Prajitura cu Inka

Prajitura cu Inka

Blat
7 ouă
7 linguri apă clocotită
250 gr zahăr
200 gr făină
un plic praf de copt
5 linguri Inka (praf solubil din cereale, amestec de orz, secară, cicoare și sfeclă de zahăr mărunțite și prăjite, înlocuitor de cafea)
un vf. cuţit sare

Cremă
3 ouă
250 gr. unt
3-4 linguri Inka
200 gr zahăr pudră

În plus
50 gr alune (sau nucă, migdale, nucă de cocos)

Blat.

Separă albuşurile de gălbenuşuri.
Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr.
Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de zahăr şi sarea. Adaugă-le peste gălbenuşuri , în trei etape, omogenizând uşor.
Adaugă şi făina şi amestecă de jos in sus.
Tapetează o tavă de 20/22 cm. cu hârtie pentru copt. Toarnă amestecul, nivelează şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace la foc mic pănă trece testul cu scobitoarea. Creşte atât de frumos! E minunat blatul asta, aerat, nu necesită însiropare.
Lasă la răcit.
Poţi chiar să îl faci cu o zi înainte.

Crema.
Într-un bol metalic amestecă ouăle cu zahărul pudră şi Inka. Pune bolul peste un vas în care ai pus apă la fiert (trebuie să aibă acelaşi diametru) şi amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă şi lucioasă cu consistenţa asemănătoare cu a smântânii. Răceste complet, punând vasul în altul , cu apă rece.
Freacă spumă untul şi adaugă-l în două etape peste crema de gălbenuşuri.Omogenizeaza.

Taie blatul in două pe orizontală. Întinde 3/4 din cremă peste primul blat, aşează blatul al doilea şi întinde crema rămasă.
Alunele prăjeşte-le puţin şi macină-le grosier.
Presară deasupra prăjiturii. Dă prăjitura la rece pentru câteva ore.
Porţionează in patrate, fa-ţi un frappe şi serveşte :P.

Puteti inlocui Inka cu ness, daca doriti prajitura cofeinizata 😛

 

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. minunata prajitura ta Gabitzule!!! as manca si eu o feliuta acum :). pup


  2. O portie si ptr mine, a mai ramas?!
    Arata absolut delicios!
    Pupici


  3. Buna,buna prajiturica si aspectuoasa(stii ca eu am un fix cu aspectul)!!!
    pupici!


  4. Eu imi tot astept portia, de azi dimineata :)) imi place f mult, salivez langa monitor, dar bine ca nu se vede 😀 Pup


  5. Tare buna prajitura ta!Bravo!


  6. cred ca este foarte, foarte buna!!!


  7. Perfecta la micdejun arata delicios…!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Tort cu crema caramel

Tort cu crema caramel

Atat de simplu de facut acest tort cu crema caramel, incat e perfect atunci cand nu ai prea mult timp de stat in bucatarie la dispozitie. Eu am pregatit acest tort cadou, insa garantez c-a […]

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]