Agricola Bacau

Prajitura cu nuca si crema cappuccino

Prajitura cu nuca si crema cappuccino
Blat
4 oua mari
un pahar zahar
un pahar faina
3 linguri ulei
un vf cutit sare
o lingurita praf de copt
100 gr nuca macinataCrema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
o lingurita esenta vanilie
2 linguri lapte
200 gr unt
3 plicuri cappuccinoin plus100 gr nuca prajita, tocataBlat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt  si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.

Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

 

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Prajitura cu nuca si crema cappuccino”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>