Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Blat
4 oua mari
un pahar zahar
un pahar faina
3 linguri ulei
un vf cutit sare
o lingurita praf de copt
100 gr nuca macinataCrema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
o lingurita esenta vanilie
2 linguri lapte
200 gr unt
3 plicuri cappuccinoin plus100 gr nuca prajita, tocataBlat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt  si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.

Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

 

 

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Ce buna ar fi acum cu cafeaua mea!


  2. Asta cred ca-i pe gustul meu! ;)


  3. Cu nuca cum imi place, cu aroma de cappucino cum imi place, deci imi place dar nu am…O bunatate!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Eclere cu crema de vanilie

Eclere cu crema de vanilie

Iata-ma si cu prima reteta din an, o reteta de eclere de la care nu ma voi abate cand voi dori sa pregatesc acest desert. Delicioase! Coaja perfecta, fara urme de aluat crud pe interior, […]

Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Biscuiti duo cu aroma de vanilie

Monelu’ meu drag i-ar fi mancat pe toti. A mancat vreo 4, a mai cerut 4 si-apoi a zis: – Restu’ mi-i dai maine dimineata cu lapte? :)) Dar noi suntem 4, ea uita :)) […]