zurli

Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Pentru 4 foi de 25/30 cm

 1 ou
50 g unt
3 linguri miere
150 g zahar
450 g faina
4 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie

Pentru crema

4 oua
250 g zahar
80 g cacao
250 g unt

Foi.
Intr-o craticioara amestecam oul cu untul, mierea , laptele si zaharul.
Punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa se inchida usor la culoare.

Turnam amestecul fierbinte pesta faina cernuta amestecata cu bicarbonatul stins cu otet.
Impartim compozitia in patru si coacem foi pe dosul tavii.
Aluatul se intinde cu usurinta cat timp este cald , la prima foaie este usor deoarece compozitia e calda, iar la urmatoarele ne usuram munca intinzand aluatul direct pe fundul tavii calde, exact dupa ce am scos foaia precedenta.

Coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cate 5-7 minute fiecare foaie (depinde de cuptor , trebuie sa observati momentul in care foaia prinde culoare pe margini).
Treceti usor, usor lama unui cutit mare pe sub foaie si o lasati sa cada pe o coala alba inclinand usor tava.
La prima foaie ungeti tava cu unt si presarati faina iar la urmatoarele ungeti doar cu unt.

Pentru crema amestecam ouale cu zaharul si le punem la foc mic amestecand continuu pana la topirea zaharului.
Adaugam cacaua si untul taiat cubulete si lasam la foc mic amestecand in continuare pana obtinem un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei mamaligute moi, sau…a unei budinci. Eu am fiert cam 14 minute, depinde cat de mare e temperatura de fierbere.

Racim, impartim crema in patru, ungem fiecare foaie, le suprapunem si presaram nuca macinata.
Prajitura asta cu cat sta mai mult, cu atat e mai frageda si mai buna. In poza e taiata dupa cateva ore, ca trebuia s-o distribui :)))

Sursa inspiratie foi.
Sursa inspiratie crema.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. O prajitura delicioasa din punctul meu de vedere.O zi frumoasa!


  2. Cat de bine arata! Asta o salvez sa o fac la Craciun :)). Pup


  3. Si eu la Pasti… :))))


  4. un blog cu un design bun, ordonat, dar si cu continut, felicitari Gaby!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email