Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Prajitura cu foi cu miere si crema de ciocolata

Pentru 4 foi de 25/30 cm

 1 ou
50 g unt
3 linguri miere
150 g zahar
450 g faina
4 linguri lapte
1 lingurita bicarbonat
zeama de lamaie

Pentru crema

4 oua
250 g zahar
80 g cacao
250 g unt

Foi.
Intr-o craticioara amestecam oul cu untul, mierea , laptele si zaharul.
Punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa se inchida usor la culoare.

Turnam amestecul fierbinte pesta faina cernuta amestecata cu bicarbonatul stins cu otet.
Impartim compozitia in patru si coacem foi pe dosul tavii.
Aluatul se intinde cu usurinta cat timp este cald , la prima foaie este usor deoarece compozitia e calda, iar la urmatoarele ne usuram munca intinzand aluatul direct pe fundul tavii calde, exact dupa ce am scos foaia precedenta.

Coacem la foc mediu, in cuptorul preincalzit, cate 5-7 minute fiecare foaie (depinde de cuptor , trebuie sa observati momentul in care foaia prinde culoare pe margini).
Treceti usor, usor lama unui cutit mare pe sub foaie si o lasati sa cada pe o coala alba inclinand usor tava.
La prima foaie ungeti tava cu unt si presarati faina iar la urmatoarele ungeti doar cu unt.

Pentru crema amestecam ouale cu zaharul si le punem la foc mic amestecand continuu pana la topirea zaharului.
Adaugam cacaua si untul taiat cubulete si lasam la foc mic amestecand in continuare pana obtinem un amestec cu consistenta asemanatoare cu a unei mamaligute moi, sau…a unei budinci. Eu am fiert cam 14 minute, depinde cat de mare e temperatura de fierbere.

Racim, impartim crema in patru, ungem fiecare foaie, le suprapunem si presaram nuca macinata.
Prajitura asta cu cat sta mai mult, cu atat e mai frageda si mai buna. In poza e taiata dupa cateva ore, ca trebuia s-o distribui :)))

Sursa inspiratie foi.
Sursa inspiratie crema.

 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. O prajitura delicioasa din punctul meu de vedere.O zi frumoasa!


  2. Cat de bine arata! Asta o salvez sa o fac la Craciun :)). Pup


  3. Si eu la Pasti… :))))


  4. un blog cu un design bun, ordonat, dar si cu continut, felicitari Gaby!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]