zurli

Prajitura cu mac si frisca – la Multicooker

Prajitura cu mac si frisca – la Multicooker

prajitura-cu-mac

Ingrediente Prajitura cu mac si frisca

  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml smantana pentru gatit + o lingura zahar
  • 100 frisca
  • un vf. cutit sare
  • o lingura mac

 

Mod de preparare Prajitura cu mac si frisca

  1. Pregateste aparatul Multicooker conectandu-l la sursa de curent.
  2. Mixeaza spuma albusurile cu un vf. cutit sare. Adauga zaharul amestecat cu praful de copt si mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  3. Adauga faina si amidonul, cenute, galbenusurile, si omogenizeaza amestecand usor , de jos in sus.
  4. La final adauga uleiul si macul. Toarna compozitia in vasul aparatului uns cu unt si presarat cu faina si niveleaza.
  5. Seteaza din meniul aparatului functia Bake, setand temperatura la 150 grade si timpul la 45 grade. Apasa START.

Puteti coace blatul si-n cuptorul traditional, la foc mic, intr-o tava cu diametrul de 20 cm.

  1. In ultimele 5 minute invarte blatul pe cealalta parte (sfat primit de la Meri <3).
  2. Scoate blatul pe un platou si taie-l in doua cand se raceste.
  3. Mixeaza frisca impreuna cu smantana si zaharul. Intinde 3 linguri de frisca pe primul blat , aseaza al doilea blat si orneaza cu restul de frisca.

 

prajitura1 pr2

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

2 Comentarii


  1. Arata fantastic, blatul galben cu semintele de mac, e un efect vizual deosebit 🙂


  2. Am venit sa cersec si eu o felie!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email