zurli

Prajitura cu mascarpone si fructe

Prajitura cu mascarpone si fructe

Desi ideea era sa fac o Amandina, de cum am vazut reteta asta pe bucataras.ro, m-am razgandit :))

Si nu-mi pare rau. Este foarte foarte buna!

prajitura-cu-mascarpone- si fructe

Ingredients

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa

Crema

  • 2 cutii mascarpone (250 gr cutia)
  • 200 ml smantana
  • 7-8 linguri zahar pudra (puneti 7 si gustati. mie imi place mai dulce si pun 8)
  • 400 gr fructe (eu am avut congelate, mix de capsune, zmeura si afine)
  • un plic si jumatate gelatina granule
  • zahar vanilat

Glazura

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 75 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

prajitura cu mascarpone si fructe2

fg2

Directions

  1. Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza spuma albusurile cu un varf de cutit sare.
  2. Adauga treptat zaharul mixand pana la diluare.Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
  3. Peste albusurile spuma adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand usor cu o lingura, de jos in sus (nu circular).
  4. Tapeteaza o tava de 22/25 cm cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
  5. Coace blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
  6. Lasa-l la racit apoi pune-l intr-o tava pe care ai tapetat-o cu folie alimentara.
  7. Smantana, mascarpone + 5 linguri zahar pudra mixeaza-le usor pana la omogenizare.
  8. Imparte amestecul in 2 boluri.
  9. Pune gelatina la hidratat in 5 linguri apa.
  10. Fructele congelate pune-le intr-un vas la foc impreuna cu 50 ml apa si 2-3 linguri zahar pudra. Lasa sa dea in clocot si baga 2 minute blenderul pentru a pasa fructele. In amestecul fierbinte pune gelatina hidratata si amesteca usor pana la diluarea gelatinei.
  11. Ia din amestec cu lingura si pune pese blatul racit (cam 1/3 din amestec)
  12. Restul raceste-l bine si pune-l intr-unul din bolurile cu crema mascarpone. Omogenizeaza.
  13. Ia lingura cu  lingura din crema alba si distribuie peste blat.
  14. Pune si crema roz intercaland culorile. Trebuie sa obtii un amestec marmorat cand o vei taia, asa ca in foto.
  15. Niveleaza cu o spatula si da tava la frigider. Poti s-o lasi peste noapte.
  16. O scoti, tai marginile apoi o portionezi in cuburi potrivite ca marime. Mie mi-au iesit 28 de bucati.
  17. Ingredientele pentru glazura le pui intr-un bol si le omogenizezi pe baie de abur.
  18. Iei cate o lingura si pui peste fiecare prajitura.
  19. Optional pui si un mot de frisca. Eu am avut ramasa putina crema  de la alta prajitura, voi o puteti lasa asa sau sa puneti mot de frisca.

Sursa

prajitura-mascarpone

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

5 Comentarii


  1. Absolut delicioasa. Paste fericit, cu sanatate si tot ce va doriti pentru toata familia!


  2. Paste fericit Gaby ! Sanatate si bucurii ! 🙂
    Foarte faina prajitura !


  3. Invierea Domnului sa-ti aduca impacarea sufleteasca, bucurii si belsug! Te sarut!


  4. Ce frumoase sunt prajiturelele tale,Gaby! Te pup!


  5. Vaaaiiii cum arata prajitura asta! Si cred ca-i absolut delicioasa! :X:X

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email