Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Blat
4 oua mari
un pahar zahar
un pahar faina
3 linguri ulei
un vf cutit sare
o lingurita praf de copt
100 gr nuca macinataCrema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
o lingurita esenta vanilie
2 linguri lapte
200 gr unt
3 plicuri cappuccinoin plus100 gr nuca prajita, tocataBlat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt  si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.

Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

 

 

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Ce buna ar fi acum cu cafeaua mea!


  2. Asta cred ca-i pe gustul meu! ;)


  3. Cu nuca cum imi place, cu aroma de cappucino cum imi place, deci imi place dar nu am…O bunatate!


  4. Ce bine arata!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Cozonac de post

Cozonac de post

Mod de preparare reteta Cozonac de post: Pune intr-un bol faina impreuna cu sarea si drojdia.Infierbanta bine apa, pune zaharus si sofran si amesteca pana se dizolva.Lasa la racit si cand e usor calduta adauga peste faina si omogenizeaza. Incepe sa framanti cu mana adaugand treptat uleiul si aromele.Framantati aluatul timp de 5-6 minute. Consistenta lui trebuie sa fie elastica, nelipicioasa […]

Gogosi de post

Gogosi de post

Mod de preparare Gogosi de post: La modul de preparare…prea mare filozofie nu-i. Pregatesti un bol curat in care torni faina si faci o gropita in mijloc.Intr-o canita diluezi drojdia cu putina apa calda. Adaugi 2 lingurite de faina, omogenizezi si torni in gropita formata in faina. Lasi 10 minute sa creasca.Adaugi zaharul, sarea, uleiul, coaja rasa si zaharul vanilat.[…]

Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci

Mod de preparare Prajitura cu crema de ness, frisca si nuci : Blat. Pune intr-un bol albusurile si mixeaza-le spuma impreuna cu un varf cutit sare.Adauga treptat zaharul si mixeaza pana e diluat COMPLET, compozitia formeaza tepi la atingere si se tine de paletele mixerului […]

Chec economic

Chec economic

Mod de preparare Chec economic : Intr-un bol mixeaza ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Eu as recomanda zahar pudra pentru a se dilua mai repede. Te opresti din mixat doar cand zaharul e complet diluat si volumul ingredientelor amestecate dublat.
Adaugi lapte si uleiul apoi omogenizezi […]

 
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE