Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea.

Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa 😉

Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la DIVA IN BUCATARIE, insa cum nu a vrut nimeni sa imi sparga nuci :)) am folosit nuca de cocos, dar, cu siguranta voi pregati si varianta cu nuca.

Elementul surpriza al retetei il constituie glazura pregatita cu banuti de ciocolata de la GreEn Sugar, deliciosii banuti fara zahar pe care-i poti consuma chiar si in diete!

Ingrediente

Pentru blat

Masurate toate cu o cana de 250 ml

o cana faina
2/3 cana indulcitor 100% natural Green sugar (sau o cana zahar)
1 lingurita scortisoara
o mana buna stafide
o mana merisoare
1 plic zahar vanilat – optional
3 morcovi medii rasi (200 g)
coaja rasa de la 1 portocala
1 plic praf de copt
1/4 lingurita otet
o cana nuca de cocos
100 ml ulei
200 ml apa minerala

Glazura

100 g Banuți din ciocolata amăruie 50%, cu Green Sugar

o lingura si 1/2 ulei de cocos

Mod de preparare prajitura cu morcov.

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina, putina sare, praful de copt, scortisoara, indulcitorul si coaja rasa de portocala) iar in altul cele umede (otet, ulei, apa minerala), lasand pentru final morcovul si nuca (de cocos sau nuca usor prajitra, depinde ce folosim).

Dupa ce punem amestecul lichid peste cel uscat, omogenizam.

Adaugam morcovul si nuca si amestecam bine.

Pregatim o tava de 22/22 cm, o ungem cu ulei, punem hartie pentru copt pe fundul ei si turnam compozitia.

Nivelam si coacem blatul la 175-180 grade, in cuptorul electric pe treapta a doua, pentru 45-50 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca bine.

Intr-o craticioara punem 100 g banuti de ciocolata si o lingura si 1/2 ulei de cocos.

Lasam cratita la foc mic-mic pana cand obtinem o glazura omogena pe care, usor calduta, o turnam peste prajitura si apoi nivelam.

Dam prajitura la rece pentu o ora, apoi o portionam.

RETETA IN IMAGINI

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Pizza cu ton si galbiori

Pizza cu ton si galbiori

De-a lungul timpului am testat fel de fel de retete de pizz de casa, schimband aluatul, modul de coacere sau umplutura. Reteta de fata a fost, dupa gustul meu, cea mai reusita! Modul de coacere […]

Print Friendly, PDF & Email
????????????????????????????????????

Când oferi cu inima, de fapt primești

Joi, 24 Mai 2018, reprezentanții companiei Podravka România alături de jurnaliști-bloggeri s-au implicat în pregătirea mesei de prânz asigurate de Complexul de Servicii Sociale Ominis din cadrul Direcției Generale de Asistenţă Socială a Municipiului București. […]

Print Friendly, PDF & Email
Briose fara zahar

Briose fara zahar

Satisfactia maxima o obtin atunci cand pot sa ofer copiilor acel „ceva bun” cat se poate de sanatos. Faptul ca ii vedeam mancand si stiam ca nu are zahar, ma facea sa ma umflu in […]

Print Friendly, PDF & Email
Rosii umplute  cu mix de seminte

Rosii umplute cu mix de seminte

Usurel si bun, asa ca dupa sarbatori 🙂 Ingrediente  6 rosii mari  1 ceapă  1 morcov mic  50 g seminte de dovleac si seminte de floarea soarelui  50g seminte de […]

Print Friendly, PDF & Email