar la urmatoarele ne usuram munca intinzand aluatul direct pe fundul tavii calde, exact dupa ce am scos foaia precedenta.

Coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cate 5-7 minute fiecare foaie (depinde de cuptor , trebuie sa observati momentul in care foaia prinde culoare pe margini).
Treceti usor, usor lama unui cutit mare pe sub foaie si o lasati sa cada pe o coala alba inclinand usor tava.
La prima foaie ungeti tava cu unt si presarati faina iar la urmatoarele ungeti doar cu unt.

Pentru crema amestecam ouale cu zaharul si le punem la foc mic amestecand continuu pana la topirea zaharului.
Adaugam cacaua si untul taiat cubulete si lasam la foc mic amestecand in continuare pana obtinem un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei mamaligute moi, sau…a unei budinci. Eu am fiert cam 14 minute, depinde cat de mare e temperatura de fierbere.

Racim, impartim crema in patru, ungem fiecare foaie, le suprapunem si presaram nuca macinata.
Prajitura asta cu cat sta mai mult, cu atat e mai frageda si mai buna. In poza e taiata dupa cateva ore, ca trebuia s-o distribui :)))

Sursa inspiratie foi.
Sursa inspiratie crema.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. O prajitura delicioasa din punctul meu de vedere.O zi frumoasa!


  2. Cat de bine arata! Asta o salvez sa o fac la Craciun :)). Pup


  3. Si eu la Pasti… :))))


  4. un blog cu un design bun, ordonat, dar si cu continut, felicitari Gaby!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Muffins cu cirese reteta rapida

Muffins cu cirese reteta rapida

-Mama, cat ti-a luat sa pregatesti aceste muffins cu cirese? -10 minute -Atat? -Da, doar atat! -Mai dureaza coptul, dar asta e, rabdarea iti va fi rasplatita :)) Fiica-mea, ca de obicei, are si cuvinte […]

Print Friendly, PDF & Email
Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la  Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Creme brulee cu scortisoara si nucsoara la Multicookerul Crock Pot express cu gatire sub presiune.

Un alt desert delicios, numa’ bun pentru copii, pregatit in aparatul Crock Pot Multicooker express cu gatire sub presiune. Practic este o crema groasa, fina, aromata, facuta dintr-un minimum de ingrediente. Recomand forme de ramekin, speciale […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Aceasta retete de prajitura cu caise, o delicatesa de sezon, este de fapt aceeasi reteta prajitura cu fructe ca si la prajitura cu capsuni, dar stiind ca multi dintre voi cautati intocmai denumirea din titlu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Cheesecake cu zmeura la Multicooker-ul Crock Pot express cu gatire sub presiune

Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake cu zmeura – Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! […]

Print Friendly, PDF & Email