zurli

Prajitura cu mar si caramel

Prajitura cu mar si caramel

prajitura-cu-mar-si-caramel

prajitura-cu-mar-si-caramel

O delicioasa combinatie preparata special pentru provocarea Dulce ROMANIE2011 -editia de noiembrie.

Imi plac prajiturile simple.
Acele prajituri de care te-apuci la 3-4 dupa-amiaza dar care totusi n-apuca sa vada rasaritul lunii.:))
Pe cuvant..iar n-am desert. Era farfuria goala atunci cand am vrut sa-mi mai bag un „dejt” in caramel.
Noroc ca mai aveam in borcan, am luat o lingura si-am amagit pofta de dulce.
Merita s-o incercati, sincer!

Ingrediente
3 oua
150 gr zahar
100 ml ulei
6 linguri faina
2 linguri amidon
coaja rasa de lamaie
30 ml lapte
7 gr drojdie
un vf cutit sare
2 mere
caramel – cumparat sau preparat in casa

Separi albusul de galbenus.
Galbenusurile le pui intr-un bol impreuna cu zaharul si mixezi 3-4 minute.
Incepi sa adaugi uleiul in fir subtire mixand  in continuare.
Trebuie sa obtii o crema fina, lucioasa.
Adaugi faina, amidonul si omogenizezi. Diluezi drojdia in lapte caldut si o incorporezi in amestec.

Preincalzesti cuptorul.

Bati spuma albusurile.
Le incorporezi usor in compozitie impreuna cu sarea si coaja de lamaie.
Tapetezi tava cu ulei si pesmet si  torni compozitia..
Speli merele, le cureti de coaja si cotor si le tai cubulete.
Le repartizezi deasupra, in tava, peste compozitie.
Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mic (undeva la 165 grade )si lasi la copt pana se rumeneste frumos.
Cred ca vreo 30 minute a durat, Testeaza cu scobitoarea.
Desprinzi usor de peretii tavii si rastorni pe o farfurie.
Cat e calduta toarna caramel..cam cat te lasa sufletul :)))
Zau nu-i de prisos.

Pofta sa ai!

656x381_prajitura-cu-mar-si-caramel-135292 581x656_prajitura-cu-mar-si-caramel-135293

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

29 Comentarii


  1. Oh, ce poza, ramii asa, si te uiti luuuung! 😀


  2. Mmm, ce buna este!!Imi place mult siropul caramel!Pup!


  3. Hmmm, ce combinatie! Foarte buna! Pupici!


  4. Foarte apetisant curge caramelul acela, imi vine sa mal ing pe degete numai uitandu-ma la poza! :))


  5. La cum arata caramelul ala, nu e de mirare ca a disparut… ca un fum… :))


  6. foarte buna prajitura. caramelul ala iti face gura apa!!


  7. Ce bine arata… caramelul cum curge… mi-e pofta! Pup!


  8. Ce bine arata… caramelul cum curge… mi-e pofta! Pup!


  9. vai vai vai , o adevarata nebunie prajiturica asta ;)…


  10. Simona, da’ ce buna a fost!;))


  11. Nati , cat de lung?:))


  12. Licutza, multumesc. Fac mereu sa am acono-n frigider 😉


  13. Adela, pup si eu. Da, chiar a mers super 😉


  14. Liana :))).Te pup!


  15. Alinutzika, multumesc!


  16. Mihaela, asa-i?:))))


  17. Sara si Miki, stiti ce buna fost? Nu stiti, ca n-ati mancat :))


  18. catkitchen- multumesc.


  19. Foarte buna prajiturica! Am trecut-o in postare 😉


  20. Ah, ce-as vrea si eu acum exact o bucatica din prajitura asta! Arata excelent!


  21. Draga mea, tu stii ce starnesti in mine de dimineata? Mai ca te-as manca pe tine. :)))


  22. :))))))
    eu te mananc zilnic :))) asa ca nu-i problema:)))


  23. Ce dimensiuni a avut tava acestei prajituri apetisante ca as vrea sa o fac si eu.

    Complimente!


    • Este o forma cu diametrul de 16 cm dar fiind in forma de floare diametrul creste odata cu inaltimea tavii.
      Oricum recomand o tava micutza, cat poate iesi cu 3 oua?:P:)))


  24. La tava mea de 20cm. ma gandeam.

    Multumesc pt.raspuns!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email