zurli

Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata

„- Poti s-o pui pe internet, ca e buna!”

Pai daca Danut mi-a dat verde, e lucru mare! :)))

Si da, chiar e foarte buna reteta asta de prajitura cu ness si mascarpone si foarte usor de facut!

In fiecare week-end vrem prajituri de casa dar niciodata nu stim pe care s-o facem :)), asa-i? Tocmai pentru ca-mi era greu sa fac ceva din ce am salvat prin pc,  am ales o combinatie personala pe care cu siguranta o s-o repet.

Pentru reteta de foi de pandispan m-am inspirat de la Timea.

prajitura-cu-ness

Ingrediente Reteta Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata

  • Blat
  • 220 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • un vf cutit sare
  • 1/4 canita lapte
  • 1/2 canita ulei
  • o lingurita praf de copt
  • o lingura ness pudra
  • 3 linguri cacao
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 50 ml Amaretto
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 100 ciocolata cu lapte
  • o lingurita ness pudra

prajitura-cu-ness-si-mascarpone 02

[preparare title=”Mod de preparare Reteta Prajitura cu ness, mascarpone si ciocolata”]

  1. Intr-un bol pune ouale cu putina sare si zaharul.
  2. Mixeaza pana ce zaharul e diluat si compozitia ferma, cu volum dublat fata de cel initial. Asta va dura nitel :P. Poate ar fi mai bine sa folositi zahar pudra ;). Adauga, pe rand, laptele apoi uleiul. Vei obtine un amestec pufos si fin de consistenta unei smantani subtiri.
  3. Amesteca faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Adauga peste amestecul cu oua, pune si pudra de ness si omogenizeaza amestecand usor.
  4. Pune hartie de copt in tava mare a aragazului, toarna compozitia si niveleaza cu o spatula.
  5. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la 165 grade pt 20-25 minute. Fa testul cu scobitoarea si nu il lasa prea mult, sa se usuce prea tare.
  6. Lasa la racit si pregateste crema.
  7. Intr-un ibric pune frisca lichida si infierbant-o. Nu o lasa sa fiarba!
  8. Opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele si ness-ul. Amesteca pana se omogenizeaza si apoi raceste amestecul punand ibricul intr-un vas cu apa rece.
  9. Pune intr-un bol mascarpone-le, toarna ciocolata si mixeaza. Nu te speria ca e moale amestecul, imediat va capata o consistenta minunata! Nu mixa exagerat de mult sa nu branzesti crema.
  10. Pregateste siropul.
  11. Caramelizeaza zaharul apoi stinge-l cu apa rece. Pune-l inapoi pe foc si lasa-l sa dea un clocot. Opreste focul, adauga Amaretto si raceste siropul.
  12. Taie blatul racit in 3 fasii.
  13. Aseaza prima fasie, insiropeaza si unge cu crema. Aseaza a doua fasie de blat, insiropeaza si intinde crema. Aseaza a treia fasie, insiropeaza si imbraca prajitura in crema ramasa.
  14. Initial am vrut s-o ornez cu frisca dar m-am razgandit. Arata asa apetisant ca zau nu mai avea rost :)))

[/preparare]

7

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

3 Comentarii


  1. As savura si cu ochii o felie! Stii tu vorba aia, ochii vad, inima cere…. :)))


  2. Hai ca te-ai indurat sa ne dai reteta! :))) O bag la favorite si ii asteptam randul! Pupici


  3. Sarbatori fericite!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email