zurli

prajitura-cu-mar-si-frisca-2

prajitura-cu-mar-si-frisca-2

Prajitura cu mar si frisca

prajitura-cu-mar-si-frisca

prajitura-cu-mar-si-frisca

ingrediente pt o tava de 22/30 (o puteti face si intr-o tava mai micuta, va iesi mai inalta)

Aluat
3 oua
o cana zahar
1/2 cana ulei
1/ 2 cana lapte
un plic praf copt
22 linguri faina
putina sare
o lingurita coaja rasa lamaie

Umplutura
7-8 mere mari
8 linguri zahar
2 linguri unt
o lingurita scortisoara
150-200 ml frisca -pt ornat
zahar pudra

Aluat
Punem intr-un bol ouale cu zaharul.
Le mixam timp de 8-10 minute.
Adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin.
Cernem faina impreuna cu praful de copt, le punem peste amestecul cu oua si omogenizam.
Adaugam coaja rasa, sarea si amestecam.

Umplutura
Merele le spalam, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-un vas topim untul. Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana se topesc putin cristalele.
Adaugam marul si lasam sa fiarba timp de 10 min sa se evapore o parte din zeama lasata de mere.
Punem scortisoara si oprim focul.

  preincalzim cuptorul.

Ungem tava cu unt, o tapetam cu faina si turnam jumatate din cantitatea de aluat.
Nivelam cu o lingura si repartizam deasupra, uniform, umplutura de mere.
Punem lingura cu lingura si restul de aluat, nivelam si dam tava la cuptor, la foc mic pentru 35-40 min.

Calduta o pudram cu zahar.
Cand s-a racit o portionam si punem pe fiecare bucata cate putina frisca.
E delicioasa si simplu tare de facut.

prajitura-cu-mar-si-frisca-1

prajitura-cu-mar-si-frisca-1

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

15 Comentarii


  1. Ghini duamna! Reteta nu ne dai?;;)


  2. Exact asta urmeaza sa fac ca tare mi-ai facut pofta!


  3. A venit sezonul merelor. Apetisant arata! Pup


  4. Iti face pofta… apetisanta prajitura ta. Pupici!


  5. Iti face pofta… apetisanta prajitura ta. Pupici!


  6. Ci dreptati ai … bunaaaaaaaaaaa si usurel di facut .
    Onestiul ti saluta si azi .


  7. iar salivez.ma omori cu zile.noroc ca stai departe ca altfel te-as vizita zilnic,chiar si nepoftita.puppp


  8. cea mai simpla si cea mai buna !!!!


  9. Of e musai sa invart ceva cu mar ,zilele astea ca nu se mai poate!!:)Grozava!!!!


  10. o bunatate ai aici!! si ce prezentare!! pup Gabyta!


  11. Imi place prajitura asta, si pare usor de facut 🙂


  12. Ce frumos arata………..vreau si eu o bucata ,imi dai?
    Seara frumoasa!


  13. Hi Gabriela, Your Apple Cake with Cream recipe has been selected to be featured in a Recipe Guessing Game. Please share the following link with your friends and fans. To play, go here: http://knapkins.com/guess_games/152?source=blog Congrats again!! 🙂

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email