Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Prajitura cu nuca si crema cappuccino


Prajitura cu nuca si crema cappuccinoBlat
4 oua mari
un pahar zahar
un pahar faina
3 linguri ulei
un vf cutit sare
o lingurita praf de copt
100 gr nuca macinataCrema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
o lingurita esenta vanilie
2 linguri lapte
200 gr unt
3 plicuri cappuccinoin plus100 gr nuca prajita, tocataBlat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt  si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.

Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

Prajitura cu nuca si crema cappuccino

 

 

8 Comentarii


  1. Ce buna ar fi acum cu cafeaua mea!


  2. Asta cred ca-i pe gustul meu! ;)


  3. Cu nuca cum imi place, cu aroma de cappucino cum imi place, deci imi place dar nu am…O bunatate!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
 
 
Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Papanasi fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir


Nu m-as satura niciodata! Pot fi papanasi moldovenesti prajiti, pot fi papanasi fierti, ii ador in egala masura si nu ma pot oprin din mancat. Reteta asta de papanasi, in combinatia aceasta, o incerc pentru […]

Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata


O reteta de prajitura de casa  pe cat de simpla, pe-atat de buna! Fara prea multa bataie de cap, usor de transportat, minunata alaturi de cafeaua de dimineata sau dupa un pranz consistent.  

Tarta cu mere, nuci si Amaretto

Tarta cu mere, nuci si Amaretto


O nebunie de arome intr-o tarta de toamna , cu nuci si mere. Atunci cand promovezi un produs, in stilul cu care suntem obisnuiti, ar suna cam asa: “- Tocatoare de lemn, cutite care nu […]

Melci cu branza si mac

Melci cu branza si mac


Un aluat EXCELENT! Asta pot sa afirm despre aluatul ce l-am testat la melcii astia grozav de buni! Un aluat care dupa racire nu devine sec si uscat ci ramane moale si pufos. Copiii i-au […]