Prajitura cu frisca si ciocolata

2

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita esenta rom
  • o lingurita gelatina (optional)

600 ml smantana pentru frisca la care adaugati zahar dupa gust (eu am amestecat 300 ml frisca lichida indulcita cu 300 ml smantana pentru gatit si 2 linguri zahar) – 300 ml vor fi folositi la crema iar 300 ml la ornat

  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • 50 g unt
  • Sirop
  • 100 g zahar
  • 180 ml apa

e

[preparare title=”Mod de preparare”]

  1. Blat.
  2. Separa albusurile de galbenusuri.
  3. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie cu aspect ferm ce formeaza tepi la atingere (aprox 10 minute).
  4. Adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, galbenusurile frecate cu uleiul si apa si omogenizeaza amestecand usor, de jos in sus, incercand sa scoti cat mai putin aerul din albusuri.
  5. Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza frumos.
  6. Da tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  7. Lasa la racit.
  8. Sirop
  9. Caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului, apoi stinge cu apa si mai lasa pana sa doua clocote. Lasa la racit.
  10. Crema
  11. Mixeaza frisca cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom, batz! Daca e ferma si tare treci peste pasul cu gelatina ce-l voi prezenta mai jos. Eu am mixat frisca cu smantana si negasind smantana cu 25% grasime nu mi s-a parut prea ferma, de asta am adaugat gelatina.
  12. Pune gelatina la hidratat in 20 ml apa.
  13. Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile cu zaharul si laptele si amesteca-le pe foc 2 minute (trebuie sa devina ca-n imagine). Daca frisca e ferma incorporeaza acest amestec (racit bine!) in jumatate din cantitatea de frisca. Jumatate va ramane pentru ornat.
  14. Eu am pus in amestecul fierbinte gelatina, am amestecat pana s-a topit apoi am racit si incorporat in frisca.
  15. Da crema la rece pentru 25 minute.
  16. Taie blatul in doua pe orizontala.
  17. Insiropeaza primul blat, intinde crema uniform, apoi pune a doilea blat si insiropeaza.
  18. Da prajitura la rece si prepara Glazura.
  19. Pune intr-un bol metalic toate ingredientele iar bolul pune-l peste un vas cu apa care fierbe. Amesteca pana la omogenizarea completa.
  20. Toarna glazura calduta peste prajitura rece si intinde cu un cutit.
  21. Lasa din nou la rece pana se intareste glazura, portioneaza prajitura in bucati dreptunghiulare, apoi spriteaza peste ele frisca ramasa.

[/preparare]

Conde

c b a d

Conde
 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Prajitura frageda cu mere (DE POST)

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut; noua ne-a placut tare mult 🙂   Mod de preparare Prajitura frageda cu mere (DE POST) Intr-un bol […]

Strudel cu aluat de casa (de post)

Strudel cu aluat de casa (de post)

Din punctul meu de vedere, imaginea vinde 🙂 Cand mi-e pofta de ceva si caut in google, setez cautarea dupa imagini si pe ce-mi pare mai de incredere, apetisant si frumos pregatit, dau clik 🙂 […]