Prajitura cu mascarpone si fructe

Prajitura cu mascarpone si fructe

Desi ideea era sa fac o Amandina, de cum am vazut reteta asta pe bucataras.ro, m-am razgandit :))

Si nu-mi pare rau. Este foarte foarte buna!

prajitura-cu-mascarpone- si fructe

Ingredients

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema

  • 2 cutii mascarpone (250 gr cutia)
  • 200 ml smantana
  • 7-8 linguri zahar pudra (puneti 7 si gustati. mie imi place mai dulce si pun 8)
  • 400 gr fructe (eu am avut congelate, mix de capsune, zmeura si afine)
  • un plic si jumatate gelatina granule
  • zahar vanilat

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

prajitura cu mascarpone si fructe2

fg2

Directions

  1. Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare.
  2. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
  3. Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus (nu circular).
  4. Tapeteaza o tava de 22/25 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  5. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa-l la racit apoi pune-l intr-o tava pe care ai tapetat-o cu folie alimentara.
  7. Smantana, mascarpone + 5 linguri zahar pudra mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  8. Imparte amestecul in 2 boluri.
  9. Pune gelatina la hidratat in 5 linguri apa.
  10. Fructele congelate pune-le intr-un vas la foc impreuna cu 50 ml apa si 2-3 linguri zahar pudra. Lasa sa dea in clocot si baga 2 minute blenderul pentru a pasa fructele. In amestecul fierbinte pune gelatina hidratata si amesteca usor pana la diluarea gelatinei.
  11. Ia din amestec cu lingura si pune pese blatul racit (cam 1/3 din amestec)
  12. Restul raceste-l bine si pune-l intr-unul din bolurile cu crema mascarpone. Omogenizeaza.
  13. Ia lingura cu  lingura din crema alba si distribuie peste blat.
  14. Pune si crema roz intercaland culorile. Trebuie sa obtii un amestec marmorat cand o vei taia, asa ca in foto.
  15. Niveleaza cu o spatula si da tava la frigider. Poti s-o lasi peste noapte.
  16. O scoti, tai marginile apoi o portionezi in cuburi potrivite ca marime. Mie mi-au iesit 28 de bucati.
  17. Ingredientele pentru glazura le pui intr-un bol si le omogenizezi pe baie de abur.
  18. Iei cate o lingura si pui peste fiecare prajitura.
  19. Optional pui si un mot de frisca. Eu am avut ramasa putina crema  de la alta prajitura, voi o puteti lasa asa sau sa puneti mot de frisca.

Sursa

prajitura-mascarpone

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Absolut delicioasa. Paste fericit, cu sanatate si tot ce va doriti pentru toata familia!


  2. Paste fericit Gaby ! Sanatate si bucurii ! 🙂
    Foarte faina prajitura !


  3. Invierea Domnului sa-ti aduca impacarea sufleteasca, bucurii si belsug! Te sarut!


  4. Ce frumoase sunt prajiturelele tale,Gaby! Te pup!


  5. Vaaaiiii cum arata prajitura asta! Si cred ca-i absolut delicioasa! :X:X

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Tort cu cirese si ciocolata

Tort cu cirese si ciocolata

Un tort destul de rapid si destul de usor de facut. Blat pentru tort, crema de ciocolata, putin sirop si cirese/merg foarte bine si visine Hai ca nu-i greu 😉 Ingrediente Blat pentru tort 7 […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Prajitura cu iaurt si capsuni/Prajitura cu iaurt si fructe

Stiti ce-am facut la 10 minute dupa ce s-a copt prajitura asta? Am mai facut una :)) Nu tine! Prea buna, dispare prea repede! Acum NIMENI nu poate sa-mi zica ca nu-i buna reteta :)), […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Pentru aniversarea de anul acesta a fiicei mele, am ales sa fac un tort diplomat. Si cum capsunile sunt vedetele acestui sezon, n-am dat gres sa le aleg ca fiind singurele fructe pe care le-am […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornuri moi

Cornuri moi

Bunici cu dinti mai putintei? :)) Copii mici? Nicio problema! Toti le pot manca! Sunt atat de moi! Cand am vazut titlul acestei retete, „cornuri moi moi moi” zic – Hai ma! Cat de moi […]

Print Friendly, PDF & Email