zurli

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura simpla si buna , pe placul intregii familii.

Intr-o zi a fost gata! 🙂

prajitura-cu-mascarpone-si-ciocolata-385725

Ingrediente Prajitura cu mascarpone si ciocolata

  • Blaturi
  • 4 oua
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • un vf cutit sare
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 120 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina (puteti incerca cu 5 g, cred ca e ok si-asa deoarece vad in comentarii ca se specifica c-au incercat cu 10 si a iesit crema tare. desi la mine a fost perfecta cu 10, incercati din start cu 5 g )
  • 30 ml lapte

prajitura-cu-mascarpone-si-ciocolata-385727

[preparare title=”Mod de preparare Prajitura cu mascarpone si ciocolata „]

  1. Blaturi.
  2. Separam albusurile de galbenusuri.
  3. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.
  4. Intr-un bol cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Adaugam grisul, amestecam, apoi adaugam amestecul de galbenusuri.
  5. Mixam spuma albusurile impreuna cu un vf cutit sare, le punem peste compozitia cu cacao si amestecam usor, de jos in sus, pana se omogenizeaza totul.
  6. Impartim compozitia egal in doua boluri.
  7. Tapetam o tava de 20/24 cm cu hartie pentru copt, turnam compozitia dintr-un bol, nivelam frumos si dam tava in cuptorul preincalzit.
  8. Coacem foaia la foc mediu, pentru 14-15 minute. Depinde de cuptor, verificati! Poate fi gata si-n 10-12 minute.
  9. Procedam la fel si cu compozitia din celalalt bol.
  10. Lasam sa se raceasca apoi desprindem hartia de copt.
  11. Crema
  12. Punem gelatina la hidratat in cateva linguri apa rece.
  13. Intr-un bol metalic punem ciocolata rupta bucatele si frisca. Punem bolul deasupra unui vas in care fierbe apa si amestecam pana se omogenizeaza cele doua ingrediente.
  14. Lasam sa se racoreasca 2-3 minute, adaugam mascarpone si mixam usor.
  15. Vom obtine un amestec de consistenta unei smantani subtirele.
  16. Punem laptele la incalzit si lasam pe foc pana ajunge la punctul de fierbere (nu lasam sa dea in clocot! doar incalzim). Oprim si adaugam gelatina hidratata, amestecam si omogenizam.
  17. Lasam la racit apoi adaugam in fir subtire peste crema de mascarpone si mixam usor.
  18. Dam vasul la rece pentru 20 minute, timp in care crema se va lega, apoi…o mancam cu lingura :))).
  19. Asezam prima foaie de blat, turnam crema (oprim 3 linguri), nivelam si asezam cea de-a doua foaie.
  20. Intindem crema ramasa si dam prajitura la rece pentru cateva ore.
  21. Portionam cu un cutit umed, subtire.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

6 Comentarii


  1. Superbuna, ador crema asta!


  2. Nu m-ajuta rahatul asta de PC sa vad si pozele , dar cred c-a fost si chipesa , dar mai ales delicioasa .


  3. Am incercat cu 10 grame de gelatina si crema este foarte tare, a fost o crema tare precum scoarta de copac. Care sa fie problema?


    • Buna dimineata, Maria!
      Proportia de gelatina folosita intr-un preparat este de 12-17 g la 500 g de compozitie mai lichida (desi eu asa pun si la creme in general, de exemplu la tortul diplomat), iar eu am folosit 10 g la 500 g crema, nu ar fi trebuit sa fie crema tare.
      N-am idee cu care dintre celelalte ingrediente o fi reactionat gresit dar sub nicio forma n-ar fi trebuit sa fie tare. Oare sa incerci cu 5 g?
      Imi pare tare rau 🙁


    • Inainte de a adauga gelatina, ce consistenta avea crema?


      • Inainte de a adauga gelatina era o crema subtire, nu o puteam folosi ca atare, am adaugaut gelatina, am lasat putin la frigider, numai ca in momentul in care am taiat_o, cateva ore mai tarziu, crema era foarte tare. Blatul e foarte bun, am intampinat ceva probleme cu crema asa ca data viitoare cred ca am sa pun doar 5 grame de gelatina.
        O zi buna!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email