mnb

Prajitura cu mascarpone si fructe

5.11KVizualizări
0
(0)
Print Friendly, PDF & Email

Desi ideea era sa fac o Amandina, de cum am vazut reteta asta pe bucataras.ro, m-am razgandit :))

Si nu-mi pare rau. Este foarte foarte buna!

prajitura-cu-mascarpone- si fructe

[ingredients title=”Ingredients”]

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema

  • 2 cutii mascarpone (250 gr cutia)
  • 200 ml smantana
  • 7-8 linguri zahar pudra (puneti 7 si gustati. mie imi place mai dulce si pun 8)
  • 400 gr fructe (eu am avut congelate, mix de capsune, zmeura si afine)
  • un plic si jumatate gelatina granule
  • zahar vanilat

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

[/ingredients]

prajitura cu mascarpone si fructe2

fg2[directions title=”Directions”]

  1. Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare.
  2. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
  3. Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus (nu circular).
  4. Tapeteaza o tava de 22/25 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  5. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa-l la racit apoi pune-l intr-o tava pe care ai tapetat-o cu folie alimentara.
  7. Smantana, mascarpone + 5 linguri zahar pudra mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  8. Imparte amestecul in 2 boluri.
  9. Pune gelatina la hidratat in 5 linguri apa.
  10. Fructele congelate pune-le intr-un vas la foc impreuna cu 50 ml apa si 2-3 linguri zahar pudra. Lasa sa dea in clocot si baga 2 minute blenderul pentru a pasa fructele. In amestecul fierbinte pune gelatina hidratata si amesteca usor pana la diluarea gelatinei.
  11. Ia din amestec cu lingura si pune pese blatul racit (cam 1/3 din amestec)
  12. Restul raceste-l bine si pune-l intr-unul din bolurile cu crema mascarpone. Omogenizeaza.
  13. Ia lingura cu  lingura din crema alba si distribuie peste blat.
  14. Pune si crema roz intercaland culorile. Trebuie sa obtii un amestec marmorat cand o vei taia, asa ca in foto.
  15. Niveleaza cu o spatula si da tava la frigider. Poti s-o lasi peste noapte.
  16. O scoti, tai marginile apoi o portionezi in cuburi potrivite ca marime. Mie mi-au iesit 28 de bucati.
  17. Ingredientele pentru glazura le pui intr-un bol si le omogenizezi pe baie de abur.
  18. Iei cate o lingura si pui peste fiecare prajitura.
  19. Optional pui si un mot de frisca. Eu am avut ramasa putina crema  de la alta prajitura, voi o puteti lasa asa sau sa puneti mot de frisca.

[/directions]

Sursa

prajitura-mascarpone

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

5 Comments

Leave a Reply

20 + ten =