Prajitura cu menta si mascarpone (Cake After Eight)

Prajitura cu menta si mascarpone (Cake After Eight)

656x556_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101396656x440_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101395
Am facut cu ceva timp in urma, o prajitura combinand menta si ciocolata, doua dintre ingredientele mele preferate in materie de dulciuri.
Corina a vazut-o, a vrut si ea, dar a adaptat cu ce avea la indemana. Si uite asa s-a nascut o alta prajitura cu aceeasi combinatie , dar cu o textura mult diferita.
E atat de pufoasa si de bunaaaa. Am mancat aseara o felie si acum, dimineata, desi e doar ora 8 juma :)) , doua felii.
Multumesc Corina. E un deliciu!!!Aduce mult mai bine cu ciocolata After Eight , decat prajiturica mea :D.

Ingrediente blat
3 oua
75 gr zahar
75 gr faina
100 gr ciocolata
o lingurita praf copt
50 gr unt
un praf de sare

Ingrediente crema
200 gr smantana(sau frisca indulcita)
4-5 linguri zahar(nu mai punem daca frisca e deja dulce)
150 gr mascarpone
6 linguri sirop de menta

Glazura.
3-4 linguri zahar pudra cu amidon
1-2 linguri apa rece
o lingura cacao

656x556_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101396

Mod de preparare
blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea, apoi adaungam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste.
Untul il topim impreuna cu ciocolata. Racim.
Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor.
Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie pentru copt si coacem la foc mediu timp de aprox 20 min.
Lasam la racit in cuptor.

Crema:
Smantana o mixam impreuna cu zaharul (eventual cu un plic intaritor, daca este cazul), pana se intareste bine. Adaugam mascarpone si siropul de menta si mai mixam un minut.

(e delicioasa crema asta !!!)

Cand blatul este rece, intindem uniform crema iar apoi preparam glazura.

Amestecam ingredientele si le frecam bine cu lingura iar apoi ne jucam cu glazura deasupra prajiturii.
Dublati cantitatile daca doriti acoperirea completa a cremei.

Dam la rece.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Foarte frumos Rezultat.Compliment


  2. Multumesc frumos.


  3. o felie pe care nu o poti refuza 😀


  4. Anto, yamy yamy :)))


  5. Nati, pentru iubitorii mentei e divina 😉
    pup.week-end frumos.


  6. Natalia, multumesc frumos.


  7. imi place muuult prajitura asta, o tin minte de cand ai postat-o :). doar ca nu gasesc sirop de menta la Timi, sau probabil n-am cautat unde trebuie. pana la urma o sa-l fac si fac si prajitura urgent :))


  8. Delia, nici eu nu gasesc aici, am dat strigare pana-n Buzau:)))).Poate gasesti sa rogi sa-ti trimita cineva; daca faci tu e si mai bine 😉
    .Pupici.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegem hota de bucatarie

Cum alegem hota de bucatarie

Am exact un an de cand m-am mutat la casa. Nu era achizitionat totul in interior, dar daca am fi asteptat, am fi prelungit mult termenul mutarii, asa ca am facut acest pas cu gandul […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email