Prajitura cu menta si mascarpone (Cake After Eight)

Prajitura cu menta si mascarpone (Cake After Eight)

656x556_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101396656x440_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101395
Am facut cu ceva timp in urma, o prajitura combinand menta si ciocolata, doua dintre ingredientele mele preferate in materie de dulciuri.
Corina a vazut-o, a vrut si ea, dar a adaptat cu ce avea la indemana. Si uite asa s-a nascut o alta prajitura cu aceeasi combinatie , dar cu o textura mult diferita.
E atat de pufoasa si de bunaaaa. Am mancat aseara o felie si acum, dimineata, desi e doar ora 8 juma :)) , doua felii.
Multumesc Corina. E un deliciu!!!Aduce mult mai bine cu ciocolata After Eight , decat prajiturica mea :D.

Ingrediente blat
3 oua
75 gr zahar
75 gr faina
100 gr ciocolata
o lingurita praf copt
50 gr unt
un praf de sare

Ingrediente crema
200 gr smantana(sau frisca indulcita)
4-5 linguri zahar(nu mai punem daca frisca e deja dulce)
150 gr mascarpone
6 linguri sirop de menta

Glazura.
3-4 linguri zahar pudra cu amidon
1-2 linguri apa rece
o lingura cacao

656x556_prajitura-cu-menta-si-mascarpone-101396

Mod de preparare
blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea, apoi adaungam zaharul in ploaie si mixam pana se topeste.
Untul il topim impreuna cu ciocolata. Racim.
Amestecam galbenusurile cu untul si ciocolata racite apoi le adaugam peste albusurile batute spuma amestecand usor.
Adaugam si faina impreuna cu praful de copt si omogenizam.

Turnam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm, tapetata cu hartie pentru copt si coacem la foc mediu timp de aprox 20 min.
Lasam la racit in cuptor.

Crema:
Smantana o mixam impreuna cu zaharul (eventual cu un plic intaritor, daca este cazul), pana se intareste bine. Adaugam mascarpone si siropul de menta si mai mixam un minut.

(e delicioasa crema asta !!!)

Cand blatul este rece, intindem uniform crema iar apoi preparam glazura.

Amestecam ingredientele si le frecam bine cu lingura iar apoi ne jucam cu glazura deasupra prajiturii.
Dublati cantitatile daca doriti acoperirea completa a cremei.

Dam la rece.

 
loading...

Comentarii prin FaceBook

10 Comentarii

  1. Anonymous says:

    Foarte frumos Rezultat.Compliment


  2. Multumesc frumos.


  3. o felie pe care nu o poti refuza 😀


  4. Anto, yamy yamy :)))


  5. Nati, pentru iubitorii mentei e divina 😉
    pup.week-end frumos.


  6. Natalia, multumesc frumos.


  7. imi place muuult prajitura asta, o tin minte de cand ai postat-o :). doar ca nu gasesc sirop de menta la Timi, sau probabil n-am cautat unde trebuie. pana la urma o sa-l fac si fac si prajitura urgent :))


  8. Delia, nici eu nu gasesc aici, am dat strigare pana-n Buzau:)))).Poate gasesti sa rogi sa-ti trimita cineva; daca faci tu e si mai bine 😉
    .Pupici.

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Cum alegi maşina de tocat carne?

Cum alegi maşina de tocat carne?

  De ceva timp mi-a trecut prin minte sa tratez pe blog si articole despre produse si electrocasnice indispensabile in bucataria noastra. C-or fi alimente, produse de curatenie, ustensile, vase de bucatarie sau electrocasnice pe […]

Mini-cornuri cu ciocolata

Mini-cornuri cu ciocolata

De ce sa cumperi cornuri, cand poti face tu acasa? Mini cornuri delicioase, aromate, umplute cu preferata copiilor – ciocolata! Eu va zic din start sa dublati cantitatile de ingrediente 😀 Ingrediente Mini-cornuri cu ciocolata […]

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Poale-n brau – placinte moldovenesti

Cine locuieste in zona moldovei cu singuranta mananca sau face – poale-n brau. Acele placintele bune cu branza care inunda casa cu-n miros dumnezeiesc! Reteta difera de la gospodina la gospodina, a mea suna cam […]

Prajitura cu visine si ciocolata

Prajitura cu visine si ciocolata

Voiam o prajitura cu ciocolata, da-mi inchipuiam deja ca, la poftele ce le aveam in acel moment, mi s-ar parea prea dulce. Voiam o prajitura cu visine, da’ nu pandispan cu fructe ci ceva mai […]