Prajitura cu menta si ciocolata

Prajitura cu menta si ciocolata

Aceasta prajitura s-a „nascut” din dragostea mea pentru combinatia menta-ciocolata. Desi am colindat tot netul sa gasesc o prajitura cu aceste doua ingrediente, nu mi-a satisfacut niciuna gusturile.Nu voiam frisca vegetala si gelatina :-s. M-am oprit totusi la o crema de menta cu amidon,urmand sa aleg apoi blatul.
Apucandu-ma intai de crema ,am mixat spuma untul cu zahar si am adaugat sirop de menta. Gustand si constatand cat e de bun…mi-am creat prajitura personalizata:))).
S-au vrut initial a fi perfecte ca si aspect,insa ..venind musafiri,oameni la masa,copiii exact atunci intrau pe usa,m-am enervat :)) nu am mai avut rabdare,am dat totul peste cap  si-am taiat-o fara a o lasa sa se intareasca:).
Asa ca sunt cam..flendurite:))) dar garantez pentru gust,pentru cei ce iubesc..ciocolata si menta.

Blat:
4 oua
100 gr zahar
125 gr faina
3 linguri cacao
100 gr ciocolata
o lingurita praf copt
un vf cutit sare
60 ml apa calduta

Crema:
200 gr unt
100 gr margarina Unirea
15 linguri sirop menta
200-250 gr zahar pudra
un galbenus de ou

Glazura 1
100 gr ciocolata
2 linguri sirop menta
40 gr unt

Glazura 2
220 gr ciocolata
o lingura zahar
o lingura sirop menta
80 gr unt
o lingura ulei

Sirop
200 ml apa fiarta
3 linguri sirop menta

Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa,fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele.
Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin.
Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugam in trei etape, amestecand usor cu lingura de lemn.
Albusurile le mixam spuma.Adaugam 2/3 din ele si amestecam,apoi si restul amestecand foarte fin.
Turnam compozitia intr-o tava de 20/25 in care am pus folie de aluminiu, si am tapetat cu ulei si faina.
Coacem la 165-170 grade timp de 25min. (Facem proba cu scobitoarea).

Crema:
Untul si margarina le lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care le frecam usor,adaugam zaharul si siropul de menta si mixam spuma. Adaugam si galbenusul si mai mixam putin.
PONT FOARTE IMPORTANT!:))- Daca vi se taie orice crema cu unt/margarina, puneti bolul in care preparati crema pe baie de abur si mixati in continuare. Isi va reveni imediat.

Asamblare
Taiem blatul racit in doua, pe orizontala.
Primul blat il insiropam cu jumatate din siropul obtinut prin amestecarea siropului de menta cu apa fiarta.
Punem jumatate din cantitatea de crema apoi preparam glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric.
Racim destul de mult, nu trebuie sa uitam ca, crema contine unt, apoi intindem frumos glazura peste crema.
Dam pentru 10 min. la frigider, scoatem si intindem restul de crema.
Asezam blatul al doilea , insiropam si dam la frigider pentru cel putin doua ore (nu cum am facut eu:)))).
Scoatem si cu un cutit zimtat portionam.
Preparam glazura doi, si calduta, pe prajitura rece, o punem cu lingura pe fiecare bucatica mentolata (muhaha, ce inteligent i-am spus :))) )

Am pus si poza cu siropul. Am mai cumparat sirop, produs de alte firme, care era incolor si destul de putin mentolat. Acesta este grozav! Verde si puternic aromat.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

9 Comentarii


  1. Foarte faina reteta ta!!!
    Ce bine ca aveti carefour…noi nu avem in zona si tare plang dupa niste hartie pentru bomboane si aici nu se gaseste defel la noi:((


  2. Bianca, multumesc frumos.
    Nu..nu avem..nu gasesc mai nimic aici unde stau eu. Mi l-a trimis o prietena din Buzau.
    Grea bucatareala asta, cere sacrificii:))))
    pupici.


  3. Foarte buna trebuie sa fie! Si mie imi place menta…tare tare.


  4. ehee, buna combinatia. Am facut si eu sirop de menta de citeva ori, dar cu frisca naturala si sirop de menta, acelasi ca si tine. Sau se mai gaseste acelasi gen de sirop in Auchan daca nu ma insel, tot francezii astia…
    Cred ca e buna crema de menta cu unt, dar e mai usoara cu frisca. Oricum mie imi place f f mult.


  5. Miha, multumesc.
    CCris, cum ai facut-o cu frisca naturala?
    Ce ai pus sa se intareasca?
    Multumesc.


  6. Visez la ea…dar tot o fac eu…minunata!


  7. Trebuie sa fie fffoarte buna, ca de aratat, arata foarte bine.


  8. Multumesc, Andreea.
    noua ne-a placut mult. o s-o fac de Paste.
    pupici.

  9. Pingback: Cupcakes cu sirop de menta si ciocolata /Cooking with my soul

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Dobos

Prajitura Dobos

Cine a zis ca prajitura Dobos e greu de facut? Nu-i greu deloc! A…daca nu-ti place sa faci foi (la reteta asta ai un pont fain) atunci nu-ti va placea sa faci nici asta, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Print Friendly, PDF & Email
Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Print Friendly, PDF & Email
Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Print Friendly, PDF & Email