Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca.

Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :)))

O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat.

Aroma delicioasa…va las s-o descoperiti voi 🙂

Ingrediente Prajitura cu nuca si ness

  • Blat
    6-7 oua
    6 linguri faina
    2-3 linguri pudra cacao neagra
    6 linguri zahar
    o lingurita praf de copt
    3 linguri apa
    3 linguri ulei
  • Crema
    250 g unt (unt bun :P)
    2 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
    4 pliculete ness
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri apa
  • 40 g unt
  • In plus – nuca prajita, tocata

 

Mod de preparare Prajitura cu nuca si ness

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.

Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o tava de 20/28 cm, tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea).

Scoate si lasa la racit pe un gratar.

Feliaza apoi blatul in 2 felii egale pe orizontala.

Crema

Intr-un bol metalic pune galbenusurile de oua impreuna cu laptele.

Amesteca timp de 2-3 minute pe baie de abur apoi adauga nessul.

Mai amesteca un minut-doua apoi ia de pe foc.

Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra timp de 5 minute.

Adauga amestecul cu ness si mai mixeaza putin pana la omogenizare.

Aseaza prima felie de blat si intinde crema.

Presara deasupra nuca prajita, tocata – cata vrei tu 🙂

Aseaza a doua felie de blat si preseaza usor.

Pregateste glazura de ciocolata topind pe baie de abur ingredientele puse intr-un ibric, raceste usor, apoi toarna peste prajitura si niveleaza.

Peste glazura calduta presara din nou nuca.

Da prajitura la rece pentru 2-3 ore apoi poti savura 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
 
 
Fursecuri cu nuca

Fursecuri cu nuca

Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca  incercate pana acum. Le-am pregatit impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba […]

Print Friendly, PDF & Email
Chilipirul-zilei – covoare

Chilipirul-zilei – covoare

Imi plac covoarele si le consider unul dintre punctele „cheie” ale amenajarilor interioare. Alese cu grija, tinand cont de culorile camerei, calitate, forma  si spatiul destinat, pot schimba enorm intregul ambient. Niciodata nu am cumparat […]

Print Friendly, PDF & Email
Placinta ruseasca cu branza

Placinta ruseasca cu branza

Pacinta ruseasca cu branza pregatita la multicooker-ul Heinner este un desert sanatos si bun, un desert care a fost gata in aceeasi zi in care l-am pregatit. Coletul Sano Vita primit de curand m-a surprins […]

Print Friendly, PDF & Email
Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem

Nu, nu incerc sa conving pe nimeni s-o incerce. Blogul meu a ramas, asa ca la inceput, un caiet de retete personal, in care scriu tot ce-am incercat si ne-a placut, mie si familiei. Ca […]

Print Friendly, PDF & Email