Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

Prăjitură cu foi fragede , brânză si stafide

Pentru foi
4 linguri untură
600 -650 gr făină albă
o linguriţă praf de copt
200 ml lapte
două ouă
3 linguri zahăr
puţină sare

Umplutură
800 gr brânză de vaci dulce
3 ouă
6 linguri griş
o linguriţă coajă rasă portocale
o linguriţă esenţă de rom
4 – 5 linguri zahăr
50 grame stafide

Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul.
Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi.
Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna.
Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios din care să puteţi întinde cu uşurinţă două foi , pentru o tavă de 20-25 cm.
Dacă e prea moale mai adăugaţi făină, dacă e tare ,puţin lapte.
Din cantitaţile date mie mi-a ieşit un aluat perfect, fără a fi nevoie să mai adaug ceva.

Împărţiţi aluatul in două.
Pe masa înfăinată întindeţi cu sucitorul o foaie dreptunghiulară.
Ungeţi tava cu unt, aşezaţi foaia .
Preîncălziţi cuptorul şi introduceţi tava, la foc mediu, pentru 5 minute, timp în care amestecaţi ingredientele pentru umplutură.

Puneţi într-un vas brânza , ouăle , zahărul, stafidele înmuiate în esenţa de rom, coaja de portocală şi omogenizaţi. La final adăugaţi grişul.
Brânza mea a fost potrivit de umedă. Dacă a dumneavoastră este mai uscată reduceţi puţin din cantitatea de gris.

Scoateţi tava de la cuptor, turnaţi umplutura, nivelaţi şi aşezaţi deasupra a doua foaie , întinsă din restul de aluat rămas.
Înţepaţi uşor cu furculiţa, ungeţi cu ou bătut şi introduceţi la cuptor, la foc mediu, până se rumeneşte frumos la suprafaţă.

Pudraţi cu zahăr pudră.
Călduţă….nu mă pot opri din mâncat. Şi puilor le-a plăcut tare mult.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

13 Comentarii


  1. Dai o bucatica langa cafeluta de dimineata?

    O saptamana linistita!


  2. Minunata, imi place yumi,yumi…da oare mai ai si pentru mine? sau inghit in sec degeaba:)))
    pupici


  3. Numai bunatati ai facut cat am lipsit eu , dulciuri care mai de care mai grozave !!! 😉


  4. Gabi, ai pregatit o bunatate de praji.
    Puuup


  5. Asta cu siguranta o voi face… de vreau sau nu :))! A vazut al meu pozele si… i-a cam facut cu ochiu` prajitura! 🙂
    Pupici


  6. Cel mai bun desert!!


  7. Aceeasi prajiturica o fac si eu, ce-i drept extreeem de rar, si fara stafide.
    E singura prajitura cu branza dulce dupa care pot spune ca „ma dau in vant” . 🙂


  8. foarte frumos blogul si retetele felicitari, chiar ca e papa bun peste tot yummy 🙂


  9. as face-o si eu dar nu ati gresit dimensiunile tavii?nu e prea mica pt cantitatile date?


  10. aa okei..eu o vreau inalta doar ca nu am asa micutza o taav dar o sa maresc ingredientele


  11. Asta aveam de gand sa o fac si nu o mai gaseam, Bine ca ai postat-o!
    E super faina si buna!!!>:D<

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]