zurli

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura simpla si buna , pe placul intregii familii.

Intr-o zi a fost gata! 🙂

prajitura-cu-mascarpone-si-ciocolata-385725

Ingrediente Prajitura cu mascarpone si ciocolata

  • Blaturi
  • 4 oua
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 120 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina (puteti incerca cu 5 g, cred ca e ok si-asa deoarece vad in comentarii ca se specifica c-au incercat cu 10 si a iesit crema tare. desi la mine a fost perfecta cu 10, incercati din start cu 5 g )
  • 30 ml lapte

prajitura-cu-mascarpone-si-ciocolata-385727

[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si ciocolata „]

  1. Blaturi.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.
  4. Intr-un bol cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adaugam grisul, amestecam, apoi adaugam amestecul de galbenusuri.
  5. Mixam spuma albusurile impreuna cu un vf cutit sare, le punem peste compozitia cu cacao si amestecam usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza totul.
  6. Impartim compozitia egal in doua boluri.
  7. Tapetam o tava de 20/24 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia dintr-un bol, nivelam frumos si dam tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coacem foaia la foc mediu, pentru 14-15 minute. Depinde de cuptor, verificati! Poate fi gata si-n 10-12 minute.
  9. Procedam la fel si cu compozitia din celalalt bol.
  10. Lasam sa se raceasca apoi desprindem hartia de copt.
  11. Crema
  12. Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece.
  13. Intr-un bol metalic punem ciocolata rupta bucatele si frisca. Punem bolul deasupra unui vas in care fierbe apa si amestecam pana se omogenizeaza cele doua ingrediente.
  14. Lasam sa se racoreasca 2-3 minute, adaugam mascarpone si mixam usor.
  15. Vom obtine un amestec de consistenta unei smantani subtirele.
  16. Punem laptele la incalzit si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere (nu lasam sa dea in clocot! doar incalzim). Oprim si adaugam gelatina hidratata, amestecam si omogenizam.
  17. Lasam la racit apoi adaugam in fir subtire peste crema de mascarpone si mixam usor.
  18. Dam vasul la rece pentru 20 minute, timp in care crema se va lega, apoi…o mancam cu lingura :))).
  19. Asezam prima foaie de blat, turnam crema (oprim 3 linguri), nivelam si asezam cea de-a doua foaie.
  20. Intindem crema ramasa si dam prajitura la rece pentru cateva ore.
  21. Portionam cu un cutit umed, subtire.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Superbuna, ador crema asta!


  2. Nu m-ajuta rahatul asta de PC sa vad si pozele , dar cred c-a fost si chipesa , dar mai ales delicioasa .


  3. Am incercat cu 10 grame de gelatina si crema este foarte tare, a fost o crema tare precum scoarta de copac. Care sa fie problema?


    • Buna dimineata, Maria!
      Proportia de gelatina folosita intr-un preparat este de 12-17 g la 500 g de compozitie mai lichida (desi eu asa pun si la creme in general, de exemplu la tortul diplomat), iar eu am folosit 10 g la 500 g crema, nu ar fi trebuit sa fie crema tare.
      N-am idee cu care dintre celelalte ingrediente o fi reactionat gresit dar sub nicio forma n-ar fi trebuit sa fie tare. Oare sa incerci cu 5 g?
      Imi pare tare rau 🙁


    • Inainte de a adauga gelatina, ce consistenta avea crema?


      • Inainte de a adauga gelatina era o crema subtire, nu o puteam folosi ca atare, am adaugaut gelatina, am lasat putin la frigider, numai ca in momentul in care am taiat_o, cateva ore mai tarziu, crema era foarte tare. Blatul e foarte bun, am intampinat ceva probleme cu crema asa ca data viitoare cred ca am sa pun doar 5 grame de gelatina.
        O zi buna!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email