Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata

„- Poti s-o pui pe internet, ca e buna!”

Pai daca Danut mi-a dat verde, e lucru mare! :)))

Si da, chiar e foarte buna reteta asta de prajitura cu ness si mascarpone si foarte usor de facut!

In fiecare week-end vrem prajituri de casa dar niciodata nu stim pe care s-o facem :)), asa-i? Tocmai pentru ca-mi era greu sa fac ceva din ce am salvat prin pc,  am ales o combinatie personala pe care cu siguranta o s-o repet.

Pentru reteta de foi de pandispan m-am inspirat de la Timea.

prajitura-cu-ness

Ingrediente Reteta Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata

  • Blat
  • 220 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • un vf cutit sare
  • 1/4 canita lapte
  • 1/2 canita ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura ness pudra
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml Amaretto
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ciocolata cu lapte
  • o lingurita ness pudra

prajitura-cu-ness-si-mascarpone 02

[preparare title=”Mod de preparare Reteta Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata”]

  1. Intr-un bol pune ouale cu putina sare si zaharul.
  2. Mixeaza pana ce zaharul e diluat si compozitia ferma, cu volum dublat fata de cel initial. Asta va dura nitel :P. Poate ar fi mai bine sa folositi zahar pudra ;). Adauga, pe rand, laptele apoi uleiul. Vei obtine un amestec pufos si fin de consistenta unei smantani subtiri.
  3. Amesteca faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga peste amestecul cu oua, pune si pudra de ness si omogenizeaza amestecand usor.
  4. Pune hartie de copt in tava mare a aragazului, toarna compozitia si niveleaza cu o spatula.
  5. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la 165 grade pt 20-25 minute. Fa testul cu scobitoarea si nu il lasa prea mult, sa se usuce prea tare.
  6. Lasa la racit si pregateste crema.
  7. Intr-un ibric pune frisca lichida si infierbant-o. Nu o lasa sa fiarba!
  8. Opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele si ness-ul. Amesteca pana se omogenizeaza si apoi raceste amestecul punand ibricul intr-un vas cu apa rece.
  9. Pune intr-un bol mascarpone-le, toarna ciocolata si mixeaza. Nu te speria ca e moale amestecul, imediat va capata o consistenta minunata! Nu mixa exagerat de mult sa nu branzesti crema.
  10. Pregateste siropul.
  11. Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa rece. Pune-l inapoi pe foc si lasa-l sa dea un clocot. Opreste focul, adauga Amaretto si raceste siropul.
  12. Taie blatul racit in 3 fasii.
  13. Aseaza prima fasie, insiropeaza si unge cu crema. Aseaza a doua fasie de blat, insiropeaza si intinde crema. Aseaza a treia fasie, insiropeaza si imbraca prajitura in crema ramasa.
  14. Initial am vrut s-o ornez cu frisca dar m-am razgandit. Arata asa apetisant ca zau nu mai avea rost :)))

[/preparare]

7

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. As savura si cu ochii o felie! Stii tu vorba aia, ochii vad, inima cere…. :)))


  2. Hai ca te-ai indurat sa ne dai reteta! :))) O bag la favorite si ii asteptam randul! Pupici


  3. Sarbatori fericite!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Mi-am cucerit copiii, cu aceste fursecuri cu ciocolata, la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha  Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. […]

Print Friendly, PDF & Email
Clatite fara gluten

Clatite fara gluten

Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura cu nuca si cafea

Prajitura cu nuca si cafea

De mult am in gand prajitura asta, da’ uite ca abia acum i-a venit randul. Da’ cat e de buna! Da’ cat de bine merge la cafea! Bine…se consuma cu moderatie, e cu crema de […]

Print Friendly, PDF & Email
Paine din seminte

Paine din seminte

Fara a avea vreo legatura cu painea obisnuita, din faina alba, painea din seminte este o alternativa sanatoasa, in diete sau pentru cei cu intoleranta la gluten, fiind extrem de gustoasa! Pentru mine cel putin, […]

Print Friendly, PDF & Email