Prajitura cu foi si branza de vaci

De multe ori cand nu am timp aleg pentru desert sa pregatesc orice nu are mai multe etape :)), gen blaturi, creme, glazuri.

Asa m-am oprit si la prajitura asta cu foi si branza, pentru care pregatesti totul, pui in tava, bagi la cuptor si gata! 🙂

Si-i foarte, foarte buna si aromata 🙂

ai

Ingrediente Prajitura cu foi si branza de vaci

  • Pentru foi
  • 2 galbenusuri
  • o lingurita bicarbonat
  • 2 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 250 gr faina
  • 80 ml lapte
  • Pentru umplutura
  • 400 gr branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 3 oua + 2 albusuri
  • o lingurita esenta de rom

DSC_0036a

[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu foi si branza de vaci”]

  1. As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
  2. Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul, vanilia, faina cernuta si bicarbonatul stins cu putin otet.
  3. Am adaugat laptele rece, putin cate putin. Trebuie sa obtinem un aluat elastic, bun de intins foi, asa incat aveti grija – daca nu e cazul nu adaugati tot laptele sau daca-l adaugati mai puteti pune faina s-aveti un aluat usor de modelat :).
  4. Am acoperit cu folie si am dat la rece cat am pregatit umplutura.
  5. Am amestecat branza cu ouale si albusurile ramase de la foi, zaharul, coaja rasa, esenta de rom, stafidele, grisul.
  6. Am pregatit o tava de 22/25 cm, am uns-o cu unt.
  7. Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua si-am intins doua foi.
  8. Am asezat prima foaie, am intepat-o cu furculita, am pus umplutura de branza, am distribuit umlutura, am pus a doua foaie si-am intepat din nou cu furculita.
  9. Am dat tava in cuptorul preincalzit si-am copt la foc mic pana ce prajitura a inceput sa prinda usor culoare si era maronie pe laterale.
  10. Am pudrat-o cu zahar pudra.
  11. I-atat de buna si calda!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Buna… am facut prajitura…f. buna si multumesc pt reteta desi am avut emotii putin deoarece nu ai trecut cantitatea de gris necesara…iar eu am pus cam trei linguri… dar mi a reusit.


    • Buna Iulia!
      Cu drag! Ma bucur ca te-ai descurcat cu cantitatea de gris. E greu sa scriu exact cantitatea, depinde de cat de zeroasa e branza, insa da, am omis sa-l pun in lista. Multumesc de atentionare.
      Te pup, sa va fie de bine!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Cine a zis ca prajitura Dobos e greu de facut? Nu-i greu deloc! A…daca nu-ti place sa faci foi (la reteta asta ai un pont fain) atunci nu-ti va placea sa faci nici asta, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email