Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Cu siguranta este una dintre cele mai bune prajituri cu crema incarcate pana acum 🙂
Daca o veti incerca, garantez eu ca nu a veti rezuma la prepararea ei pentru o singura data 🙂

Ingrediente Prajitura cu nuca si crema cappuccino

  • Blat
  • 4 oua mari
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • o lingurita praf de copt
  • 100 gr nuca macinata
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • o lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • 3 plicuri cappuccino (sau 2 linguri pline ness)
  • in plus
  • 100 gr nuca prajita, tocata

Prajitura cu nuca si crema cappuccino
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt  si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

 

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Prajitura cu nuca si crema cappuccino”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *