zurli

Prajitura cu lapte condensat

Prajitura cu lapte condensat

Daca nici cu prajitura asta nu va conving sa v-apucati de pregatit dulciuri, atunci n-am facut nicio treaba …:(

:))

Glumesc, dar sincer, merita!

E drept, intai trebuie sa faceti o vizita la delatte.ro, sa cumparati lapte condensat, si simplu si caramelizat, dar finalul, savoarea fiecarui cubulet de prajitura, va rasplati pe deplin fiecare pas facut catre realizarea acestui grozav desert 😉

Prajitura de azi e o adaptare rapida, cu ce aveam la dispozitie in momentul in care m-am pregatit sa fac prajitura. Am gandit, am combinat si n-am gresit deloc in combinarea gusturilor 🙂

Singura modificare pe care-o voi aduce pe viitor va fi adaosul de gelatina in crema, pentru o consistenta mai ferma la temperaturi mai ridicate. La rece e perfecta dar dac-o lasati prea mult la cald, la temperatura camerei (ca orice prajitura cu crema ce are unt in compozitie) crema se inmoaie usor. Asa ca nitica gelatina este necesara, asta neschimband cu nimic gustul prajiturii! Dar ar fi mai usor de servit 😉 De asta o voi trece din start la ingrediente pentru ca trebuie 😉

Ingrediente Prajitura cu lapte condensat

  • Blat alb
  • 5 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • Blaturi cu cacao
  • 8 oua
  • 120 g zahar
  • 150 g faina
  • o lingurita praf de copt
  • 150 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 60 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri cafea macinata
  • Pentru crema
  • 200 g unt
  • 400 g lapte condensat caramelizat
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 ml apa
  • 12 g gelatina

Nuca macinata pentru ornat

Mod de preparare Prajitura cu lapte condensat

Pregatim intai blatul alb.

Mixam albusurile spuma cu putina sare.

Adaugam, lingura cu lingura, zaharul si mixam pana ce e diluat complet iar compozitia are consistenta ferma si formeaza tepi la atingere.

Punem faina cernuta, nuca si omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o lingura.

Tapetam o tava de  30/36 cm (daca doriti foi mai inalte, folositi o tava putin mai mica) cu hartie pentru copt, punem compozitia, lingura cu lingura, nivelam frumos.

Setam cuptorul la 160 grade, preincalzim 5 minute apoi introducem tava pentru 15 minute, pana cand foaia devine aurie. Desprindem hartia de copt cand foaia este rece.

Pregatim foile cu cacao.

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam galbenusurile spuma impreuna cu 100 g zahar pana ce se dilueaza toate granulele.

Adaugam uleiul, laptele si laptele condensat si mixam inca un minut. Punem cacaua si cafeaua si omogenizam.

Amestecam faina cu praful de copt si le punem in 2-3 transe peste amestecul de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma apoi adaugam compozitia cu cacao si omogenizam amestecand usor, usor cu o lingura, de jos in sus.

Impartim compozitia in doua tavi egale, tapetate cu hartie pentru copt.

Inclinam usor tavile sa se imparta uniform compozitia, apoi coacem foile in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pentru 20 min fiecare.

Pregatim crema

Punem gelatina in 50 ml apa la hidratat, pentru 10 minute.

Ciocolata, impreuna cu frisca si apa, le punem pe baie de abur si amestecam pana se omogenizeaza.

Intre timp untul (la temperatura camerei) il mixam spuma. Adaugam laptele condensat caramelizat si mixam in continuare.

Cand ciocolata s-a racit o adaugam amestecului cu unt si mixam pana obtinem o crema fina.

Diluam gelatina pe baie de abur, o racim si-o adaugam in crema in fir subtire mixand pana la omogenizare. Dam crema la rece pentru 15-20 minute (pana ce vedem ca incepe sa prinda consistenta). Oprim 2-3 linguri iar cu restul umplem prajitura.

Asamblare

Asezam o foaie de cacao in tava si intindem jumatate din crema. Asezam foaia cu nuca si intindem cealalta jumatate din crema, apoi asezam ultima foaie.

Ungem cu crema ramasa si presaram nuca.

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore bune, apoi o portionam.

O servim fie la cafea, fie alaturi de un ceai aromat 😉

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

4 Comentarii


  1. Mai ai ? 😁😁


  2. Aaa trimite-mi si mie par avion 😀

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email