Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

Pentru foi
4 linguri untură
600 -650 gr făină albă
o linguriţă praf de copt
200 ml lapte
două ouă
3 linguri zahăr
puţină sare

Umplutură
800 gr brânză de vaci dulce
3 ouă
6 linguri griş
o linguriţă coajă rasă portocale
o linguriţă esenţă de rom
4 – 5 linguri zahăr
50 grame stafide

Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul.
Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi.
Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna.
Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20-25 cm.
Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte.
Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.

Împărţiţi aluatul in două.
Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia .
Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.

Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul.
Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.

Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas.
Înţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Pudraţi cu zahăr pudră.
Călduţă….nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Dai o bucatica langa cafeluta de dimineata?

    O saptamana linistita!


  2. Minunata, imi place yumi,yumi…da oare mai ai si pentru mine? sau inghit in sec degeaba:)))
    pupici


  3. Numai bunatati ai facut cat am lipsit eu , dulciuri care mai de care mai grozave !!! 😉


  4. Gabi, ai pregatit o bunatate de praji.
    Puuup


  5. Asta cu siguranta o voi face… de vreau sau nu :))! A vazut al meu pozele si… i-a cam facut cu ochiu` prajitura! 🙂
    Pupici


  6. Cel mai bun desert!!


  7. Aceeasi prajiturica o fac si eu, ce-i drept extreeem de rar, si fara stafide.
    E singura prajitura cu branza dulce dupa care pot spune ca „ma dau in vant” . 🙂


  8. foarte frumos blogul si retetele felicitari, chiar ca e papa bun peste tot yummy 🙂


  9. as face-o si eu dar nu ati gresit dimensiunile tavii?nu e prea mica pt cantitatile date?


  10. aa okei..eu o vreau inalta doar ca nu am asa micutza o taav dar o sa maresc ingredientele


  11. Asta aveam de gand sa o fac si nu o mai gaseam, Bine ca ai postat-o!
    E super faina si buna!!!>:D<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email