zurli

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Am cumparat intr-o zi foi de napolitana cu gandul sa fac ciocolata de casa. Cand am vazut ca o cutie de lapte praf costa 17 ron, am facut eu un calcul simplu :))) + unt, zahar, cacao si arome si-am zis ca ies mai echitabil sa-mi cumpar 3 milka d-alea de 300 gr cu biscuit:)))) si nici nu mai muncesc eu :)))). Asa ca avand cumparate foile am dat o cautare pe site-ul nostru drag si m-am oprit la prajitura Stefaniei. A iesit un deliciu!ps. dupa cum se vede…:))))

Ingrediente

  • foi de napolitana (5 foi mici am pus eu)
  • 2 cani zahar
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • un pachet margarina/unt
  • o esenta de rom
  • 150 g nuci prajite si tocate marunt

Se freaca o cana de zahar cu 2 oua si 2 galbenusuri.
O cana de zahar se pune intr-un vas la foc mic si se caramelizeaza. Cand a capatat culoarea chihlimbarului se ia de pe foc, se adauga amestecul de oua si se omogenizeaza.
Se pune inapoi pe foc, se adauga untul/margarina, cacaua si se omogenizeaza.
Se fierbe pana ce caramelul e complet topit .Se amesteca continuu. Se ia de pe foc si se adauga nuca.
Crema se pune calda intre foi iar deasupra se aseaza ceva greu pentru a presa foile.
Se da prajitura la rece.
Sursa

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Prajitura asta o voi face si eu in weekend.
    Abia astept!
    Multam de reteta! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email