zurli

Prajitura cu nuca si crema cappuccino/ness

Prajitura cu nuca si crema cappuccino/ness

Cu siguranta este una dintre cele mai bune prajituri cu crema incarcate pana acum 🙂
Daca o veti incerca, garantez eu ca nu a veti rezuma la prepararea ei pentru o singura data 🙂

Ingrediente Prajitura cu nuca si crema cappuccino

  • Blat
  • 4 oua mari
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 3 linguri ulei
  • un vf cutit sare
  • o lingurita praf de copt
  • 100 gr nuca macinata
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • o lingurita esenta vanilie
  • 2 linguri lapte
  • 200 gr unt
  • 3 plicuri cappuccino (sau 2 linguri pline ness)
  • in plus
  • 100 gr nuca prajita, tocata

Prajitura cu nuca si crema cappuccino
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu sarea apoi adauga, treptat, zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Adauga galbenusurile, faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata si omogenizeaza amestecand de jos in sus, usor. La final adauga uleiul.
Toarna compozitia intr-o tava de 20/25 cm, tapetata cu hartie pentru copt, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aprox 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea daca este copt.
Scoate si lasa la racit apoi desprinde usor hartia de copt.Crema.
Galbenusurile impreuna cu zaharul pudra, o lingura de unt  si laptele pune-le intr-un bol si fierbe-le pe baie de abur amestecand mereu , usor, pana ce zaharul e complet topit si obtii o crema de consistenta smantanii (putin putin mai moale pentru ca la racire se mai intareste).Adauga cappuccino in crema fierbinte si omogenizeaza.
Restul de unt mixeaza-l spuma.
Adauga crema de galbenusuri (racita!) lingura cu lingura peste unt , mixand usor.Pe blatul rece intinde uniform crema apoi presara deasupra nuca prajita, tocata grosier.

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

8 Comentarii


  1. Ce buna ar fi acum cu cafeaua mea!


  2. Asta cred ca-i pe gustul meu! 😉


  3. Cu nuca cum imi place, cu aroma de cappucino cum imi place, deci imi place dar nu am…O bunatate!


  4. Ce bine arata!!!

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email
Tort Raffaello

Tort Raffaello

O bunatate de tort cu aroma de cocos si ciocolata alba, pregatit cu ocazia aniversarii celor 13 ani a celui mai marisor copil al meu 🙂 La multi ani, Danut! – si-un tort alb si […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Asta-i genul de prajitura din care la mine acasa, intr-o ora-doua ramane doar foaia de copt :)), de asta am ales sa dublez ingredientele retetei initiale (preluata de la Laura Sava) si sa pregatesc in […]

Print Friendly, PDF & Email