zurli

Prajitura cu Inka

Prajitura cu Inka

Blat
7 ouă
7 linguri apă clocotită
250 gr zahăr
200 gr făină
un plic praf de copt
5 linguri Inka (praf solubil din cereale, amestec de orz, secară, cicoare și sfeclă de zahăr mărunțite și prăjite, înlocuitor de cafea)
un vf. cuţit sare

Cremă
3 ouă
250 gr. unt
3-4 linguri Inka
200 gr zahăr pudră

În plus
50 gr alune (sau nucă, migdale, nucă de cocos)

Blat.

Separă albuşurile de gălbenuşuri.
Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr.
Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de zahăr şi sarea. Adaugă-le peste gălbenuşuri , în trei etape, omogenizând uşor.
Adaugă şi făina şi amestecă de jos in sus.
Tapetează o tavă de 20/22 cm. cu hârtie pentru copt. Toarnă amestecul, nivelează şi introdu tava în cuptorul preîncălzit. Coace la foc mic pănă trece testul cu scobitoarea. Creşte atât de frumos! E minunat blatul asta, aerat, nu necesită însiropare.
Lasă la răcit.
Poţi chiar să îl faci cu o zi înainte.

Crema.
Într-un bol metalic amestecă ouăle cu zahărul pudră şi Inka. Pune bolul peste un vas în care ai pus apă la fiert (trebuie să aibă acelaşi diametru) şi amestecă până ce obţii o compoziţie omogenă şi lucioasă cu consistenţa asemănătoare cu a smântânii. Răceste complet, punând vasul în altul , cu apă rece.
Freacă spumă untul şi adaugă-l în două etape peste crema de gălbenuşuri.Omogenizeaza.

Taie blatul in două pe orizontală. Întinde 3/4 din cremă peste primul blat, aşează blatul al doilea şi întinde crema rămasă.
Alunele prăjeşte-le puţin şi macină-le grosier.
Presară deasupra prăjiturii. Dă prăjitura la rece pentru câteva ore.
Porţionează in patrate, fa-ţi un frappe şi serveşte :P.

Puteti inlocui Inka cu ness, daca doriti prajitura cofeinizata 😛

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. minunata prajitura ta Gabitzule!!! as manca si eu o feliuta acum :). pup


  2. O portie si ptr mine, a mai ramas?!
    Arata absolut delicios!
    Pupici


  3. Buna,buna prajiturica si aspectuoasa(stii ca eu am un fix cu aspectul)!!!
    pupici!


  4. Eu imi tot astept portia, de azi dimineata :)) imi place f mult, salivez langa monitor, dar bine ca nu se vede 😀 Pup


  5. Tare buna prajitura ta!Bravo!


  6. cred ca este foarte, foarte buna!!!


  7. Perfecta la micdejun arata delicios…!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email