Prăjitură cu gem şi nucă

una dintre cele mai simple, rapide şi fragede prăjiturele
Ingrediente

    2 ouă
    4 linguri unt topit
    6 linguri zahăr
    150 ml. apă călduţă
    450 gr. făină albă
    1 plic praf copt
    coajă rasă de lămâie
    o mână nucă uşor prăjită
    vanilie

Mod de preparare

Se amestecă ouale cu zaharul, se adaugă  untul, apa caldă, vanilia, coajă de lămâie şi făina în ploaie amestecată cu praful de copt. Se dă deoparte puţin din cocă pentru  a rade pe deasupra iar din ce a rămas se face o foaie în forma tăvii pe care o aveţi. Se pune în tava unsă şi tapetată în prealabil, se întinde uniform un  strat de gem (eu am făcut-o cu gem de prune), deasupra nucă prăjită fărâmată. Coca dată deoparte se mai amestecă cu puţină făină ca să fie mai tare şi se rade pe răzătoarea mare pe deasupra, uniformizând. Se dă la cuptor cam 40 minute şi când e gata se pudrează.

Tipsuri

    1-eu am făcut din coca oprită, grilaj, n-am mai ras-o

 

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel

Cu doar 4 ingrediente la crema si-un blat de pandispan, ai desertul pentru week-end! Asa-i ca suna bine? Nu uita intai sa treci pe la delatte.ro, altfel n-ai cu ce s-o faci 😛 :)) Eu […]

Cornulete de post cu miere si nuca

Cornulete de post cu miere si nuca

Delicioase la cafea, cu lapte sau la desert, aceste cornulete de post se pregatesc la fel de usor pe cat sunt de bune. Aromate, dragalase si fragede 😉 Mod de preparare Cornulete de post cu […]