Prajitura cu morcov si glazura de ciocolata Sweeteria

Am mancat intr-o vizita o prajiturica cu morcov si ciocolata si tare mi-a placut cum a picat la cafea.

Asa ca…mi-am pregatit-o si eu acasa ­čśë

Reteta pe care-am ales s-o testez am gasit-o la DIVA IN BUCATARIE, insa cum nu a vrut nimeni sa imi sparga nuci :)) am folosit nuca de cocos, dar, cu siguranta voi pregati si varianta cu nuca.

Elementul surpriza al retetei il constituie glazura pregatita cu banuti de ciocolata de la GreEn Sugar, deliciosii banuti fara zahar pe care-i poti consuma chiar si in diete!

Ingrediente

Pentru blat

Masurate toate cu o cana de 250 ml

o cana faina
2/3 cana indulcitor 100% natural Green sugar (sau o cana zahar)
1 lingurita scortisoara
o mana buna stafide
o mana merisoare
1 plic zahar vanilat – optional
3 morcovi medii rasi (200 g)
coaja rasa de la 1 portocala
1 plic praf de copt
1/4 lingurita otet
o cana nuca de cocos
100 ml ulei
200 ml apa minerala

Glazura

100 g Banu╚Ťi din ciocolata am─âruie 50%, cu Green Sugar

o lingura si 1/2 ulei de cocos

Mod de preparare prajitura cu morcov.

Amestecam intr-un bol ingredientele uscate (faina, putina sare, praful de copt, scortisoara, indulcitorul si coaja rasa de portocala) iar in altul cele umede (otet, ulei, apa minerala), lasand pentru final morcovul si nuca (de cocos sau nuca usor prajitra, depinde ce folosim).

Dupa ce punem amestecul lichid peste cel uscat, omogenizam.

Adaugam morcovul si nuca si amestecam bine.

Pregatim o tava de 22/22 cm, o ungem cu ulei, punem hartie pentru copt pe fundul ei si turnam compozitia.

Nivelam si coacem blatul la 175-180 grade, in cuptorul electric pe treapta a doua, pentru 45-50 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se raceasca bine.

Intr-o craticioara punem 100 g banuti de ciocolata si o lingura si 1/2 ulei de cocos.

Lasam cratita la foc mic-mic pana cand obtinem o glazura omogena pe care, usor calduta, o turnam peste prajitura si apoi nivelam.

Dam prajitura la rece pentu o ora, apoi o portionam.

RETETA IN IMAGINI

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Public─â un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie

Carnati Maestro cu cartofi la tigaie Un pranz rapid? Te-nvat eu sa faci. Stiu, nu doar rapid te intereseaza ci si sanatos si bun. N-o fi prajeala tocmai sanatoasa, dar nici nu pregatim des si-n […]

Print Friendly, PDF & Email
Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc. Ciorba de iepure este […]

Print Friendly, PDF & Email
Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Azi am gatit escalop de vita la Multicooker Crock-Pot Express. Dar, nu in mod traditional, intr-un mod care m-a surprins placut si pe mine, cu un aparat care prepara mese gustoase cat ai zice Crock-Pot! […]

Print Friendly, PDF & Email
Cheesecake de ciocolata

Cheesecake de ciocolata

In reteta asta de┬á desert fin, cremos –┬áCheesecake de ciocolata- vreau sa v-arat cateva produse Sano Vita, pregatite, ambalate si comercializate in stilul lor, atent, sanatos si bun, produse care fac parte de mult din […]

Print Friendly, PDF & Email