zurli

Prajitura cu nuca si ness

Prajitura cu nuca si ness

Eu inca nu am intalnit om care sa nu iubeasca combinatia ness-nuca.

Daca totusi o fi, nu vreau sa-l cunosc :)))

O prajitura de casa usor de manevrat, transportat si mancat.

Aroma delicioasa…va las s-o descoperiti voi 🙂

Ingrediente Prajitura cu nuca si ness

  • Blat
    6-7 oua
    6 linguri faina
    2-3 linguri pudra cacao neagra
    6 linguri zahar
    o lingurita praf de copt
    3 linguri apa
    3 linguri ulei
  • Crema
    250 g unt (unt bun :P)
    2 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 2 linguri lapte
    4 pliculete ness
  • Glazura
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri apa
  • 40 g unt
  • In plus – nuca prajita, tocata

 

Mod de preparare Prajitura cu nuca si ness

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.

Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.

Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.

Toarna compozitia intr-o tava de 20/28 cm, tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea).

Scoate si lasa la racit pe un gratar.

Feliaza apoi blatul in 2 felii egale pe orizontala.

Crema

Intr-un bol metalic pune galbenusurile de oua impreuna cu laptele.

Amesteca timp de 2-3 minute pe baie de abur apoi adauga nessul.

Mai amesteca un minut-doua apoi ia de pe foc.

Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra timp de 5 minute.

Adauga amestecul cu ness si mai mixeaza putin pana la omogenizare.

Aseaza prima felie de blat si intinde crema.

Presara deasupra nuca prajita, tocata – cata vrei tu 🙂

Aseaza a doua felie de blat si preseaza usor.

Pregateste glazura de ciocolata topind pe baie de abur ingredientele puse intr-un ibric, raceste usor, apoi toarna peste prajitura si niveleaza.

Peste glazura calduta presara din nou nuca.

Da prajitura la rece pentru 2-3 ore apoi poti savura 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
 
loading...

Comentarii prin FaceBook

Publică un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
 
 
Prajitura Tavalita – de post

Prajitura Tavalita – de post

Prajitura de post mai simpla de-atat, mai buna de-atat si mai economica, nu cred ca este. Ai mei copii au zis asta s-o fac de-acu’ in toate posturile. Ingrediente putine, destul de economica si rapida, […]

Print Friendly, PDF & Email
Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el! Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat […]

Print Friendly, PDF & Email
Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

  Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, islerele pot fi pregatite atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor […]

Print Friendly, PDF & Email
Lipie cu mac si sare

Lipie cu mac si sare

Pui 25 g drojdie cu putina apa calda (vreo 80 ml), o lingurita-doua de zahar si 2 linguri cu varf de faina, lasi sa creasca sa se dubleze volumul. Tre’ sa fie ca o pasta […]

Print Friendly, PDF & Email