zurli

Prajitura cu mere si foi din faina integrala

Prajitura cu mere si foi din faina integrala

Desi sambata as fi preparat o prajitura cu crema de ness, stiu ca ai mei copii iubesc prajiturile cu mere sau cu branza de vaci, asa c-am renuntat in favoarea lor.

O bunatate de prajitura, care se topeste-n gura, plina de gust si arome.

prajitura-cu-mere

Ingrediente Prajitura cu mere si foi din faina integrala

  • Pentru foi
  • 200 gr unt
  • un ou si un galbenus
  • 3 linguri zahar
  • 450-500 gr faina integrala
  • zahar vanilat
  • putin lapte rece
  • putina sare
  • Umplutura
  • 12 mere
  • 30 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • anason stelat
  • scortisoara
  • o lingurita extract de vanilie

Zahar pudra pentru pudrat la final

mar2

Mod de preparare Prajitura cu mere si foi din faina integrala

  1. Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat.
  2. Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele.
  3. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina.
  4. Trebuie s-avem in final un aluat ferm, nelipicios, destul de tare incat sa poata fi intins cu sucitorul.
  5. Am acoperit cu folie alimentara si am dat bolul la rece cat timp m-am ocupat de umplutura.
  6. Am spalat bine merele si le-am curatat de coaja.
  7. Intr-o cratita incapatoare am pus zaharul la caramelizat. Intre timp am dat merele pe razatoarea cu ochiuri mari.
  8. Cand a capatat culoarea chihlimbarului am adaugat untul si am omogenizat rapid.
  9. Am pus apoi merele, scortisoara si anasonul si-am amestecat.
  10. Am lasat la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce am obtinut un amestec omogen, fara prea mult lichid. Daca nu lasati timp suficient riscati ca foaia de dedesubt sa nu se coaca. Daca doriti ca umplutura sa fie mai dulce, mai adaugati zahar. Gustati apoi decideti 😀
  11. La final am adaugat extractul de vanilie.
  12. Am scos aluatul de la rece, l-am impartit in doua parti egale.
  13. Pe masa infainata am intins prima foaie cu sucitorul pe care mai apoi am transferat-o intr-o tava de 22/28 cm, unsa cu unt.
  14. Am turnat toata umplutura cu mere (am scos anasonul) si am nivelat.
  15. Am pus deasupra si cealalta foaie intinsa, am intepat cu furculita si am dat tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
  16. Am lasat pana ce foaia de la suprafata a prins culoare si era tare (coapta) la atingere.
  17. Am scos tava din cuptor, am lasat-o 10 minute sa se racoreasca , apoi am pudrat-o cu zahar pudra.

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Am mai facut eu ciocolata de casa, da’ asa buna, niciodata! Initial am vrut sa dau pe google o cautare „ciocolata de casa”, sau sa citesc la mine pe blog ce cantitati am folosit, dar […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea. Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉 Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la […]

Print Friendly, PDF & Email
Chec de post

Chec de post

Stim cu totii ca Ajunul e prilej de primit colindatori si de omenit cum se cuvine, crestineste. In febra pregatirilor, uitam ca multi dintre ei tin post, si atunci cand ii servim cu dulciuri, constatam […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email