Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura simpla si buna , pe placul intregii familii.

Intr-o zi a fost gata! 🙂

prajitura-cu-mascarpone-si-ciocolata-385725

Ingrediente Prajitura cu mascarpone si ciocolata

  • Blaturi
  • 4 oua
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 120 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina (puteti incerca cu 5 g, cred ca e ok si-asa deoarece vad in comentarii ca se specifica c-au incercat cu 10 si a iesit crema tare. desi la mine a fost perfecta cu 10, incercati din start cu 5 g )
  • 30 ml lapte

prajitura-cu-mascarpone-si-ciocolata-385727

[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si ciocolata „]

  1. Blaturi.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.
  4. Intr-un bol cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adaugam grisul, amestecam, apoi adaugam amestecul de galbenusuri.
  5. Mixam spuma albusurile impreuna cu un vf cutit sare, le punem peste compozitia cu cacao si amestecam usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza totul.
  6. Impartim compozitia egal in doua boluri.
  7. Tapetam o tava de 20/24 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia dintr-un bol, nivelam frumos si dam tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coacem foaia la foc mediu, pentru 14-15 minute. Depinde de cuptor, verificati! Poate fi gata si-n 10-12 minute.
  9. Procedam la fel si cu compozitia din celalalt bol.
  10. Lasam sa se raceasca apoi desprindem hartia de copt.
  11. Crema
  12. Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece.
  13. Intr-un bol metalic punem ciocolata rupta bucatele si frisca. Punem bolul deasupra unui vas in care fierbe apa si amestecam pana se omogenizeaza cele doua ingrediente.
  14. Lasam sa se racoreasca 2-3 minute, adaugam mascarpone si mixam usor.
  15. Vom obtine un amestec de consistenta unei smantani subtirele.
  16. Punem laptele la incalzit si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere (nu lasam sa dea in clocot! doar incalzim). Oprim si adaugam gelatina hidratata, amestecam si omogenizam.
  17. Lasam la racit apoi adaugam in fir subtire peste crema de mascarpone si mixam usor.
  18. Dam vasul la rece pentru 20 minute, timp in care crema se va lega, apoi…o mancam cu lingura :))).
  19. Asezam prima foaie de blat, turnam crema (oprim 3 linguri), nivelam si asezam cea de-a doua foaie.
  20. Intindem crema ramasa si dam prajitura la rece pentru cateva ore.
  21. Portionam cu un cutit umed, subtire.

[/preparare]

 

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Superbuna, ador crema asta!


  2. Nu m-ajuta rahatul asta de PC sa vad si pozele , dar cred c-a fost si chipesa , dar mai ales delicioasa .


  3. Am incercat cu 10 grame de gelatina si crema este foarte tare, a fost o crema tare precum scoarta de copac. Care sa fie problema?


    • Buna dimineata, Maria!
      Proportia de gelatina folosita intr-un preparat este de 12-17 g la 500 g de compozitie mai lichida (desi eu asa pun si la creme in general, de exemplu la tortul diplomat), iar eu am folosit 10 g la 500 g crema, nu ar fi trebuit sa fie crema tare.
      N-am idee cu care dintre celelalte ingrediente o fi reactionat gresit dar sub nicio forma n-ar fi trebuit sa fie tare. Oare sa incerci cu 5 g?
      Imi pare tare rau 🙁


    • Inainte de a adauga gelatina, ce consistenta avea crema?


      • Inainte de a adauga gelatina era o crema subtire, nu o puteam folosi ca atare, am adaugaut gelatina, am lasat putin la frigider, numai ca in momentul in care am taiat_o, cateva ore mai tarziu, crema era foarte tare. Blatul e foarte bun, am intampinat ceva probleme cu crema asa ca data viitoare cred ca am sa pun doar 5 grame de gelatina.
        O zi buna!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Un desert delicios, un produs de patiserie grozav de bun de servit si cald si rece. Bougatsa – un indragit preparat grecesc , traditional, cremos si aromat, de care te indragostesti de la prima imbucatura! […]

Rulada cu crema de ciocolata

Rulada cu crema de ciocolata

Mi se parea greu sa fac rulade :). Dulci, sarate, nu-mi ieseau niciodata, se rupeau cand le rulam. Vina mea? Nici vorba! 🙂 Vina cuptorului. Daca nu ti-l coace uniform, cum sa poti rula un […]

Placinta cu branza

Placinta cu branza

Poate n-o fi cel mai cremos si dulce desert, dar cu siguranta e mult mai bun si mai sanatos si-l dau cu mai mare incredere copiilor, bunicilor si tuturor celor care-mi calca pragul. Ba mai […]

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca. Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :))) O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat. Aroma delicioasa…va las s-o […]