Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Pentru 4 foi de 25/30 cm

 1 ou
50 g unt
3 linguri miere
150 g zahar
450 g faina
4 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie

Pentru crema

4 oua
250 g zahar
80 g cacao
250 g unt

Foi.
Intr-o craticioara amestecam oul cu untul, mierea , laptele si zaharul.
Punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa se inchida usor la culoare.

Turnam amestecul fierbinte pesta faina cernuta amestecata cu bicarbonatul stins cu otet.
Impartim compozitia in patru si coacem foi pe dosul tavii.
Aluatul se intinde cu usurinta cat timp este cald , la prima foaie este usor deoarece compozitia e calda, iar la urmatoarele ne usuram munca intinzand aluatul direct pe fundul tavii calde, exact dupa ce am scos foaia precedenta.

Coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cate 5-7 minute fiecare foaie (depinde de cuptor , trebuie sa observati momentul in care foaia prinde culoare pe margini).
Treceti usor, usor lama unui cutit mare pe sub foaie si o lasati sa cada pe o coala alba inclinand usor tava.
La prima foaie ungeti tava cu unt si presarati faina iar la urmatoarele ungeti doar cu unt.

Pentru crema amestecam ouale cu zaharul si le punem la foc mic amestecand continuu pana la topirea zaharului.
Adaugam cacaua si untul taiat cubulete si lasam la foc mic amestecand in continuare pana obtinem un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei mamaligute moi, sau…a unei budinci. Eu am fiert cam 14 minute, depinde cat de mare e temperatura de fierbere.

Racim, impartim crema in patru, ungem fiecare foaie, le suprapunem si presaram nuca macinata.
Prajitura asta cu cat sta mai mult, cu atat e mai frageda si mai buna. In poza e taiata dupa cateva ore, ca trebuia s-o distribui :)))

Sursa inspiratie foi.
Sursa inspiratie crema.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. O prajitura delicioasa din punctul meu de vedere.O zi frumoasa!


  2. Cat de bine arata! Asta o salvez sa o fac la Craciun :)). Pup


  3. Si eu la Pasti… :))))


  4. un blog cu un design bun, ordonat, dar si cu continut, felicitari Gaby!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello

Am facut de sarbatori 3 feluri de prajituri, fursecuri cu nuca si ciocolata de casa. Fiecare isi scotea din frigider si-si taia din prajitura preferata :)) Eu – ciocolata de casa, Mona – prajitura Deliciu, […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Un tort tiramisu racoritor si bun pe care-l pregatesc pentru prima oara 🙂 Nu l-am facut foarte mare, fiind pregatit pentru familie, dar voi daca sunteti mai multi prezenti la desert, mariti cantitatile ingredientelor. Gusturile […]

Print Friendly, PDF & Email
Fursecuri cu Musli Creativ

Fursecuri cu Musli Creativ

Ma-nvarteam intr-o zi prin casa, intr-o zi in care era si post. Faceam ordine intr-un dulap la bucatarie si dau de punga cu Musli Creativ si remarc ca are imprimata pe punga si-o reteta de […]

Print Friendly, PDF & Email